„Afară din Giulești!”  Rapid,  război cu fanii  după remiza de la Buzău: „Demisia!” +23 foto
Neil Lennon. Foto: Sport Pictures

„Afară din Giulești!” Rapid, război cu fanii după remiza de la Buzău: „Demisia!”

  • Gloria Buzău și Rapid București au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), sâmbătă, într-o partidă din etapa a 5-a din Liga 1.
  • Bucureștenii au deschis scorul în minutul 10, prin Jayson Papeau, însă buzoienii au restabilit egalitatea în minutul 77, prin Constantin Budescu, cel care a transformat o lovitură de la 11 metri.

Rapid București rămâne singura formație fără victorie în primele cinci etape ale sezonului: patru egaluri și o înfrângere.

„Demisia, demisia!” către antrenorul Lennon și „Afară din Giulești!” au strigat fanii după meci, înjurându-i și scuipându-i pe jucătorii care au mers la galerie, informează gsp.ro.

Următorul meci pentru Rapid este acasă, cu Dinamo, sâmbătă de la 21:30.

Rapidiștii au fost apostrofați de fani după egalul de la Buzău. Capturi Orange Sport
Rapidiștii au fost apostrofați de fani după egalul de la Buzău. Capturi Orange Sport

Galerie foto (23 imagini)

Rapidiștii au fost apostrofați de fani după egalul de la Buzău. Capturi Orange Sport Rapidiștii au fost apostrofați de fani după egalul de la Buzău. Capturi Orange Sport Rapidiștii au fost apostrofați de fani după egalul de la Buzău. Capturi Orange Sport Rapidiștii au fost apostrofați de fani după egalul de la Buzău. Capturi Orange Sport Rapidiștii au fost apostrofați de fani după egalul de la Buzău. Capturi Orange Sport
+23 Fotografii
labels.photo-gallery

Rapid a condus mai mult de o oră la Buzău

Giuleștenii au renunțat la hulitul 3-4-3 pentru un 4-2-3-1 mai compact. Chiar și așa, jocul nu a fost mult mai consistent, decât prestațiile din rundele precedente.

Rapidul a avut o posesie mai bună, atacuri periculoase mai multe, însă fără prea multă inspirație în ofensivă.

Mijlocul terenului nu a făcut deloc diferența, iar atacul, nesusținut cum ar fi trebuit din spate, a fost aproape inexistent, de la Burmaz, până la Rrahmani.

De partea cealaltă, buzoienii au stat „la cutie” și au contraatacat periculos în câteva rânduri.

Așa s-a născut și lovitura liberă din care a rezultat un 11 metri, după o neglijență inexplicabilă a lui Andrei Borza, care a lovit balonul cu mâna, în propria suprafață de pedeapsă.

Lovitură de la 11 metri pentru Buzău, acordată cu intervenția VAR Lovitură de la 11 metri pentru Buzău, acordată cu intervenția VAR
Lovitură de la 11 metri pentru Buzău, acordată cu intervenția VAR

Un rezultat care, clar, o avantajează pe Gloria Buzău, o formație care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare în acest sezon.

După acest meci, Gloria Buzău a urcat pe locul 11, cu 5 puncte, în timp ce Rapid a urcat pe locul 12, cu 4 puncte.

Gloria Buzău - Rapid 1-1

  • Au marcat: Budescu 77 pen. / Papeau 10

Min. 90+4: Final de partidă!

Min. 85: Ce ocazie! El Sawy îi pasează lui Rrahmani, dar atacantul a tras din cădere, moale, cu toată poarta în față, dar și cu Sălceanu, care a reușit să respingă de pe linie.

Min. 81: Cartonaș galben pentru Buzău! Cristi Dumitru este avertizat pentru o simulare.

Min. 79: Rrahmani șutează de la mare distanță, dar o face slab, iar Railean reține fără probleme.

Min. 78: Dublă schimbare Buzău: ies Diego și Ișfan, intră Cr.Dumitru și I.Gheorghe.

Min. 77: GOOOLLL Buzău, 1-1! Constantin Budescu înscrie din lovitură de la 11 metri.

Min. 76: Lovitură de la 11 metri pentru Gloria! Borza a comis un henț în careu. Feșnic a avut nevoie de intervenția VAR pentru lua această decizie.

Min. 73: Dublă schimbare Rapid: ies Papeau și Hasani, intră Micovschi și El Sawy.

Min. 73: Bară, Buzău! Dobrosavlevici nu reușește să trimită mingea în poartă, din câțiva metri. A lovit bara, apoi, mingea i-a ricoșat în cap și a ieșit în afara terenului.

Min. 60: Triplă schimbare Gloria: ies Benzar, Akhmatov și Tescan, intră Budescu, Tavares și Mihaiu.

Min. 58: Dublă schimbare Rapid: ies Burmaz și Mendes, intră Rrahmani și Oaidă.

Min. 53: Șansă mare pentru Gloria! Ișfan trage tare, în cros, dar mingea trece puțin pe lângă țintă. Emoții la poarta lui Siegrist.

Min. 51: Ocazie, Gloria! Tescan trage tare, de la distanță, însă nu o cadrează periculos, iar Siegrist o reține în siguranță.

Min. 51: Burmaz primește o pasă foarte bună în careu, dar șutul este lamentabil, pe lângă.

Min. 46: A început repriza secundă!

Min. 45+2: Final de primă repriză!

Min. 41: Antrenorul gazdelor, Andrei Prepeliță, primește un cartonaș galben pentru proteste.

Min. 38: Ocazie mare, Buzău! Matos reia cu capul o centrare bună, dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Siegriest.

