Atletico Madrid dă lovitura  Stadionul de  350 de milioane de €  își schimbă numele pentru a 3-a oară. Suma e una record!
foto: Imago

Atletico Madrid dă lovitura Stadionul de 350 de milioane de € își schimbă numele pentru a 3-a oară. Suma e una record!

  • Atletico Madrid dă lovitura: a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din istoria clubului. Stadionul echipei nu se va mai numi Civitas Metropolitano din acest an.
  • Compania aeriană saudită Riyadh Air va deveni sponsor al stadionului echipei Atletico Madrid cel puțin până în 2033. Contractul a fost deja semnat.
Transfer „galactic” Real Madrid vrea să aducă un  fundaș de top  în locul lui Carvajal
Citește și
Transfer „galactic”Real Madrid vrea să aducă un fundaș de top în locul lui Carvajal
Citește mai mult
Transfer „galactic” Real Madrid vrea să aducă un fundaș de top în locul lui Carvajal

Stadionul lui Atletico Madrid își schimbă numele în Riyadh Air Metropolitano

Din 20 octombrie, stadionul lui Atletico Madrid își schimbă sponsorul, deci și numele. Noua denumire a arenei va fi Riyadh Air, după ce clubul a semnat un acord pentru următorii 9 ani.

Atletico Madrid - Leganes va fi primul meci care se va juca pe Riyadh Air Metropolitano, pe 20 octombrie.

Contractul semnat pentru stadion vine în completarea parteneriatului deja existent între Atletico Madrid și marea companie aeriană deținută de Fondul de Investiții Publice (PIF).

Pe partea din față a tricourilor primei echipe, sponsorul apare încă de anul trecut, iar această înțelegere a fost semnată până în 2027. Suma plătită de saudiți? Undeva la 40 de milioane de euro pe an, scrie expansion.com.

Odată cu sponsorizarea stadionului, suma totală primită de la compania aeriană ajunge undeva între 250 și 300 de milioane de euro.

În contractul semnat e inclusă și obligativitatea creării clubului Riyadh Air în zona de ospitalitate a stadionului.

Metropolitano își schimbă numele pentru a 3-a oară

Metropolitano a fost inaugurat în 2017 și s-a asociat cu Wanda, în schimbul a aproximativ 9,5 milioane de euro pe sezon, într-un contract care a durat până în 2022. Odată cu acel parteneriat, grupul chinez a intrat și în acționariatul clubului.

350 de milioane de euro
a costat stadionul lui Atletico Madrid

După ce înțelegerea cu Wanda a ajuns la final, a urmat asocierea cu Civitas, societate care va continua să o sponsorizeze pe Atletico Madrid cel puțin încă 5 ani de acum încolo.

Tot în acest an, Atletico Madrid a semnat un contract până în 2026 cu LG Electronics, în urma căruia va fi instalat un „Sky Ribbon” pe acoperișul stadionului, un ecran LED eliptic format din 400 de metri de plasă flexibilă care va crea un spectacol vizual la 360 de grade.

Acest ecran poate fi văzut din orice parte a stadionului și va dispune de o tehnologie unică: instalația va avea 2.000 de metri pătrați de ecrane LED și va fi ceva ce nu a mai fost văzut pe niciun alt stadion, urmând a fi integrată în acoperiș. Inaugurarea ar urma să fie făcută înainte de finalul actualului sezon din La Liga.

Michael Jordan, achiziție exorbitantă  Legendarul baschetbalist a plătit  70 de milioane de dolari  pentru o extravaganță
Citește și
Michael Jordan, achiziție exorbitantă Legendarul baschetbalist a plătit 70 de milioane de dolari pentru o extravaganță
Citește mai mult
Michael Jordan, achiziție exorbitantă  Legendarul baschetbalist a plătit 70 de milioane de dolari pentru o extravaganță
Haine noi pentru „tricolori”  România , în tricouri inspirate de Generația de Aur la CM 2026 + cum a ratat FRF un contract cu Puma
Nationala
08.10
Haine noi pentru „tricolori”România, în tricouri inspirate de Generația de Aur la CM 2026 + cum a ratat FRF un contract cu Puma
Citește mai mult
Haine noi pentru „tricolori” România , în tricouri inspirate de Generația de Aur la CM 2026 + cum a ratat FRF un contract cu Puma
Plângere șocantă   CNA a judecat o sesizare care acuza că un comentator nu i-a pronunțat numele unei echipe din România  doar în limba maghiară
Liga 2
08.10
Plângere șocantă CNA a judecat o sesizare care acuza că un comentator nu i-a pronunțat numele unei echipe din România doar în limba maghiară
Citește mai mult
Plângere șocantă  CNA a judecat o sesizare care acuza că un comentator nu i-a pronunțat numele unei echipe din România doar în limba maghiară
Noua țintă a lui Dinamo  Un  fundaș croat  trecut prin Premier League și Serie A!
Liga 1
08.10
Noua țintă a lui Dinamo Un fundaș croat trecut prin Premier League și Serie A!
Citește mai mult
Noua țintă a lui Dinamo Un fundaș croat trecut prin Premier League și Serie A!
Scandalul banilor publici Cristina Neagu a vorbit despre  salariul controversat  de la CSM București: „Ce vină aveam eu?”
Handbal
08.10
Scandalul banilor publiciCristina Neagu a vorbit despre salariul controversat de la CSM București: „Ce vină aveam eu?”
Citește mai mult
Scandalul banilor publici Cristina Neagu a vorbit despre salariul controversat de la CSM București: „Ce vină aveam eu?”
Badosa, acuzată de rasism  O fotografie postată de fostul #2 WTA i-a scandalizat pe asiatici:  „Greșeala mea, nu mai fac”
Tenis
08.10
Badosa, acuzată de rasism O fotografie postată de fostul #2 WTA i-a scandalizat pe asiatici: „Greșeala mea, nu mai fac”
Citește mai mult
Badosa, acuzată de rasism  O fotografie postată de fostul #2 WTA i-a scandalizat pe asiatici: „Greșeala mea, nu mai fac”
Dat afară din Superligă!   Clubul a anunțat rezilierea contractului, după doar 6 luni
Liga 1
07.10
Dat afară din Superligă! Clubul a anunțat rezilierea contractului, după doar 6 luni
Citește mai mult
Dat afară din Superligă!   Clubul a anunțat rezilierea contractului, după doar 6 luni
„Statul risipește bani”  Crin Antonescu, fostul președinte interimar al României, vrea ca  rentele viagere ale sportivilor să fie dezghețate  și actualizate la nivelul economiei anului 2024
Jocurile Olimpice
08.10
„Statul risipește bani” Crin Antonescu, fostul președinte interimar al României, vrea ca rentele viagere ale sportivilor să fie dezghețate și actualizate la nivelul economiei anului 2024
Citește mai mult
„Statul risipește bani” Crin Antonescu, fostul președinte interimar al României, vrea ca rentele viagere ale sportivilor să fie dezghețate și actualizate la nivelul economiei anului 2024
Păcălit de impresari, a dormit pe străzi  Fotbalistul ajuns în Liga 3 spune că  nu renunță : „Vreau să devin profesionist”
Liga 3
07.10
Păcălit de impresari, a dormit pe străzi Fotbalistul ajuns în Liga 3 spune că nu renunță: „Vreau să devin profesionist”
Citește mai mult
Păcălit de impresari, a dormit pe străzi  Fotbalistul ajuns în Liga 3 spune că nu renunță : „Vreau să devin profesionist”