Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Basarab Panduru (53 de ani) îl cere pe Gică Hagi (59 de ani) la echipa națională, dacă Edi Iordănescu (46 de ani) va refuza oferta de prelungire. Foto: sportpictures.eu

Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”

  • Basarab Panduru (53 de ani) îl cere pe Gică Hagi (59 de ani) la echipa națională, dacă Edi Iordănescu (46 de ani) va refuza oferta de prelungire.
  • Contractul lui Edi cu FRF expiră după Euro 2024, unde România a ajuns până în optimi, însă selecționerul a dat de înțeles că nu vrea să continue.

Panduru e convins că FRF va încerca să apeleze din nou la un antrenor tânăr, deși consideră că Mircea Lucescu ar fi cea mai bună variantă.

Basarab Panduru îl vrea pe Gică Hagi selecționer

„Dacă te uiți la ce antrenori au pus până acum, probabil că se merge pe tineri. Mi-e greu să cred că se merge pe Mircea Lucescu, chiar dacă e cel mai indicat. S-au dus numai pe tineri, dar nu pentru că pe ceilalți n-au putut să îi ia, ci pentru că nu i-au vrut.

N-au făcut nimic ca să îi ia. Absolut nimic! Îl vrei pe Dan Petrescu? Plătești 400.000 de euro și îl iei pe Dan Petrescu. Îl vrei pe «Rege»? Îi propui și îl iei. N-au vrut să meargă pe linia asta”, a spus Basarab Panduru la Prima Sport.

Panduru dă exemplul Bulgariei

Panduru ar vrea ca Gică Hagi să preia naționala României, chiar dacă ar rămâne în continuare patron-antrenor la Farul.

Fostul mijlocaș vine și cu un exemplu din Bulgaria, unde Ilian Iliev o antrenează din 2018 pe Cherno More, surpriza sezonului trecut, locul 2 după Ludogorets, iar anul trecut a preluat și echipa națională a Bulgariei.

„Ok, e varianta Mutu, care a fost la U21. Dar nu știu cum a plecat de la națională, iar asta e o problemă. Eu aș merge pe mâna «Regelui». De ce? Pentru că am văzut că se poate. Bulgaria îl are selecționer pe Ilian Iliev, care este și antrenor la Cherno More.

L-au lăsat la Cherno More și l-au pus la națională. Din momentul ăla, Bulgaria a avut rezultate. Nu foarte bune, dar bune. Deci s-a descurcat. Bulgaria s-ar putea putea să fie un model pentru România. Nu poate să fie Anglia, Franța, Germania. Nu poate să fie nimeni model pentru noi. Eu spun așa. Se poate ca «Regele» să antreneze ambele echipe, pentru că are timp.

Să rămână și la Farul. Se poate. Și în perioada asta, el a fost mai mereu la meciurile naționalei și urmează să înceapă campionatul. Nu văd problema. Mai ales că e singurul care a lucrat cu toată lumea, mai ales că urmează Nations League”, explică Panduru.

Iliev, neînvins pe banca Bulgariei

Ilian Iliev (56 de ani) a preluat naționala Bulgariei în noiembrie 2023, înainte de ultimele două meciuri din preliminariile pentru Euro 2024.

Bulgaria a încheiat campania cu două remize în fața formațiilor calificate la turneul final, 2-2 cu Ungaria și 2-2 cu Serbia. A dublat astfel numărul de puncte al naționalei, care a încheiat grupa de calificare cu Ungaria, Serbia, Muntenegru și Lituania pe ultimul loc cu 2 puncte.

Anul acesta a disputat 4 amicale: 1-0 cu Tanzania, 1-1 cu Azerbaidjan, 0-0 cu România și 1-1 cu Slovenia, ultimele două calificate ulterior în optimi la Euro 2024.

„De ce e conflict de interese?”

Pandi nu acceptă ideea că ar fi un conflict de interese ca Gică Hagi să fie și selecționer, dar și patron și antrenor la un club din Liga 1.

Acesta este și motivul pentru care „Regele” a oprit discuțiile cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, înainte ca Edi Iordănescu să fie numit selecționer.

De ce e conflict de interese? Iliev și-a luat și băiatul la națională. Stai puțin, nimeni nu comentează acolo pentru că știu că e unul dintre cei mai corecți oameni. Cum să-i sari în cap? I-a luat pe cei mai buni în viziunea lui. Când l-au pus s-au gândit că există și posibilitatea să aducă jucători de la echipa lui. Dar Cherno More a terminat pe locul 2.

De ce să nu iei jucători de acolo? Dacă Hagi acceptă să fie și la Farul, și la națională, avem Liga Națiunilor, unde probabil îți permiți niște lucruri”, a încheiat Panduru.

8 precedente pe banca României

Nu ar fi pentru prima dată când naționala României ar avea pe bancă un tehnician aflat sub contract cu o echipă de club.

S-a întâmplat până acum de 8 ori, ultima dată în urmă cu 38 de ani!

  • Colea Vâlcov (1948, ASA)
  • Gheorghe Popescu I (1952-1953, CCA)
  • Augustin Botescu (1959-1960, Progresul)
  • Silviu Ploeșteanu (1962-1963, Steagul Roșu)
  • Florin Halagian (1979, FC Argeș)
  • Mircea Lucescu (1981-1982, Corvinul)
  • Mircea Lucescu (1985-1986, Dinamo)
  • Emeric Ienei (1986, Steaua)
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”