Silviu Tudor Samuilă  Hagi e  sabotat  de Hagi
Silviu Tudor Samuilă

Silviu Tudor Samuilă Hagi e sabotat de Hagi

  • Hagi a anunțat astăzi că a refuzat oferta FRF de a prelua echipa națională, motivând că nu poate renunța la proiectul Farul
  • Încă o dată, patronul Hagi l-a pus ”on hold” pe antrenorul cu același nume, care continuă să aștepte ceea ce el speră sa fie momentul oportun pentru a se desprinde de club
  • Trece timpul, trec și oportunitățile pe lângă Hagi, care în februarie 2025 va împlini 60 de ani

Cel mai mare dușman al antrenorului Hagi este patronul Hagi. De zece ani îi sabotează constant cariera, îl pune în situația de a refuza ba naționala, ba diverse echipe de club din străinătate, iar omul Hagi nu devine mai tânăr.

Pe 5 februarie Gică Hagi va împlini 60 de ani, vârstă la care majoritatea antrenorilor se gândesc la retragere, câțiva norocoși gen Ancelotti sau Gasperini mai au energia pentru un campionat mare, iar o mână de oameni cu CV-uri serioase în spate se instalează comod în mult mai liniștitul job de selecționer.

CAMPIONAT/TURNEU FINALMEDIE DE VÂRSTĂ A ANTRENORILORANTRENORI 60+
EURO 2024 52.8 ani7
Premier League46.7 ani0
Bundesliga42.8 ani1
La Liga50.6 ani4
Serie A48.9 ani2
Ligue 144.2 ani3

În schimb, Hagi nu știe cum să dea restart unei cariere parcă niciodată împlinite.

Mi-am dorit mai mult ca niciodată ca el să accepte oferta naționalei și nu pentru că aș crede că e unica soluție, ci pentru că Hagi merită încă o șansă în fotbalul mare.

De prea mult timp încearcă să se lupte cu arme inegale împotriva mult mai bogatelor FCSB, CFR, Craiova sau Rapid, iar cele două titluri câștigate cu titulari gen Purece, Mladen, Neluț Roșu, Vână, Morar, Nedelcu, Popescu sau Kiki ne-au arătat cât de meseriaș e antrenorul Hagi.

Pe munca lui s-au construit rezultatele de la Euro 2019 și 2024

În 2009, văzând că nimeni nu îi înțelege viziunea sau nu îi oferă timpul necesar pentru a o pune în practică, Hagi s-a apucat să-și construiască propriul drum. Satisfacțiile trăite de atunci au fost multe, Viitorul și apoi Farul câștigând în cei 15 ani mai multe trofee la toate categoriile de vârstă decât oricare alt club din România.

Da, nu a dat niciun jucător Realului sau Barcelonei, dar pe munca lui și a celor din Academie s-au construit cele mai mari performanțe ale fotbalului nostru din ultimii ani, Euro U21 din 2019 și Euro 2024.

Toate astea s-au făcut cu eforturi financiare imense pentru un om care totuși nu a făcut vreodată afaceri cu Armata, ANPR-ul și care nici nu a avut timp să-și dezvolte propria fabrică de mobilă, iar speranța lui a fost mereu aceea de a putea vinde măcar o parte din acțiuni unor oameni de afaceri care să-i ducă munca la un alt nivel.

Doar că atunci când dezvolți de la zero o afacere, e greu să te desprinzi de ea, iar Hagi a pus condiții imposibil de acceptat în momentul în care Dan Șucu împreună cu alți doi investitori i-au bătut la ușă pentru a-i prelua o parte din greutate, preferând să continue singur și să aștepte ceea ce el speră sa fie momentul oportun pentru a se desprinde de club.

Gheorghe Hagi Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Ceasul ticăie, Hagi nu devine mai tânăr

Și ajungem în 2024, după Euro, după despărțirea de Edi, iar Hagi este din nou sunat de Răzvan

Burleanu, iar alegerea este parcă și mai dificilă pentru că omul de 59 de ani are impresia că vârful dealului este mai aproape ca niciodată și că de abia atunci când va începe coborârea, va putea spune ”da” unei oferte.

La Constanța deja se construiește un stadion nou, Portul a dat semnale că s-ar alătura proiectului și într-un final, Hagi ar putea să răsufle ușurat că a dus echipa Dobrogei la un alt nivel. Practic patronul Hagi l-a pus ”on hold” încă o dată pe antrenorul cu același nume.

Păcat că ceasul ticăie, timpul trece, iar Gică nu devine mai tânăr.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”