Surpriză mare! Belgia pierde cu Slovacia: suntem  lideri  în Grupa E
Belgia - Slovacia 0-1

Surpriză mare!Belgia pierde cu Slovacia: suntem lideri în Grupa E

Atac frontal  Belgienii cred că ne vor spulbera: „România nu înseamnă  nimic ”
Citește și
Atac frontal Belgienii cred că ne vor spulbera: „România nu înseamnă nimic
Citește mai mult
Atac frontal Belgienii cred că ne vor spulbera: „România nu înseamnă nimic ”

Surprizele continuă în Grupa E, acolo unde, mai devreme, România a obținut o victorie istorică, 3-0, împotriva Ucrainei.

În duelul dintre Slovacia și Belgia, cu doi selecționeri italieni în prim-plan, victoria a fost obținută de Francesco Calzona, antrenorul Slovaciei.

În minutul 3, Jeremy Doku a creat prima mare ocazie de gol, cu o pasă în careu către Romelu Lukaku, însă portarul Martin Dubravka a intervenit.

După 20 de minute de joc, slovacii au făcut o greșeală în apărare, în care portarul Dubravka a fost neatent, iar Trossard nu a reușit să înscrie cu poarta goală. În urma unui corner, Onana a reluat cu capul, dar Dubravka a reținut fără emoții.

La scurt timp, Ivan Schranz a profitat de o eroare a belgienilor în propriul careu și a marcat pentru Slovacia, în minutul 7.

După pauză, slovacii au fost periculoși, cu Haraslin și Vavro care au venit cu șuturi puternice la poartă.

Două goluri anulate ale lui Romelu Lukaku

alt-text alt-text

Lukaku a fost oprit eficient de apărarea slovacă, iar golul său ulterior a fost anulat de VAR pentru offside.

Apărarea slovacă a reușit să respingă alte încercări ale belgienilor. O acțiune a lui Openda a fost anulată, de asemenea, de VAR după ce a atins mingea cu mâna.

În timpul prelungirilor, De Bruyne a intrat în careu, dar nu a reușit să finalizeze eficient. Meciul s-a încheiat cu o victorie pentru slovaci, într-o grupă E în care România este, în prezent, pe primul loc.

Belgia - Slovacia 0-1

  • A marcat: Schranz 7

Final de meci, 1-0 pentru Slovacia!

Min 90+4 - Francesco Calzona realizează o altă schimbare. Ondrej Duda este înlocuit de Adam Obert.

Min. 90+3 - Kevin De Bruyne controlează bine o minge în careu și trimite mingea pe jos, direct către centrul porții, dar Martin Dubravka este bine poziționat și intervine cu succes.

Min. 87 - Belgia are parte de al doilea gol anulat, pentru un henț. Lois Openda, chiar înainte să paseze decisiv, atinge mingea cu mâna.

Min. 85 - Dodi Lukebaio primește și el cartonașul galben, ca în cazul lui Tielemans, imediat după intrarea în teren.

Min. 84 - Domenico Tedesco mai face o schimbare, Dodi Lukebakio îl înlocuiește pe Carrasco.

Min. 81 - Ivan Schranz, marcatorul unicului gol, iese de pe teren. David Duris intră în locul lui.

Min. 76 - Imediat după ce a fost introdus, Tielemans reușește să obțină un cartonaș galben.

Min. 75 - Youri Tielemans îl schimbă pe Leandro Trossard, care nu a avut o partidă foarte productivă.

Min. 70 - Slovacia face două schimbări, Robert Bozenik este înlocuit de David Strelec, iar Haraslin de Thomas Suslov.

Min 63 - Johan Bakayoko este primul care ajunge la recuperare în interiorul suprafeței de pedeapsă și trimite un șut rapid, pe jos, spre centrul țintei. În locul portarului, Hancko reușește să oprească mingea pe linia porții. Hancko se resimte, dar nu a suferit leziuni serioase și poate continua.

Min. 62 - Romelu Lukaku scapă de marcaj și ajunge la o pasă lobată în careu, dar șutul său puternic lovește plasa laterală.

Min. 56 - Gol anulat! Romelu Lukaku reusește să marcheze, dar arbitrul Umut Meler invalidează golul pe motiv de ofsaid.

Min. 51 - Denis Vavro profită de puțin spaţiu şi încearcă să ameninţe poarta lui Casteels cu un şut de la distanţă. Șutul său trece puțin pe lângă bara stângă.

Min. 47 - Lukas Haraslin rămâne liber într-o poziție promițătoare, după ce primește o centrare la marginea careului. Șutul său trece cu puțin pe lângă bara dreaptă.

Min. 46 - A început repriza secundă.

Min. 40 - Schranz reușește o preluare excelentă și centrează către Hraslin. Lukas Hraslin trimite plasat spre partea dreaptă a porții, dar Casteels salvează.

Min 36 - Amadou Onana s-a desprins de adversari și a interceptat centrarea dintr-o lovitură de colț, dar trimite capul său direct către portar. David Hancko începe să se deplaseze din nou după accidentare.

Min 34 - Defensiva adversă este vigilentă și respinge, cu prețul accidentării, o centrare periculoasă expediată de Jeremy Doku. David Hancko se zbate de durere și este acum în așteptarea îngrijirilor medicale.

Min 29 - Jocul este oprit. Orel Mangala, primește un cartonaș galben.

Min. 23 - Slovacul Robert Bozenik a primit o pasă în careu, dar a întârziat prea mult șutul, ceea ce a permis belgienilor să intervină.

Min. 22 - Trossard l-a pus la încercare pe Dubravka, cu un șut foarte bine plasat, dar mingea a trecut puțin peste poartă.

