ULTIMA ORĂ Sursele GOLAZO.ro:  Soluție de urgență , convocarea lui Vlad Chiricheș
Vlad Chiricheș (sportpictures.eu)

ULTIMA ORĂSursele GOLAZO.ro: Soluție de urgență, convocarea lui Vlad Chiricheș

  • În amicalul România - Bulgaria, scor 0-0, s-a accidentat Adrian Rus, iar Burcă încă nu e refăcut 100% și absentează deja de o lună și jumătate
  • Vlad Chiricheș e prima variantă la care selecționerul va apela vineri seară, dacă unul dintre cei doi accidentați nu va primi OK-ul din partea staff-ului medical
  • România-Liechtestein este programat vineri, 7 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul „Steaua”. Meciul va fi transmis în direct pe Antena 1.

Probleme mari pentru Edi Iordănescu în perspectiva anunțului pe care va trebui să-l facă vineri seară, după meciul cu Liechtenstein, cu lista finală de 26 de jucători, cu care va merge la Euro.

Adrian Rus s-a accidentat în amicalul cu Bulgaria. Un alt stoper nu e nici el sigur de prezența în Germania. Burcă e accidentat de multă vreme, a suferit o leziune musculară.

Chiricheș, soluție de urgență pentru națională

Vlad Chiricheș e în București și așteaptă un semn din partea selecționerului.

În aceste condiții, varianta de extremă urgență la care Iordănescu va apela în cazul în care va avea nevoie va fi Vlad Chiricheș.

  • Fotbalistul de la FCSB nu poate fi chemat pentru meciul cu Liechtenstein, dar poate face parte din lotul final pentru EURO 2024.

Fundașul central a fost și el multă vreme accidentat pe parcursul sezonului precedent, însă și-a revenit chiar la startul play-off-ului, în care a bifat majoritatea jocurilor, inclusiv ultima etapă.

Chiricheș tocmai a revenit din vacanță, el a petrecut câteva zile în Dubai și în acest moment se află în București, astfel că ar putea da curs unei eventuale solicitări din partea selecționerului.

Care e situația celor doi accidentați

În privința lui Adrian Rus, acesta a jucat titular în amicalul cu Bulgaria, în locul obișnuitului în echipa de start, Andrei Burcă.

Rus a fost înlocuit în minutul 69, iar după meci a acuzat probleme musculare majore. 

În cursul zilei de astăzi (n.r. - joi) el a fost supus unui test complet, iar RMN-ul nu a indicat că ar fi vorba despre o leziune. Ceea ce e o veste bună.

Diagnosticul în ceea ce îl privește este de supraîncărcare a mușchilor aductori. Nu e o accidentare, dar nici nu poate fi considerat apt 100%, pentru că e predispus unei rupturi în orice moment.

Tocmai din acest motiv, Edi Iordănescu va solicita un verdict clar din partea staff-ului medical dacă el poate fi luat în calcul la parametri maximi.

Nici situația lui Burcă nu e una clarificată în acest moment. El a venit la lot accidentat, a suferit o ruptură musculară.

6 săptămâni
au trecut de când Burcă a disputat ultimul meci, pe 27 aprilie în Arabia Saudită

Burcă a refuzat refacerea la Belgrad, la Marijana

Burcă n-a dorit să meargă la Marijana, la Belgrad, pentru a se reface rapid, ci a preferat metoda clasică. Deși nu a avut o leziune gravă, refacerea lui a durat mai mult decât s-a estimat și la amicalul cu Bulgaria nici măcar n-a făcut parte din lot.

97%
e procentajul minutelor pe care Burcă le-a bifat pe teren în preliminariile Euro, a jucat 873 din cele 900

Și în cazul lui, ziua de vineri e una decisivă, însă, spre deosebire de Rus, are un mare avantaj: Edi Iordănescu îl vede ca pe un titular indiscutabil, din moment ce a fost om de bază în preliminarii, n-a lipsit din nici unul dintre meciurile din grupa pe care am câștigat-o.

Chiricheș ar fi la al doilea European

În cazul în care se va ajunge la varianta Chiricheș, acesta nu va fi la primul turneu final. El a jucat și în 2016, atunci când Anghel Iordănescu l-a inclus în lot. A venit din postura de fotbalist al lui Napoli și a fost titular, într-o linie defensivă din care au mai făcut parte Săpunaru, Dragoș Grigore și Raț.

34 de ani
are Vlad Chiricheș, nici un jucător de câmp din lotul actual al lui Edi Iordănescu nu e mai în vârstă decât el

Chiricheș are 75 de selecții, fiind aproape de top 10 all-time număr de prezențe în națională. Dintre cei care acum sunt selecționați, cei mai titrați, ca meciuri, sunt Stanciu (69 partide) și Răzvan Marin (55)

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1