Business Drops #16 Cele mai interesante știri ale săptămânii din  marketing  și business sportiv
Manchester United evoluează în acest moment pe Old Trafford, dar ia în calcul ridicarea unei arene noi. Foto: Imago

Business Drops #16Cele mai interesante știri ale săptămânii din marketing și business sportiv

  • Cele mai interesante știri ale săptămânii din marketing și business sportiv. Episodul 16.
  • Azi, despre fuziunea ATP - WTA din tenis, interesul lui Manchester United pentru un nou stadion și saltul făcut de Aston Martin în Formula 1.

1. Grupul bancar spaniol Santander va deveni partener bancar al Formulei 1 începând cu sezonul viitor. La finalul lunii august, brandul iberic a confirmat încheierea parteneriatului cu Ferrari, în valoare de 60 de milioane de dolari pe an.

2. National Football League (NFL) se pregătește să deschidă un birou în Brazilia, țară în care există o bază de 36.000.000 de fani. În afara Statelor Unite, Liga de fotbal nord-americană are mai mulți susținători doar în Mexic și Canada.

3. Carlos Alcaraz este pe primul loc în topul jucătorilor de tenis cu cele mai mari câștiguri în 2024. Spaniolul a încasat peste 42 de milioane de dolari, fiind urmat de Novak Djokovic (peste 37 de milioane) și de Coco Gauff (peste 27 de milioane).

4. Manchester United a intrat într-un parteneriat strategic cu autoritățile locale pentru a examina impactul pe care îl va avea asupra comunității construirea unui nou stadion. În acest moment, există un curent de opinie în favoarea ridicării unei arene cu capacitate de 100.000 de locuri.

5. Valoarea brandului de Formula 1 Aston Martin a fost estimată la 1,5 miliarde de lire sterline de către fima de capital Accel and HPS Investment Partners. Înainte ca Arctos să achiziționeze anul trecut pachetul minoritar de acțiuni, brandul era cotat la un miliard de lire sterline.

6. Panasonic a ieșit din programul de sponsorizare The Olympic Partner (TOP), încheind astfel o colaborare de 37 de ani cu CIO. Cele 15 branduri din TOP au asigurat aproximativ 30% din bugetul de 7,6 miliarde de dolari al Comitetului Internațional Olimpic în ultimul ciclu.

7. Prima TV a fost lider de audiență în intervalul în care a transmis meciul România vs Lituania (3-1), din Nations League. La nivel național, fiecare minut al jocului din Ghencea a fost urmărit de peste 1,6 milioane de telespectatori.

8. Clearlake Capital și omul de afaceri Todd Boehly, care au cumpărat-o împreună pe Chelsea Football Club cu 3,3 miliarde de dolari în 2022, au pornit lupta pentru preluarea pachetului integral de acțiuni, în urma unei dispute avute în Consiliul de Administrație. Fondul de investiții sus-menționat deține în prezent 61,5% din acțiuni.

9. Pe stadioanele din Superliga României au fost instalate camere care monitorizează în timp real toți parametrii fotbaliștilor și transmit informațiile către echipele tehnice. Aceste camere captează acțiunea fără a necesita operare manuală, indiferent de zona de teren în care se desfășoară jocul.

10. Fuziunea comercială dintre ATP Tour și WTA poate fi realizată în 2025, prima urmând să primească 75% din veniturile combinate. În tranzacție vor fi implicate ATP Media, WTA Ventures și Tennis Data Innovations.

Autorul pastilei săptămânale "Business Drops" pentru GOLAZO.ro este Cristian Gheorghe, fost manager la Sportul Studențesc în anii 2000. Co-autor al manualului de Marketing Sportiv, el este fondatorul Sports Business Academy și inițiator al primei scoli de marketing sportiv in ASE București

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”