Min. 16 - Leandro Trossard putea să se găsească într-o poziție favorabilă pentru a intra în duelul unu la unu cu portarul adversar, după ce Kevin De Bruyne a încercat să trimită o pasă între fundașii slovaci, dar unul dintre ei a fost atent și a respins mingea.

Min. 16 - Jeremy Doku își face drum spre careu, după o incursiune impresionantă, însă șutul său puternic este blocat.

Min. 10 - Jeremy Doku a provocat un fault în atac și arbitrul Meler a fluierat imediat pentru o fază fixă.

Min. 7 - 0-1, GOL SLOVACIA! Ivan Schranz marchează și pune Slovacia în avantaj. Schranz trimite balonul pe jos, în partea dreaptă a porții, iar Casteels nu reușește să prindă mingea.

Min. 3 - Romelu Lukaku, jucătorul Belgiei, primește o pasă precisă în interiorul careului. Cu o mișcare rapidă, atinge mingea și o trimite spre centrul porții. Cu toate acestea, Martin Dubravka își dă seama corect de intențiile lui și reușește să respingă balonul printr-o intervenție bună.

Min. 1 - A început meciul

Echipe de start

  • Belgia: Casteels - Castagne, Debast, Faes, Carrasco - De Bruyne, Onana, Mangala, Doku - Trossard, Lukaku
  • Rezerve: Kaminski, Sels, Theate, Vertonghen, Witsel, Tielemans, Lukebakio, Vranckx, De Ketelaere, Bakayoko, Openda, Vermeeren, De Cuyper
  • Selecționer: Domenico Tedesco
  • Slovacia: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin
  • Rezerve: Rodak, Ravas, Obert, Rigo, Gyomber, Suslov, Tupta, Benes, Hrosokvsky, De Marco, Strelec, Duris, Bero, L. Sauer, Kosa
  • Selecționer: Francesco Calzona
  • Stadion: Frankfurt Arena
  • Arbitru: Umut Meler (Turcia)

Belgia - Slovacia ar putea avea orice final

Pentru prima dată după foarte mulți ani, naționala Belgiei nu mai este văzută printre favorite la un turneu final, chiar dacă încă mai beneficiază de talentul unor jucător legendari, precum Kevin De Bruyne sau Romelu Lukaku.

Belgienii trec printr-o perioadă de tranziție și par a fi urmăriți permanent și de ghinion.

Se înmulțesc problemele medicale la Belgia

Fundașul dreapta Thomas Meunier s-a accidentat la ultima partidă amicală a Belgiei. De asemenea, Axel Witsel și Arthur Theate s-au antrenat separat în aceste zile. În plus, Jan Vertonghen vine și el după anumite probleme medicale și stă sub semnul întrebării prezența sa la meciul cu Slovacia.

Așadar, în acest moment, Belgia îi mai are disponibili, într-o formă bună, pe Wout Faes, Zeno Debast (20 de ani), Timothy Castagne și Maxime De Cuyper.

Calzona, fotbalistul-cafegiu

De cealaltă parte, Francesco Calzona are unul dintre cele mai scurte CV-uri de la Europeanul din Germania. A pus ghetele în cui după doar patru meciuri oficiale jucate în Serie B pentru Arezzo.

La jumătatea anilor '90, un coleg de echipă care lucra într-o fabrică de cafea l-a prezentat patronului pe actualul selecționer al Slovaciei, scrie Gazzetta dello Sport.

Calzona urma să gestioneze o cafenea, însă antrenamentele cu echipa și munca în bar l-au făcut să aleagă varianta profitabilă. „Ciccio”, așa cum era poreclit de prieteni, a decis să devină agent de vânzări.

Între două șuturi la poartă, Calzona și-a luat în serios noua ocupație, iar prietenii din Toscana își amintesc despre „Ciccio” că „era extrem de convingător atunci când încerca să ne vândă un produs”.

Programul României la Euro 2024

  • 17 iunie: ROMANIA – Ucraina 3-0
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMANIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMANIA (Waldstadion, Frankfurt)
„Psihologul e foarte important” Vlad Chiricheș, dialog cu GOLAZO.ro despre cele mai grele momente: „Nu regret accidentările”
Liga 1
28.06
„Psihologul e foarte important” Vlad Chiricheș, dialog cu GOLAZO.ro despre cele mai grele momente: „Nu regret accidentările”
Citește mai mult
„Psihologul e foarte important” Vlad Chiricheș, dialog cu GOLAZO.ro despre cele mai grele momente: „Nu regret accidentările”
SemneazăUltimele noutăți despre Man și Mihăilă: „Lucrăm de 9 luni la contracte!”
Stranieri
28.06
SemneazăUltimele noutăți despre Man și Mihăilă: „Lucrăm de 9 luni la contracte!”
Citește mai mult
SemneazăUltimele noutăți despre Man și Mihăilă: „Lucrăm de 9 luni la contracte!”
Bilete  FRF a solicitat mai multe locuri pentru fanii români la meciul cu Olanda. Răspunsul dat de UEFA
Nationala
28.06
Bilete FRF a solicitat mai multe locuri pentru fanii români la meciul cu Olanda. Răspunsul dat de UEFA
Citește mai mult
Bilete FRF a solicitat mai multe locuri pentru fanii români la meciul cu Olanda. Răspunsul dat de UEFA
WimbledonRomânia va avea 6 jucătoare pe tabloul principal! Pe cine vor întâlni în primul tur
Tenis
28.06
WimbledonRomânia va avea 6 jucătoare pe tabloul principal! Pe cine vor întâlni în primul tur
Citește mai mult
WimbledonRomânia va avea 6 jucătoare pe tabloul principal! Pe cine vor întâlni în primul tur