Suspendat  Bogdan Andone va sta  patru etape  în tribună, după scandalul provocat la meciul cu Oțelul
Bogdan Andone, la partida FC Botoșani - Oțelul Galați / Foto: Sport Pictures

Suspendat Bogdan Andone va sta patru etape în tribună, după scandalul provocat la meciul cu Oțelul

  • Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal nu l-a iertat pe antrenorul celor de la FC Botoșani, Bogdan Andone (49 de ani), după iureșul provocat în weekend, la partida ccu Oțelul, scor 2-3.
  • Tehnicianul va lipsi de pe banca moldovenilor în următoarele patru etape!

Spre finalul partidei cu Oțelul, Bogdan Andone și-a pierdut cumpătul și i-a luat la înjurături pe arbitrii partidei. Era nemulțumit că echipa sa nu a primit o lovitură liberă la marginea careului.

După ce, inițial, Cristian Moldoveanu i-a arătat doar cartonașul galben, a trebuit să revină imediat la margine pentru a-i arăta și „roșu”, deoarece tehnicianul era dezlănțuit. Se certa și se înjura cu toată lumea, inclusiv cu oamenii de pe banca sa de rezerve.

În plus, Bogdan Andone a fost cu greu convins să părăsească terenul de joc după eliminare, fiind în continuare un car de nervi.

Bogdan Andone, suspendat patru etape

Miercuri, Comisia de Disciplină a FRF i-a trimis antrenorului „nota de plată”: patru etape și o amendă de 6.000 de lei.

„Eliminare Bogdan Andone (FC Botoșani) - În temeiul art. 67 din RD, se sancționează antrenorul Andone Bogdan cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 2.900 lei.

În temeiul art. 65.a din RD, se sancționează antrenorul Andone Bogdan cu suspendare pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 6.000 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45.1 din RD, va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 65.a din RD, respectiv suspendare pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 6.000 lei”, se anunță în decizia Comisiei.

Așadar, Bogdan Andone nu va sta pe bancă în următoarele patru partide disputate de către FC Botoșani, dintre care trei în deplasare:

  • 19 iulie: vs. Poli Iași (d)
  • 28 iulie: vs. Farul (d)
  • 3 august vs. FCSB (a)
  • 10 august vs. Hermannstadt (d)

Ce spun Articolele 65 și 67

Articolul 65 | Abateri împotriva oficialilor
Persoana care săvârşeşte abateri împotriva oficialilor de joc se sancţionează astfel:
a. suspendare de la 2 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa acestora;

Articolul 67 | Refuzul de a părăsi terenul de joc
Refuzul unui jucător, antrenor sau alt oficial de a părăsi de îndată terenul de joc sau banca de rezerve după ce a fost eliminat de arbitru, fapt ce a determinat întârzierea sau oprirea jocului, se sancţionează cu suspendarea de la 2 la 6 jocuri, în cazul jucătorilor sau antrenorilor şi cu suspendare de la 1 lună la 2 luni, în cazul oficialilor.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5