Hotărâre definitivă  Fostul acționar dinamovist  Dorin Șerdean , judecat pentru fraudă
Dorin Șerdean FOTO Facebook

Hotărâre definitivă Fostul acționar dinamovist Dorin Șerdean, judecat pentru fraudă

  • Fostul acționar dinamovist Dorin Șerdean (55 de ani) va fi judecat în dosarul de fraudă instrumentat de anchetatorii EPPO București, a decis azi Curtea de Apel București (CAB)
  • Hotărârea este definitivă
  • Prejudiciul este de 13 milioane de euro

Magistrații de cameră preliminară ai CAB au stabilit că ancheta care-l privește pe Dorin Șerdean, aflat în arest preventiv, este legal instrumentată, probele legal obținute și valabile iar actul de trimitere în judecată legal întocmit, informează stiripesurse.ro.

De ce este acuzat Dorin Șerdean

Șerdean e acuzat de fapte de corupție, iar prejudiciul este de 13 milioane de euro. Aceste fapte implică fonduri europene şi naţionale, iar în dosar părţi civile sunt:

  • Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene
  • Firmele SENGHER SISTEME SRL, OLD&NEW CONSTRUCT SRL, WAGRAMER TERMO 2000 SRL, CONDOR PĂDURARU SRL și TOP DECON SRL

Conform sursei citate, Șerdean este suspectat că a emis 18 scrisori de garanţie false către adjudecatari ai proiectelor finanţate din fonduri UE şi naţionale, care pretindeau că asigură proiectele împotriva potenţialelor daune.

Se crede că acesta a desfășurat activitatea în numele unei firme înregistrate în Spania sub controlul său, folosind documente false şi inexacte.

Se poate începe astfel readministrarea probelor din dosar: reaudierea martorilor procurorilor EPPO, analizarea celorlalte probe și primirea de cereri de probe noi propuse de apărătorii celor din dosar.

  • Parchetul European (eppo.europa.eu) este un organism independent și descentralizat al Uniunii Europene, cu competența de a cerceta, a urmări penal și a trimite în judecată persoanele învinuite de săvârșirea unor infracțiuni care aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi actele de fraudă sau de corupție ori cazurile transfrontaliere de fraudă gravă în materie de TVA

Decizia instanței în cazul lui Dorin Șerdean

„În baza art. 347 Cod procedură penală rap. la art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Șerdean Pavel Dorin împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 07.03.2024 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București – Secţia I Penală, pronunţată în dosar nr. 26503/3/2023/a1.

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul - inculpat la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Soluţionată şi pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 10.09.2024.

Document: Încheiere finală camera consiliu 531/2024 10.09.2024”, se arată în decizia instanței.

  • Dorin Șerdean a fost acționar majoritar al SC Dinamo 1948 SA, prin firma Lotus, și președinte al clubului. El preluase acțiunile de la Pablo Cortacero, în 2021, și le-a vândut firmei Red&White Management, care deține și acum controlul clubului, în februarie 2023.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5