FCSB - Sparta Praga S-a stabilit  cine televizează  meciul: a fost licitație pentru drepturile TV
FCSB a impus clauză ca oricine cumpără drepturile pentru meciul cu Sparta Praga să aibă acoperire națională și să ofere meciul la TV

FCSB - Sparta PragaS-a stabilit cine televizează meciul: a fost licitație pentru drepturile TV

  • FCSB - Sparta Praga va fi televizat de ProTV și disponibil online pe voyo.ro
  • FCSB impusese o clauză ca oricine cumpără drepturile pentru meciul cu Sparta Praga să aibă acoperire națională și să ofere meciul la TV.

FCSB - Sparta, cumpărat de Pro TV

FCSB - Sparta Praga, manșa secundă din turul 3 preliminar Champions League, va fi pe Pro TV și pe voyo.ro, marți, de la 21:30

*****

Știrea inițială

Miza mare a meciului dintre FCSB și Sparta Praga, de marți, din turul 3 Champions League a ridicat interesul pentru acest meci la cote foarte mari.

Până în acest moment, FCSB nu a vândut drepturile TV, iar în joc pentru a le cumpăra au intrat principalele posturi TV din România: Pro TV și Antena 1.

FCSB - Sparta Praga. Duel pentru drepturi TV: ce bani cere Gigi Becali

Gigi Becali a avut inițial o cerere uriașă: să primească 200.000 de euro. Apoi a scăzut până în jur de 150.000 de euro, ceea ce înseamnă dublu față de cât a fost la turul precedent de acasă, duelul cu Maccabi Tel Aviv, care a fost transmis de Pro TV pentru doar 80.000 de euro.

Până în acest moment nu s-a semnat cu nici un post, iar Pro TV și Antena 1 au trecut, în negocierile pe care le poartă cu clubul lui Gigi Becali, de pragul de 100.000 de euro. 

Ce condiții impune FCSB

Mihai Stoica, managerul roș-albaștrilor, a anunțat în cursul zilei de astăzi cele două condiții pe care cine cumpără drepturile trebuie să le îndeplinească pentru a putea avea acordul FCSB:

  1. Să fie un post cu acoperire națională
  2. Să transmită meciul pe TV, nu doar pe o platformă de streaming

FCSB s-a văzut nevoită să impună o asemenea cerință după ce s-a întâmplat la meciul tur cu Sparta Praga. Confruntarea din capitala Cehiei a fost cumpărată de Pro TV, care însă nu a oferit meciul la TV, ci exclusiv pe platforma pe care o deține, Voyo. A fost decizia care a stârnit un val de nemulțumire din partea suporterilor roș-albaștrilor, mulți dintre ei acuzând chiar clubul FCSB de acest lucru. Drepturile TV la meciul tur au aparținut celor de la Sparta Praga.

Din play-off, UCL se vede doar pe Prima Sport și Digi

Din faza următoare a competiției, play-off UCL, drepturile TV nu mai aparțin cluburilor, ci UEFA, care deja le-a vândut, iar pentru România acestea au fost achiziționate de două posturi TV: Prima Sport și Digi Sport. 

Returul dintre FCSB și Sparta Praga se va disputa marți, de la 21:30, pe stadionul Steaua. Echipa care se va califica, în play-off-ul Ligii o va întâlni pe învingătoarea din dubla PAOK - Malmo, 2-2, în tur, în Suedia. Cine va pierde va ajunge în play-off de Europa League, unde se va duela cu LASK Linz. 

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”