Editorial dur în LA Times  „Dacă Bărbosu ar avea vreun pic de fair-play,  nu ar trebui  să accepte medalia” +31 foto
Ana Maria Bărbosu a primit ieri medalia de bronz

Editorial dur în LA Times „Dacă Bărbosu ar avea vreun pic de fair-play, nu ar trebui să accepte medalia”

  • Ana Maria Bărbosu a primit ieri medalia de bronz cucerită în finala de la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Evenimentul s-a desfășurat pe esplanada Casei Olimpice din București.
  • Ana a primit o altă medalie de bronz decât cea cucerită inițial de Jordan Chiles, pentru că americanca nu a returnat-o.
Ana are medalie   Ana Maria Bărbosu  a intrat în posesia medaliei de bronz: „Sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel”
Citește și
Ana are medalie Ana Maria Bărbosu a intrat în posesia medaliei de bronz: „Sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel”
Citește mai mult
Ana are medalie Ana Maria Bărbosu a intrat în posesia medaliei de bronz: „Sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel”

Un cunoscut jurnalist american a scris un editorial pe această temă în ziarul din SUA Los Angeles Times.

Bill Plaschke a criticat în termeni duri decizia Comitetului Olimpic Internațional, pe care l-a acuzat de corupție.

Bill Plaschke în LA Times: „Un jaf de dimensiune olimpică”

„Subiectul este complicat, dar mesajul ar trebui să fie simplu.

Când zeii olimpici corupți apar la ușa lui Jordan Chiles, cerându-i medalia de bronz primită pentru exercițiul de la sol, gimnasta ar trebui să-i trimită undeva cu trei cuvinte.

Du-te dracului.

Este medalia ei, ea a câștigat-o corect, a câștigat-o definitiv, nu are loc în această controversă, nu e a României, locul ei e unul singur, acum și pentru totdeauna.

În jurul gâtului ei.

Jordan Chiles Jordan Chiles
Jordan Chiles

Comitetul Olimpic Internațional vrea să-i ia medalia și să i-o dea Anei Bărbosu, dar dacă gimnasta română ar avea vreun pic de fair-play, nu ar trebui s-o accepte.

Acesta este un jaf cu cinci inele, un jaf de dimensiune olimpică, iar Chiles nu ar trebui să stea degeaba, în timp ce performanța îi este furată în mod flagrant.

CIO vrea medalia ei? Să se ducă la plimbare.

TAS a validat protestul României și a continuat să-l susțină, deși USAG a produs un videoclip cu marcaje de timp, care ar dovedi că acea contestație a fost făcută în intervalul de timp corespunzător.

Ana Maria Bărbosu (foto: GOLAZO.ro)
Ana Maria Bărbosu (foto: GOLAZO.ro)

Galerie foto (31 imagini)

Ana Maria Bărbosu (foto: GOLAZO.ro) Ana Maria Bărbosu (foto: GOLAZO.ro) Ana Maria Bărbosu (foto: GOLAZO.ro) Ana Maria Bărbosu (foto: GOLAZO.ro) Ana Maria Bărbosu (foto: GOLAZO.ro)
+31 Fotografii
labels.photo-gallery

Apoi, CIO a aprobat decizia CAS, lăsând-o pe Chiles fără medalie și cerând returnarea acesteia. Vedeți ce prostie?

USAG mai are un singur glonț, un apel la ceva numit Tribunalul Federal Elvețian, dar putem presupune că CIO are pârghii și acolo.

Între timp, Chiles a fost agresată, și nu doar de CIO. A fost bombardată necruțător pe rețelele de socializare, inclusiv cu mesaje rasiste.

Păstrează medalia [Jordan]”, a scris Bill Plaschke în LA Times.

Cine este Bill Plaschke

Bill Plaschke Bill Plaschke
Bill Plaschke
  • Bill Plaschke e jurnalist sportiv la LA Times din 1996, membru al National Sports Media Hall of Fame și al California Sports Hall of Fame.
  • El a fost desemnat de nouă ori editorialistul anului de către Associated Press și de două ori de către Societatea Jurnaliştilor Profesionişti și National Headliner Awards.
  • Este autorul a șase cărți, inclusiv o colecție a editorialelor sale, intitulată „Plaschke: Good Sports, Spoilsports, Foul Balls and Oddballs”.
  • Plaschke este, de asemenea, un analist la popularul talk show zilnic ESPN, „Around the Horn”.
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”