Min. 27: Cartonaș galben Buzău! Canadjija este avertizat.

Min. 13: A venit rândul gazdelor să ceară lovitură de la 11 metri. La fel, fără succes.

Min. 12: Rapid cere penalty, dar fără sorți de izbândă.

Min. 10: GOOLLLL Rapid, 0-1! Jayson Papeau deschide scorul din șase metri, cu latul, dintr-o pasă foarte bună a lui Petrila.

Min. 7: Ocazie, Rapid! Burmaz trage tare, din marginea careului mare, dar trimite pe lângă poarta adversă.

Min. 1: A început partida!

Gloria Buzău - Rapid, echipele de start

  • Gloria Buzău: Railean - Ferraresso, Turda, Dobroslavevici, Sălceanu - Akhmatov, Canadjija - Ișfan, D. Benzar, Tescan - Matos
  • Rezerve: Hereboiu, David Tavares, Pîrvulescu, I. Gheorghe, Dumitru, Budescu, Călin, Mihaiu, D. Grigore, Prejmerean
  • Antrenor: Andrei Prepeliță
  • Rapid: Siegrist - Braun, Ignat, Pașcanu, Borza - Kait, Mendes - Petrila, Papeau, Hasani - Burmaz
  • Rezerve: Aioani, Săpunaru, Manea, Blazek, Iacob, Micovschi, G. Gheorghe, Pop, Oaidă, El Sawy, Iacob, Rrahmani
  • Antrenor: Neil Lennon
  • Stadion: Municipal (Buzău)
  • Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca). A1: Avram Valentin (Bucureşti). A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca). Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari). Arbitru AVAR: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe)

Nou-promovata Gloria Buzău, 4 puncte în 4 etape

Portarul Ben Siegrist și mijlocașul defensiv Diogo Mendes debutează la Rapid, iar fundașul central Alex Pașcanu este pentru prima dată titular.

Acesta ar putea fi ultimul meci pentru Neil Lennon la Rapid, antrenorul nord-irlandez dezamăgind în primele runde din acest sezon.

Gloria Buzău a înregistrat o victorie, o remiză și două înfrângeri în primele patru etape din Liga 1.

Nou-promovata vine după o înfrângere drastică suferită în fața lui Dinamo, dar antrenorul Andrei Prepeliță rămâne încrezător.

„Am demonstrat că ne putem lupta cu oricine. Vom întâlni o echipă care și-a propus să câștige titlul, o echipă cu jucători foarte valoroși.

Au adus jucători pe sume importante, chiar dacă nu sunt la cel mai înalt nivel. Oricând pot pune probleme, ne așteaptă un meci greu, dar ne dorim să obținem punct sau puncte, fiind pe teren propriu”, a afirmat Prepeliță.

Criză la Rapid: 3 remize și o înfrângere

Rapid își dorește să se lupte pentru titlul de campioană în acest sezon, dar a dezamăgit în primele etape din Liga 1.

Gruparea giuleșteană a terminat trei meciuri la egalitate și a pierdut pe terenul Petrolului.

În absența lui Neil Lennon (a fost plecat în Irlanda, după decesul mamei sale), meciul a fost prefațat de secundul Ian Brunskill.

„Toate meciurile sunt dificile, mai ales cele din deplasare. Știm că încrederea este una minimă, am avut rezultate slabe în primele patru etape.

Va fi dificil cu Buzăul, însă trebuie să câștigăm, iar încrederea noastră să crească. Ne-am pregătit și ne vom pregăti în continuare foarte bine.

Am discutat și cu Neil Lennon, a urmărit partida cu Sepsi și am discutat, să vedem ce putem îmbunătăți”, a spus Brunskill.

9 meciuri consecutive
fără victorie în deplasare a înregistrat Rapid în Liga 1. Ultimul succecs datează din 10 februarie 2024, când a câștigat cu 1-0 pe terenul echipei CFR Cluj.

Lennon, somat public de Viorel Moldovan să schimbe sistemul

Inclusiv în public, șefii Rapidului au trimis o amenințare directă spre antrenorul Neil Lennon. Viorel Moldovan a spus la Prima Sport că i s-a cerut tehnicianului să schimbe sistemul de joc. Mai precis, să renunțe la așezarea cu 3 fundași centrali. 

Sursele GOLAZO.ro susțin că în acest moment Neil Lennon e sub o amenințare mare de a fi dat afară. Are de îndeplinit două condiții pentru a continua în Giulești și dincolo de acest weekend:

  1. Să pună în aplicare dorința conducerii, de a schimba sistemul
  2. Să câștige meciul cu Gloria Buzău, din deplasare, programat sâmbătă seara

Lennon s-a întors în țară și a mers direct la Buzău

Neil Lennon a lipsit și în această săptămână de la echipă. El a plecat acasă, în Irlanda, înaintea jocului cu Sepsi, după ce a primit o veste tragică: mama lui a decedat. A revenit în România abia vineri seara. A fost preluat de la aeroport și a mers direct la Buzău, unde echipa se afla deja.

Dacă nu va îndeplini condițiile impuse de șefi, Lennon va fi îndepărtat. S-a discutat, la nivelul conducerii Rapidului, inclusiv la începutul acestei săptămâni, despre necesitatea ca nord-irlandezul să fie îndepărtat, dar până la urmă s-a stabilit să i se mai acorde credit și pentru meciul următor.

15 ani
au trecut de la ultima întâlnire dintre Buzău și Rapid pe prima scenă a fotbalului românesc. Pe 9 mai 2009, „giuleștenii” au câștigat în Crâng, scor 1-0, golul fiind marcact de J. Pinto Ribeiro.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5