Fundaș între buturi  Cine e  colegul lui Man și Mihăilă  care i-a luat locul portarului
Enrico De Prato (foto: GOLAZO.ro)

Fundaș între buturi Cine e colegul lui Man și Mihăilă care i-a luat locul portarului

  • Parma a rămas în 10 oameni după ce portarul Zion Suzuki (22 de ani) a luat „roșu” în minutul 75
  • Fundașul Enrico Del Prato, coleg cu Dennis Man și Valentin Mihăilă, a fost nevoit să termine meciul între buturi.
Gafă uluitoare   Man și Mihăilă  puteau obține o victorie mare cu Napoli, dar Parma a rămas fără portar în min. 75!
Citește și
Gafă uluitoare Man și Mihăilă puteau obține o victorie mare cu Napoli, dar Parma a rămas fără portar în min. 75!
Citește mai mult
Gafă uluitoare Man și Mihăilă puteau obține o victorie mare cu Napoli, dar Parma a rămas fără portar în min. 75!

Dennis Man (26 de ani), integralist în partida cu Napoli, a trecut printr-un final de meci dramatic pe Stadionul Diego Maradona.

Portarul Parmei, Zion Suzuki, avea un cartonaș galben pentru tragere de timp și a luat „roșu” în minutul 75, după un fault dur în afara careului asupra atacantului napoletan David Neres (27 de ani).

Decizia centralului Paride Tremolada a venit la scorul de 0-1 și a lăsat-o pe Parma cu o singură opțiune de a îl înlocui pe portarul eliminat: fundașul italian Enrico Del Prato (24 de ani) a luat tricoul portarului de rezervă Leandro Chichizola, și-a pus mănușile și a apărat poarta echipei sale până la fluierul de final.

Enrico Del Prato îmbracă tricoul portarului Chichizola (foto: imago) Enrico Del Prato îmbracă tricoul portarului Chichizola (foto: imago)
Enrico Del Prato îmbracă tricoul portarului Chichizola (foto: imago)

Primele minute ale sale între buturi au fost bune, reușind să oprească pasele în adâncime aruncate disperat de napoletani, însă în minutele de prelungiri Romelu Lukaku și Frank Anguissa au reușit să întoarcă scorul în favoarea lui Napoli, meciul terminându-se cu scorul de 2-1.

Bucuria de final a jucătorilor de la Napoli (foto: imago) Bucuria de final a jucătorilor de la Napoli (foto: imago)
Bucuria de final a jucătorilor de la Napoli (foto: imago)

Cine este colegul lui Man și Mihăilă, Enrico Del Prato

Fundașul Del Prato este la Parma din 2021, atunci când a fost adus sub formă de împrumut de la Atalanta, iar apoi ca transfer definitiv în 2022 pentru suma de 2 milioane de euro.

Del Prato a bifat 112 meciuri în tricoul Parmei, fiind un jucător important în promovarea clubului în prima divizie italiană.

De asemenea, Enrico a evoluat la toate categoriile de juniori ale naționalei Italiei, cea mai mare performanță fiind sferturile de finală ale Campionatului European U21 din 2021, când România nu a reușit să treacă de grupa în care se mai aflau Olanda, Germania și Ungaria.

De ce portarul de rezervă al Parmei, Leandro Chichizola, nu a putut intra pe teren

Fabio Pecchia, antrenorul lui Dennis Man și al lui Valentin Mihăilă de la Parma, a utilizat cele 5 schimbări cu doar 2 minute înainte de gafa lui Zion Suzuki.

Un antrenor poate efectua o a șasea schimbare doar dacă unul din jucătorii echipei este lovit în zona capului, conform IFAB.

Ce a declarat Enrico Del Prato despre meci

Fundașul s-a arătat mulțumit de performanța echipei sale în momentul tensionat din finalul partidei:

„Nimeni nu ar fi crezut, a fost o chestie de moment, nu mai aveam schimbări și aveam nevoie de cineva să intre în poartă, m-am uitat la antrenor și am intrat.

Pentru 90 de minute a fost totul bine. Jucând în 10 ne-a afectat, ne apăram bine, dar, din păcate, am primit două goluri la final. Am avut o performanță bună și pentru asta sunt mulțumit” a declarat Del Prato la finalul meciului pentru parmacalcio1913.com.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”