Retragere cu stil   Ionela Cozmiuc , campioană mondială la ultima cursă a carierei
Ionela Cozmiuc / Foto: Facebook@ Federația Română De Canotaj

Retragere cu stil Ionela Cozmiuc, campioană mondială la ultima cursă a carierei

  • Canotoarea Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur, sâmbătă, la Campionatul Mondial de seniori din St. Catherines din Canada.
  • Sportiva română s-a impus în proba de simplu vâsle - categoria ușoară.

La ultima cursă a carierei, Ionela Cozmiuc a făcut o cursă fantastică, dovedindu-se din nou cea mai rapidă.

Cronometrul s-a oprit la 7:29.92, fiind urmată la aproape 2 secunde de Zoi Fitsiou (Grecia) și Siobhan McCrohan (IIrlanda).

Ionela a dominat încă de la început cursa din Finala A a probei de schif simplu categorie ușoară (LW1x). Acest titlu mondial vine după argintul olimpic câștigat la Paris 2024, alături de Gianina van Groningen! Felicitări, Ionela, pentru o nouă performanță extraordinară!”, a anunțat Federația Română de Canotaj pe rețelele sociale.

Ionela Cozmiuc, campioană mondială la ultima cursă a carierei

Nu este prima dată când Ionela Cozmiuc a strălucit în cadrul acestei probe. Mai avea două titluri europene, obținute în 2022 și 2023, plus un altul mondial, în 2022.

De asemenea, Ionela Cozmiuc și-a încheiat cariera la 29 de ani, cu o medalie olimpică de argint la Paris 2024 - dublu vâsle categoria ușoară.

Palmares:

  • Jocuri Olimpice: argint la dublu vâsle cat. ușoară 2024
  • Campionate Mondiale: aur la dublu vâsle cat. ușoară 2017, 2018, la schif simplu cat. ușoară 2022, 2024, bronz la dublu vâsle cat. ușoară 2023
  • Campionate Europene: aur la simplu cat. ușoară 2022, 2023, la dublu cat. ușoară 2024, bronz la dublu vâsle cat. ușoară 2020
  • Campionate Mondiale de tineret: aur la dublu vâsle cat. ușoară 2017, argint la dublu vâsle 2014
  • Campionate Mondiale de juniori: argint la dublu vâsle 2012

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”