​Champions League: Astana, adversara CFR-ului în primul tur preliminar (Programul complet al meciurilor)

​Champions League: Astana, adversara CFR-ului în primul tur preliminar (Programul complet al meciurilor)

​CFR Cluj și-a aflat astăzi adversara din primul tur preliminar al Champions League. Potrivit tragerii la sorți de la Nyon, campioana României o va înfrunta pe FC Astana (Kazakhstan).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Meciul tur se va desfăşura în perioada 9/10 iulie, iar returul este programat o săptămână mai târziu, 16/17 iulie. Formația pregătită de Dan Petrescu va disputa prima manșă în deplasare.

"Am fi preferat oricare altă echipă în afară de Astana și Steaua Roșie. Aș fi preferat Ludogorets. Este o deplasare foarte lungă, teren artificial, nici Atletico nu a reușit să câștige acolo. Este o echipă puternică care joacă an de an în Europa. Asta ne-a fost soarta.

Trebuie să ne informăm mult mai mult despre ce înseamnă Astana. Este o echipă incomodă și o deplasare grea. Dacă vom trece de ei va fi un lucru extraordinar pentru noi. Ne vom concentra pe primul meci, pentru că este foarte important. Momentan nu știm multe despre ei, vom vedea în zilele următoare și cu siguranță ne vom pregăti foarte bine.

La prima, vedere este o deplasare foarte grea și complicată. Sunt câteva impedimente pe care le vom avea la ora acestui meci. Deplasarea va fi cea mai mare problemă, fusul orar, dar vom vedea. Noi sperăm să trecem de ei", a declarat Bogdan Mara, directorul sportiv al CFR Cluj, la Digisport.

FC Astana a câștigat ultimele cinci ediții ale campionatului din Kazakhstan și are un lot în valaore totală de 23,73 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

La Astana evoluează și fostul dinamovist Dorin Rotariu, mijlocașul de 23 de ani fiind împrumutat de la Club Brugge. Românul are cinci goluri în 15 partide disputate. Cel mai valoros jucător din lot este mijlocașul croat Marin Tomasov (31 de ani), care este cotat la 3,5 milioane de euro.

În acest moment, adversara celor de la CFR Cluj ocupă primul loc în campioantul din Kazakhstan, cu 35 de puncte în 16 meciuri (golaveraj: 30-12). Echipa este antrenată de la 1 iunie 2018 de ucraineanul Roman Grygorchuk (54 de ani).

Gruparea din capitala Kazahstanului a atins grupele Ligii Campionilor în sezonul 2015-2016 şi şaisprezecimile de finală ale Europa League în sezonul 2017-2018.

Programul complet al meciurilor din primul tur preliminar al Champions League:

Grupa 1

Nõmme Kalju (EST) v Shkëndija (MKD)

Sūduva (LTU) v Crvena zvezda (SRB)

Ararat-Armenia (ARM) v AIK (SWE)

Astana (KAZ) v CFR Cluj (ROU)

Ludogorets (BUL) v Ferencváros (HUN)

Grupa 2

Celtic (SCO) v Sarajevo (BIH)

Sheriff Tiraspol (MDA) v Saburtalo (GEO)

F91 Dudelange (LUX) v Valletta (MLT)

Partizani (ALB) v Qarabağ (AZE)

Slovan Bratislava (SVK) v Sutjeska (MNE)

Grupa 3

Linfield (NIR) v Rosenborg (NOR)

Valur Reykjavík (ISL) v Maribor (SVN)

Dundalk (IRL) v Riga (LVA)

The New Saints (WAL) v Câștigătoarea turneului preliminar

HJK Helsinki (FIN) v HB Tórshavn (FRO)

BATE Borisov (BLR) v Piast Gliwice (POL)

*echipele scrise cu bold au fost capi de serie la tragerea la sorți

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5