DAN UDREA  Urmează  haosul ?

DAN UDREA Urmează haosul?

  • La FCSB, un lot și numeric și valoros nu e o garanție că echipa va fi mai puternică
  • Becali are acum mai multe piese în jucăria lui, imixtiunile vor fi din ce în mai apăsate.

După achizițiile lui Bîrligea și Mihai Popescu, FCSB are variante în lot cum n-a mai avut de multă vreme.

Întrebarea acum este dacă acest lucru e cu adevărat un avantaj pentru echipă. Sau se deschide perspectiva unui haos, din moment ce Gigi Becali are la dispoziție mai multe piese în jucăria lui?

FCSB a câștigat titlul sezonul trecut și pentru că implicarea lui Becali a fost diminuată pe cale naturală.

Lotul, la un moment dat, era atât de restrâns, încât patronul nu avea ce să inventeze. Și pentru echipă a fost bine. Ceea ce pregăteau antrenorii la antrenamente era validat la meciuri pentru simplul motiv că jucau chiar cei care trebuiau să joace.

Ce idei are Gigi Becali

Acum nu va mai fi așa. Lotul, pe hârtie, e foarte ofertant. Toate posturile sunt dublate, unele chiar triplate. Din acest moment, însă, imixtiunea lui Becali va avea efecte negative mult mai mari și, evident, mai dăunătoare pentru echipă.

Pentru că are atâtea posibilități de a face primul 11 și schimbările, încât nimeni nu poate anticipa ce idei trăsnite mai poate avea. Și va avea.

De fapt, deja are. Iată câteva dintre ele: 

  • Panțîru titular în fața lui Radunovic
  • Octavian Popescu trecut pe lista indezirabililor
  • Daniel Popa văzut ca variantă în primul 11
  • Ștefănescu out, Baeten considerat mai bun
  • Lixandru considerat peste Edjouma și Alhassan
  • Bîrligea folosit ca atacant stânga

Dintre toate, prima întrece orice fantezie. E dovada că Becali nu știe fotbal, dar și că e imprevizibil, deciziile sale sunt imposibil de anticipat. 

Ce rol vor mai avea antrenorii la FCSB?

O altă întrebare e ce rol vor mai avea de aici înainte antrenorii? Cuplul Charalambous - Pintilii a fost decisiv sezonul trecut. E părerea mea, mai ales după ce am văzut 90% dintre antrenamentele cantonamentului din vara lui 2023.

Acum însă, imixtiunea lui Becali îi va copleși. Când ai 25 de variante în lot, când ți se va părea că poți schimba câte 4 jucători la pauză fiindcă banca e solidă, atunci rolul antrenorilor va fi mic. Foarte mic. 

Pintilii a fost tentat să renunțe!

Echipa va suferi, frustrarea antrenorilor va fi la cote mari. Luna august a fost un prim test de rezistență. Iar Pintilii a fost la un pas să renunțe! A rezistat până la urmă.

Calificarea cu LASK și victoria cu UTA l-au determinat să continue, însă ce urmează îi va testa iar limitele. Pentru că în lunile următoare va fi, probabil, cel mai ridicat nivel de imixtiune care a existat vreodată la FCSB.

Mihai Pintilii Mihai Pintilii
Mihai Pintilii

Piesele jucăriei (adică fotbaliștii de la FCSB) sunt pe masa lui Gigi Becali. Grav pentru echipă și pentru suporteri este că Becali continuă să își facă poftele în stilul lui haotic și nepriceput.

E ca și cum pe cutie ar scrie „jucărie pentru copii de peste 12”, dar „la butoane” se instalează un plod de 3-4 ani, care abia știe să meargă.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”