Refuz Federația Spaniolă  a cerut o medalie  pentru sportiva care s-a accidentat la Jocurile Olimpice, dar CIO nici n-a vrut să audă
Carolina Marin. Foto: IMAGO

RefuzFederația Spaniolă a cerut o medalie pentru sportiva care s-a accidentat la Jocurile Olimpice, dar CIO nici n-a vrut să audă

  • Carolina Marin (31 ani), locul 4 mondial și campioană olimpică la Rio, a suferit o accidentare gravă în semifinala competiției feminine de badminton din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.
  • Federația Spaniolă de Badminton (Fesba) a cerut ca sportiva să primească o medalie, dar Federația Internațională (BWF) și Comitetul Olimpic Internațional (CIO) nu au fost de acord.

Jucătoarea din Spania câștigase primul set al meciului cu chinezoaica He Bingjiao (21-14) și conducea și în cel de-al doilea.

5 miimi!  Noah Lyles e  cel mai rapid  om din lume, la o diferență infimă de locul 2
Citește și
5 miimi! Noah Lyles e cel mai rapid om din lume, la o diferență infimă de locul 2
Citește mai mult
5 miimi! Noah Lyles e cel mai rapid om din lume, la o diferență infimă de locul 2

Carolina Marin s-a accidentat în momentul în care se îndrepta spre finala olimpică

Aflată la doar 11 puncte distanță (10-6) de o nouă finală olimpică, Martin a aterizat greșit pe piciorul drept și s-a accidentat la genunchiul la care a mai fost operată în trecut.

Marin a strigat de durere, iar liniștea s-a lăsat în La Chapelle Arena. Iberica a încercat să revină pe teren, a mai jucat două puncte, dar a fost nevoită să se retragă.

Carolina s-a pus în genunchi și a început să plângă în hohote. A fost aplaudată de public și a refuzat să iasă de pe teren într-un scaun cu rotile, scrie AS.

La interviul de după meci, He Bingjiao (#9 mondial) a dezvăluit, printre lacrimi, că Marin i-a urat succes pentru finală.

  • Chinezoaica se va duela pentru medalia de aur cu Se Young An (Coreea de Sud), sportivă aflată pe prima poziție în clasamentul mondial.

Federația Spaniolă de Badminton a cerut o medalie pentru Carolina Marin, CIO a spus „Nu!”

Fesba a inițiat discuții atât cu BWF, cât și cu CIO, astfel încât Carolina Marin să primească un fel de recunoaștere.

Andoni Azurmendi, președintele Fesba, a început o campanie pe rețelele de socializare cerând un bronz olimpic pentru Carolina (#BronceparaCarolina).

„Este un moment dificil pentru Carolina și pentru întreg sportul spaniol, nu doar pentru badminton. Era la un pas de a doua ei finală olimpică și de o a doua medalie de aur, iar o accidentare a lăsat-o fără medalie.

Comitetul Olimpic Internațional ar trebui să îi acorde măcar medalia de bronz. Merită asta”, a scris Azurmendi pe X (fostul Twitter).

Federația iberică se baza pe faptul că în toate competițiile internaționale de badminton, inclusiv la Europene și Mondiale, se acordă două medalii de bronz. Astfel, decizia ar fi fost una „naturală” în cadrul acestui sport.

Cu toate acestea, Federația Internațională și CIO nu au vrut să audă de această opțiune, potrivit Eurosport Spania.

Este posibil ca Marin să primească o anumită recunoaștere specială, dar acest lucru nu se va întâmpla luni, în ziua festivității de premiere.

Nu-i prima oară când badmintonul dă bătăi de cap la Jocurile Olimpice

În 2016, la Jocurile de la Rio, Li Xuerei s-a accidentat în timpul semifinalei disputate chiar împotriva ibericei Carolina Marin.

Chinezoaica a suferit o ruptură de ligamente și a pierdut, dar nu a mai jucat meciul pentru bronz.

La fel ca în situația Carolinei, jucătoarea asiatică nu a primit niciun fel de medalie sau de recunoaștere din partea organizațiilor internaționale.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”