DAN UDREA Nedreptatea de la Salonic: oamenii pe care Becali ar trebui să-i aprecieze mai mult

  • Jucătorii și patronul au acaparat toată atenția și expunerea media pentru succesul formidabil cu PAOK
  • Dar există și alți oameni din club care au făcut posibilă victoria FCSB-ului

Când Becali a mers la Salonic, cu o echipă întreagă de călugări după el, era de așteptat ca un rezultat pozitiv să-l prindă în prim-plan pe patronul FCSB. Și așa s-a întâmplat.

În afara meciului propriu-zis, probabil că o monitorizare pe TV a personajelor de la FCSB care au apărut pe ecran în ultimele 2-3 zile arată cam așa: Gigi, Gigi, pauză, Gigi, călugării, jucători, antrenori etc.

În toată această euforie există și o nedreptate majoră

Victoria e imensă. Poziția în clasament e ireală. FCSB a bătut în deplasare campioana Greciei, jucând în inferioritate 45 de minute. De la victoria cu Lazio din 2018, 1-0 pe Arenă, FCSB n-a mai bifat ceva atât de valoros. 

Și în toată această euforie există și o nedreptate majoră. Câțiva oameni care au făcut posibil acest triumf, dar și acest parcurs, nu au parte de atenția și laudele pe care le-ar merita.

Becali bagă banii, el decide tot, el face schimbările, așa e, dar echipa n-ar fi putut ajunge să-l răpună pe Răzvan Lucescu la el acasă și să urce pe podiumul Europa League fără alți câțiva oameni. Ei trebuie obligatoriu menționați:

  • Charalambous și Pintilii. Dacă Becali face primul „11” și schimbările, acest lucru nu înseamnă că antrenorii nu au un rol important în modul în care joacă echipa. Nu e prima dată când planul tactic a funcționat perfect.

    Modul în care FCSB a gestionat meciul după eliminare spune multe despre valoarea celor de pe bancă. Echipa a renunțat de bună voie la minge pentru a nu pierde pozițiile în teren și pentru a nu da spațiu adversarului.

    FCSB a făcut exact ce a făcut Interul lui Mourinho cu Barcelona lui Guardiola acum 15 ani, dar și Arsenalul lui Arteta cu City acum 10 zile.

    Să apelezi la o asemenea tactică poate că e simplu, dar dacă echipa și știe și poate să pună în practică așa ceva, aici meritul e al antrenorilor. Organizarea defensivă a fost și va rămâne mereu oglinda perfectă a unui antrenor.
Elias Charalambous ;i Mihai Pintilii la PAOK - FCSB, etapa II din Europa League (foto: Iosif Popescu/GOLAZO.ro)
Elias Charalambous ;i Mihai Pintilii la PAOK - FCSB, etapa II din Europa League (foto: Iosif Popescu/GOLAZO.ro)

Galerie foto (59 imagini)

PAOK - FCSB, etapa II din Europa League (foto: Iosif Popescu/GOLAZO.ro) PAOK - FCSB, etapa II din Europa League (foto: Iosif Popescu/GOLAZO.ro) PAOK - FCSB, etapa II din Europa League (foto: Iosif Popescu/GOLAZO.ro) PAOK - FCSB, etapa II din Europa League (foto: Iosif Popescu/GOLAZO.ro) PAOK - FCSB, etapa II din Europa League (foto: Iosif Popescu/GOLAZO.ro)
+59 Fotografii
labels.photo-gallery
  • Thomas Neubert. Fizic, FCSB a fost perfectă. Consumul de energie a fost imens. Au existat trageri de timp, dar n-am văzut nici un jucător care să aibă crampe. Nici unul! N-am văzut fotbalist care să nu poată să alerge.

    Dacă FCSB a câștigat în condiții grele joi seară, un mare merit are și preparatorul. E bine răsplătit pentru munca pe care o face, 10.000 de euro lunar e enorm, dar trebuie menționat și el pe lista artizanilor serii de joi, de la Salonic!
  • Mihai Stoica. Nu e un personaj popular, pentru unii e chiar antipatic, dar știe fotbal, chiar mult de tot. De exemplu, Mihai Popescu n-ar fi ajuns la FCSB dacă nu era propus de MM.

    Când a spus despre Bîrligea că e peste Louis Munteanu, mulți au râs. După prestația remarcabilă a lui Bîrligea de la Salonic (ofensiv, defensiv, presing, forță, agresivitate, prezență pe tabelă), acum râsetele unora s-au cam stins.

    A fost cel care a insistat pentru Lixandru, pentru Șut, pentru Miculescu și pentru păstrarea cu orice preț a lui Radunovic. Meciurile de acest nivel, nu dispute cu Slobozia și Poli Iași, îți arată dacă cineva se pricepe la fotbal.

E și victoria lor

Concluzia e una singură: FCSB are în curte niște oameni competenți. Patronului nu i-ar strica dacă i-ar lăsa să facă și mai mult decât fac.

I-ar merge și echipei, și lui mult mai bine. Probabil că nu-i va lăsa, dar măcar într-un astfel de moment, de mare triumf, ei merită atenție și apreciere. Pentru că e și victoria lor.

BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
15:34
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
15:31
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
13:45
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
FARUL - DINAMO   Constănțenii au „ascuns” biletele, dar fanii „câinilor” s-au descurcat: „Nimeni  nu va reuși  să ne țină departe”
Liga 1
12:38
FARUL - DINAMO Constănțenii au „ascuns” biletele, dar fanii „câinilor” s-au descurcat: „Nimeni nu va reuși să ne țină departe”
Citește mai mult
FARUL - DINAMO  Constănțenii au „ascuns” biletele, dar fanii „câinilor” s-au descurcat: „Nimeni nu va reuși să ne țină departe”
Olaru, cod roșu  Vedeta campioanei FCSB, desființată de fostul căpitan al roș-albaștrilor:  „Nicio scuză, luați măsuri!”
Europa League
10:27
Olaru, cod roșu Vedeta campioanei FCSB, desființată de fostul căpitan al roș-albaștrilor: „Nicio scuză, luați măsuri!”
Citește mai mult
Olaru, cod roșu  Vedeta campioanei FCSB, desființată de fostul căpitan al roș-albaștrilor: „Nicio scuză, luați măsuri!”
„Lixandru e grav”  Mijlocașul va reveni abia anul viitor!  Ratează a doua oară  consecutiv naționala României din cauza unei accidentări
Europa League
11:04
„Lixandru e grav” Mijlocașul va reveni abia anul viitor! Ratează a doua oară consecutiv naționala României din cauza unei accidentări
Citește mai mult
„Lixandru e grav”  Mijlocașul va reveni abia anul viitor! Ratează a doua oară consecutiv naționala României din cauza unei accidentări
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
09:29
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ” 
„O crasă lipsă de respect”  Suarez îl critică dur pe Bielsa: „Angajații  n-au voie  nici să ne salute. Ne-a spus să nu mai vorbim cu fanii”
Campionatul Mondial
10:28
„O crasă lipsă de respect” Suarez îl critică dur pe Bielsa: „Angajații n-au voie nici să ne salute. Ne-a spus să nu mai vorbim cu fanii”
Citește mai mult
„O crasă lipsă de respect”  Suarez îl critică dur pe Bielsa: „Angajații n-au voie nici să ne salute. Ne-a spus să nu mai vorbim cu fanii”