„Am vrut să mă las” Sorescu a vorbit despre momentul în care a fost gata  să renunțe  la fotbal: „Plângeam! Le-am spus că nu mai rezist”
Deian Sorescu / Foto: Sport Pictures

„Am vrut să mă las”Sorescu a vorbit despre momentul în care a fost gata să renunțe la fotbal: „Plângeam! Le-am spus că nu mai rezist”

  • Internaționalul român Deian Sorescu (26 de ani) a povestit cât de aproape a fost să se lase de fotbal când era junior, atunci când nimeni nu mai credea în el.
  • În acest moment, Deian se află la EURO 2024, alături de echipa națională a României.

Deian Sorescu este unul dintre cei mai polivalenți jucători din lotul României deplasat în Germania.

Fotbalistul care în ultimul an a evoluat pentru Gaziantep, în Turcia, poate acoperi ambele benzi ale terenului, atât în defensivă, cât și în ofensivă.

Deian Sorescu: „Eram hotărât să mă las”

Viitorul său nu este foarte clar, în ceea ce privește echipa de club pentru care va evolua în continuare, însă, ceea ce contează pentru el acum este o evoluție cât mai solidă alături de „tricolori” la turneul final, pe o scenă unde nu se ajunge atât de ușor.

Cu toate acestea, în cadrul unui interviu, Deian Sorescu a rememorat momentele în care viața l-a împins la limita răbdării și era gata-gata să renunțe la sportul pe care îl iubea: fotbalul.

„Sunt mândru de ceea ce am realizat în toată această călătorie. Și nu uit că am traversat inclusiv momente delicate, când eram hotărât să mă las de fotbal. Nu regret însă nimic.

E frumos ce am trăit până acum, una peste alta. Gândește-te: un puști ambițios plecat de la Moldova Nouă ajunge căpitan la Dinamo și în lotul pentru Euro. O mândrie! Mă bucur pentru familie, pentru mama, pentru tata, cei mai mari susținători ai mei!”, a declarat Deian Sorescu, potrivit sportpesurse.ro.

Deian Sorescu: „Ionuț Popa a căutat să mă susțină!”

Cea mai dificilă parte a carierei sale a fost junioratul, când lumea își pierduse încrederea în el. A dat probe în străinătate și a simțit pe pielea lui singurătatea, la o vârstă atât de fragedă.

Carismaticul antrenor Ionuț Popa a fost cel care a avut încredere în calitățile sale și nu l-a lăsat să se retragă. Se întâmpla undeva în 2016, când Popa era antrenor la Poli, iar Sorescu doar un puștan plin de vise și speranțe.

  • Pe 25 iunie se împlinesc patru ani de când Ionuț Popa a decedat. Avea 67 de ani.

„A fost o poveste care m-a întărit extraordinar și m-a motivat să merg, până la urmă, mai departe, ca să demonstrez că nu-și aveau locul în viața și cariera mea jigniri la adresa familiei și o lipsă de încredere totală în forțele mele.

Mă refer la atitudinea urâtă a unor conducători de la Timișoara. A fost trecerea de la prima echipă a lui Poli la cea secundă. Ionuț Popa, Dumnezeu să-l ierte!, a căutat să mă susțină cu toate puterile lui, dar au venit de sus decizii care mi-au afectat familia, nu doar pe mine.

Oameni care m-au marginalizat, au vrut să scape de mine. Am ajuns în acea perioadă și la probe în Danemarca. Un copil de 16-17 ani, printre străini, cu șase-șapte colegi într-un apartament, nu prea ne înțelegeam între noi.

Stăteam noaptea de vorbă cu părinții, plângeam și le transmiteam că nu mai rezist. Că trebuie să spun «stop»!”, a adăugat Sorescu.

Deian Sorescu: „Sunt un tip credincios”

Deian Sorescu crede în divinitate. Simte că Dumnezeu l-a întărit și l-a ținut pe drumul cel bun în viață în tot acest timp.

Nu există seară în care să nu-mi fac rugăciunea, să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a oferit, pentru sănătate!

Sunt un tip credincios, dar nu în sensul de a merge foarte des la biserică, fiindcă timpul, ca sportiv, nici nu prea îți permite. Sunt credincios cu gândul, cu fapta! Și sper să ne ajute să realizăm un Euro de vis, să ne bucurăm cu toții pentru acest turneu final!”, a completat fotbalistul.

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !