Oprită de medici  Cătălina Axente, nevoită să abandoneze: „ S-ar supune unui risc  dacă ar intra pe saltea” +6 foto
Cătălin Axente (foto: Imago)

Oprită de medici Cătălina Axente, nevoită să abandoneze: „S-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea”

  • Cătălina Axente, reprezentanta României la lupte libere, nu va putea concura în recalificările probei de la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Cătălina Axente (28 ani) s-a accidentat grav în timpul meciului cu americanca Kennedy Alexis Blades (20 ani), din optimile categoriei 76 kg.
  • Românca avea șansa să lupte în recalificări cu Milaimy De La Caridad Marin Potrille, însă a fost nevoită să abandoneze.

La finalul reprizei secunde, când era deja condusă cu 11-0, Cătălina Axente s-a lovit cu capul de saltea, după un procedeu al adversarei, și a rămas întinsă.

Accidentare horror Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ. Românca, transportată  la spital : „Va fi bine”
Citește și
Accidentare horrorMomentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ. Românca, transportată la spital: „Va fi bine”
Citește mai mult
Accidentare horror Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ. Românca, transportată la spital : „Va fi bine”

Medicii au intervenit rapid, i-au imobilizat gâtul cu un guler, au scos-o cu targa din sală și au transportat-o la spital unde a fost supusă mai multor investigații.

Sâmbătă seară, Federația a anunțat că Axente e aptă de concurs, însă duminică, aproape de prânz, forul a revenit cu un update: Cătălina nu poate concura.

Comunicatul Federației Române de Lupte

În ciuda eforturilor echipei medicale și a dorinței de a concura, din păcate, sportiva noastră - Cătălina Axente nu se va putea lupta azi în meciul din recalificări, contra sportivei Miliamy Marin Potrille (Cuba).

Investigațiie medicale efectuate au arătat că sportiva noastră este în afara oricărui pericol, însă recomandarea staff-ului medical este de a o proteja pe Cătălina.

Luptătoarea noastră s-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea într-un timp atât de scurt de la momentul accidentării suferite ieri, în optimile Jocurilor Olimpice.

Pentru Federația Română de Lupte este prioritară sănătatea și integritatea sportivilor noștri, iar decizia luată împreună cu staff-ul medical și staff-ul tehnic are la bază aceste aspecte.

Cătălina Axente este una dintre sportivele României care a demonstrat de-a lungul timpului că este o luptătoare puternică, dornică de performanță, și suntem convinși că acest lucru o va face să revină pe scena Internațională, cel puțin la fel de motivată ca și până acum.

Capul sus, Cătălina! Suntem alături de tine!

Federația Română de Lupte

Cătălina a fost luată pe sus de americancă, iar fotoreporterul Imago a surprins exact momentul accidentării horror.

Momentul accidentării suferite de Cătălina Axente

Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ (foto: Imago)
Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ (foto: Imago)

Galerie foto (6 imagini)

Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ (foto: Imago) Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ (foto: Imago) Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ (foto: Imago) Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ (foto: Imago) Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ (foto: Imago)
+6 Fotografii
labels.photo-gallery
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”