Pledoaria lui Elias Charalambous a evidențiat  detalii esențiale  la FCSB
Elias Charalambous, antrenorul lui FCSB Foto: Imago

Pledoaria lui EliasCharalambous a evidențiat detalii esențiale la FCSB

  • Elias Charalambous, antrenorul lui FCSB, l-a felicitat după 3-2 cu Farul pe Ionuț Panțîru, doi ani și jumătate absent din cauza unei grave accidentări: „Pentru tot ce oferi zilnic, ești răsplătit”. 
  • Tehnicianul cipriot a transmis un mesaj vestiarului: „Când dai tot ce ai, la sfârșit ești epuizat. E ceea ce le cerem jucătorilor, să încheie meciul epuizați”. 
  • Charalambous s-a referit și la Liga Campionilor înaintea returului cu Sparta: „Vreau ca jucătorii mei să viseze. Fără să visezi, nu poți realiza lucruri mari”. Crede că rotația făcută în echipă „e cea mai bună cale. Toți băieții au meciuri în picioare”.

După 3-2 cu Farul, prima victorie în Liga 1 a campioanei FCSB, Elias Charalambous a apărut mai liniștit la conferința care s-a întins până spre miezul nopții. 

Supărarea lui Gică  Hagi sugerează că e  victima arbitrajului  » Critici și pentru jucători după eșecul cu FCSB
Citește și
Supărarea lui Gică Hagi sugerează că e victima arbitrajului » Critici și pentru jucători după eșecul cu FCSB
Citește mai mult
Supărarea lui Gică Hagi sugerează că e victima arbitrajului » Critici și pentru jucători după eșecul cu FCSB

A abordat mai multe subiecte. A vorbit despre visul Ligii Campionilor, despre cel care l-a impresionat, despre ce așteaptă de la toți roș-albaștrii, despre rotația jucătorilor și despre fazele fixe ale Spartei Praga, un pericol și în prima manșă, și marți, la revanșa din Ghencea, în turul 3 preliminar de Champions. 

Elias Charalambous, despre Champions League: „Fără să visezi, nu poți realiza lucruri mari”

„Mereu visez la ea și, v-am spus de multe ori, vreau ca jucătorii mei să viseze. Pentru că, fără să visezi, nu poți realiza lucruri mari.

Trebuie să ai mereu în minte mari performanțe, să visezi la ele. Eu le-am spus de multe ori că trebuie să viseze la ceva măreț pentru a-l atinge”, a afirmat antrenorul în vârstă de 43 de ani.  

Elias Charalambous, despre Ionuț Panțîru: „A fost extraordinar, sunt fericit pentru el”

Charalambous a insistat să-l evidențieze pe Ionuț Panțîru. 

Fundașul stânga, 28 de ani, a pierdut doi ani și jumătate (între aprilie 2021 și septembrie 2023) din cauza unei grave accidentări la genunchi în urma căreia a suferit trei intervenții chirurgicale. 

Ionuț Panțîru (dreapta), în timpul meciului cu Farul Foto: Facebook FCSB Ionuț Panțîru (dreapta), în timpul meciului cu Farul Foto: Facebook FCSB
Ionuț Panțîru (dreapta), în timpul meciului cu Farul Foto: Facebook FCSB

Panțîru a fost vineri seară prima oară titular în Liga 1 în acest sezon și a evoluat 90 de minute la 3-2 cu Farul. 

„Vreau să vorbesc despre unul dintre jucătorii noștri. Panțîru. Știți că nu-mi place să discut despre jucători individual, dar o fac pentru Panți, pentru că a fost o lungă perioadă indisponibil.

I-am cerut să joace astăzi și a fost extraordinar, a avut o prestație foarte, foarte bună. Sunt foarte fericit pentru Panți”, a spus Charalambous.

Elias Charalambous, mesaj pentru jucătorii de la FCSB: „Să încheie meciul epuizați”

Elias apreciază implicarea totală a lui Panțîru. 

„Încearcă mult în fiecare zi la antrenamente. Pentru tot ce dai în fiecare zi, sigur ești răsplătit”.

Un reporter i-a spus că fundașul stânga părea epuizat spre final.

Charalambous a replicat cu un mesaj pentru întreg lotul: 

„Când dai tot ce ai, la sfârșit ești epuizat. E ceea ce le cerem jucătorilor, să încheie meciul epuizați. Trebuie să dai totul pentru a învinge și a-ți atinge ținta la finalul zilei”.

Elias Charalambous, despre rotația jucătorilor: „E cea mai bună cale”

Întrebat dacă nu crede că rotațiile sunt mai bune spre sfârșitul sezonului, când jucătorii sunt obosiți, pentru că, la început, jucătorii au nevoie de mai multe meciuri pentru a intra în ritm, Charalambous a explicat:

„Au meciuri. Acum, la fiecare 3-4 zile, avem un joc. Imaginați-vă! Toți jucătorii au un meci în fiecare săptămână. Dacă n-am fi jucat în Europa, am fi avut câte o partidă pe săptămână. 

Așa e normal și cred că e cea mai bună cale, avem și un lot mare, mulțumită lui Dumnezeu, am demonstrat și cu Farul că avem un grup uriaș pentru a face rotații”.

De asemenea, e foarte important ca toți jucătorii să aibă meciuri în picioare, pentru că nu știi când e nevoie, oricând e nevoie de toți și e bine pentru noi că toți au minute în picioare Elias Charalambous, antrenor FCSB

Elias Charalambous, despre fazele fixe ale celor de la Sparta Praga: „Sunt foarte buni”

Nu a refuzat nici subiectul fazelor fixe ale Spartei Praga, un punct forte al campioanei Cehiei, înaintea returului de marți. În prima manșă, FCSB a luat gol după un asemenea moment static. 

„Analizăm toate meciurile. Vedem lucrurile bune pe care le-am făcut, dar și greșelile. Acesta este modul prin care încercăm să creștem în toate jocurile”. 

Un reporter a accentuat că „ei sunt sunt foarte buni la faze fixe”.

Încă o fază fixă periculoasă a jucătorilor Spartei în turul de la Praga Foto: Imago Încă o fază fixă periculoasă a jucătorilor Spartei în turul de la Praga Foto: Imago
Încă o fază fixă periculoasă a jucătorilor Spartei în turul de la Praga Foto: Imago

Tehnicianul a confirmat: „E un lucru pe care îl știam dinainte. Sunt buni la cornere, lovituri libere, aruncări de la margine. Știm. Trebuie să ne pregătim și vom da tot ce avem mai bun pentru a ne califica”.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”