Debut după 7 zile?! Kylian Mbappe ar putea fi titular la Real Madrid miercuri, în  Supercupa Europei
Kylian Mbappe a fost prezentat pe 17 iulie la Real Madrid Foto: Imago

Debut după 7 zile?!Kylian Mbappe ar putea fi titular la Real Madrid miercuri, în Supercupa Europei

  • REAL MADRID - ATALANTA. Kylian Mbappe, 25 de ani, are ocazia startului la clubul blanco pe 14 august, la Varșovia, în primul meci oficial al sezonului.
  • Căpitanul Franței, marele transfer al anului, a început pregătirea pe 7 august la Valdebebas și e foarte posibil să debuteze în tricoul lui Real doar o săptămână mai târziu. 
  • Mbappe are exemplul lui Toni Kroos. În vara lui 2014, după ce cucerise titlul mondial cu Germania, mijlocașul a jucat în premieră la madrileni tot în Supercupa Europei, la numai șapte zile după startul antrenamentelor.

După un turneu american mai puțin reușit, 0-1 cu Milan, 1-2 cu Barcelona și 2-1 cu Chelsea, Carlo Ancelotti nu a părut deloc afectat. 

„Rezultatele nu contează deloc în acest moment, la startul pregătirii”, a declarat antrenorul italian. „Nici nu am lucrat tactic până acum. O vom face de-abia din 7 august”. 

Sparta are puncte slabe FCSB speră să profite. Campioana Cehiei  e fragilă  în centrul apărării și vârful Kuchta suferă
Citește și
Sparta are puncte slabeFCSB speră să profite. Campioana Cehiei e fragilă în centrul apărării și vârful Kuchta suferă
Citește mai mult
Sparta are puncte slabe FCSB speră să profite. Campioana Cehiei e fragilă în centrul apărării și vârful Kuchta suferă

Atunci a început antrenamentele Kylian Mbappe la Real Madrid. Francezul, marele transfer al anului în fotbal, a avut o vacanță prelungită după Euro. 

Din acel moment a pornit cu adevărat sezonul campioanei. 

Real, spre al 105-lea trofeu. Startul lui Mbappe?!

Primul meci oficial e miercuri, la Varșovia, Supercupa Europei contra Atalantei. 

Un magnet de cupe, Real e gata de al 105-lea trofeu al bogatei sale istorii. Ar fi al 24-lea succes continental al clubului madrilen și primul al lui Mbappe. 

5 Supercupe ale Europei
a cucerit până acum Real Madrid (2002, 2014, 2016, 2017, 2022)

După șapte ani la PSG, Kylian pare să se fi integrat rapid la noua sa echipă. 

E foarte posibil ca atacantul în vârstă de 25 de ani să debuteze în tricoul alb încă de miercuri, ca titular. 

Mbappe s-a integrat în blanco. Arată bine la pregătire

Numărul 9 blanco (după 7 la Paris și 10 la naționala Franței) se simte bine la Valdebebas. 

„Continuăm să muncim. Hala Madrid!”, a fost mesajul postat de Mbappe pe X, alături de patru fotografii în timpul pregătirii, în sala de forță și pe teren. 

Pe social media au apărut și clipuri video cu el la centrul sportiv al Madridului. Îl driblează cu ușurință pe Eder Militao și scutură plasa cu un șut puternic. 

Kroos a jucat după doar șapte zile

Mbappe, titular după o săptămână la Real? Are exemplu important în trecut. Marca și-a amintit de Toni Kroos. 

În 2014, de-abia venit la Madrid după ce cucerise titlul mondial cu Germania, Kroos a fost titular la șapte zile după începutul pregătirii, jucând 90 de minute pe 12 august în Supercupa Europei, la 2-0 cu Sevilla.

 

Debutul lui Kroos la Real Madrid, în Supercupa Europei Foto: Imago Debutul lui Kroos la Real Madrid, în Supercupa Europei Foto: Imago
Debutul lui Kroos la Real Madrid, în Supercupa Europei Foto: Imago

Germanul a continuat la fel: titular până pe 1 octombrie, zece partide legate în toate competițiile. Atunci a fost prima oară rezervă, în fața lui Ludogorets, în etapa a doua a Ligii. 

Kroos a avut o carieră extraordinară la Real. Un deceniu cu 22 de trofee, inclusiv cinci victorii în Champions League. 

Kylian ne va oferi calitatea sa, atitudinea și seriozitatea. Toți sunt fericiți la club că el este aici. Coechipierii, fanii, antrenorul… Toți ne bucurăm că e printre noi și suntem siguri că va fi bine Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5