Lucian Bute a sosit in tara: Am incredere in mine. Nimeni nu ma poate opri

Lucian Bute a sosit in tara: Am incredere in mine. Nimeni nu ma poate opri

Lucian Bute a sosit, vineri dupa-amiaza, in Romania, cu doua saptamani inainte de meciul in care isi va apara pentru a opta oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Increzator in sansele sale in fata francezului Jean Paul-Mendy, pugilistul stie ca va trebui sa se confrunte si cu o presiune mare din partea publicului roman.

Lucian ButeFoto: Reuters

"Sunt foarte fericit sa fiu aici. Emotiile sunt foarte mari deja. Am asteptat acest moment de ani de zile, de cand am devenit campion mondial. Le multumesc celor care s-au implicat in organizarea acestui eveniment. Sunt mandru ca romanii imi urmaresc cariera indeaproape", a declarat Lucian Bute la sosirea in tara.

Bute va boxa pentru prima data in fata publicului roman, dar e sigur ca va putea face fata presiunii: "Cu siguranta e o presiune in plus faptul ca boxez acasa. E si normal. Mi-am dorit foarte mult acest lucru. Sunt constient si cred ca pot sa controlez aceste emotii. Am incredere in mine, m-am pregatit in cantonament 2 luni jumate. Ma simt bine fizic si nimeni nu ma poate opri. Sunt capabil sa ma concentrez la ce am eu de facut. In Romania va fi o atmosfera mai exploziva decat in Canada. Suporterii nostri sunt mai fanatici. Pentru ca nu sunt des astfel de evenimente aici va fi o atmosfera similara cu cea a unui meci de fotbal".

Intrebat daca va incerca sa incheie meciul inainte de runda finala, Bute a replicat: "Obiectivul meu e sa castig meciul, fiecare repriza in parte. Daca voi simti ca pot castiga meciul inainte, o voi face. Dar in box orice e posibil, o lovitura poate schimba orice".

In ceea ce-l priveste pe adversarul sau, pugilistul roman crede ca francezul va veni extrem de motivat: "Mendy este un adversar foarte dur, joaca un box un pic murdar. Are o experienta foarte mare, nu a fost invins pana acum. Sper ca pe 9 sa fie prima lui infrangere. El nu are nimic de pierdut si vine pentru a face performanta. E stangaci si de aceea nu va fi usor, dar m-am pregatit si am incredere".

In urmatoarele doua saptamani pana la meci, Bute isi va incheia perioada de pregatire, cerand sa fie lasat in pace: "Mai sunt doua saptamani pana la meci, sa ma pregatesc. As vrea sa fiu lasat in pace, pe cat se poate, sa-mi continui pregatirea. Mai am de dat jos patru kilograme, va fi foarte greu, dar nu ma plang deoarece eu am ales aceasta categorie. E foarte greu sa pierzi doua kilograme dupa un antrenament si sa nu poti bea apa dupa".

  • Stephane Larouche, antrenorul lui Bute: "Suntem bucurosi sa fim aici. Nu multi pugilisti au ocazia sa-si apere centura la ei acasa. Lucian va simti o presiune asa cum nu a mai simtit niciodata".

Lucian Bute isi va apara pentru a opta oara titlul la categoria supermijlocie versiunea IBF in fata lui Jean Paul Mendy, in gala Campioni pentru Romania" ce se va desfasura in data de 9 iulie la Romexpo.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !