GEST EMOȚIONANT  S-au  ras în cap  pentru a-l susține pe căpitanul echipei, bolnav de cancer
Jucătorii echipei Kalmar AIK îl îmbrățișează pe căpitanul diagonistcat cu cancer. Foto: captură x.com/KalmarAIKFK

GEST EMOȚIONANT S-au ras în cap pentru a-l susține pe căpitanul echipei, bolnav de cancer

  • Markus Heman (24 ani), căpitanul echipei Kalmar AIK FK (liga a cincea din Suedia), se luptă cu o formă agresivă de cancer (tumoare neuroendocrină).
  • Ca urmare a chimioterapiei, Heman și-a pierdut părul, iar coechipierii săi au decis să-și arate sprijinul.

Jucătorii echipei de amatori Kalmar AIK FK (a nu se confunda cu Kalmar FF din prima ligă suedeză) s-au ras în cap în semn de solidaritate cu Heman.

Jucătorii echipei Kalmar AIK s-au ras în cap pentru a-l sprijini pe căpitanul Heman, bolnav de cancer

Într-un videoclip postat pe pagina de X a echipei, Markus intră în vestiar și începe să plângă în momentul în care își vede colegii. Căpitanul s-a simțit imediat mai în largul său și și-a dat jos bandana care îi acoperea capul.

Ultimul jucător care și-a făcut prezența în vestiar, Ole Bjornegren, a dezvăluit că și-a tatuat mesajul „MHFC”, adică „Markus Heman, F*ck Cancer”.

„Echipa noastră strânge fonduri pentru a-l ajuta pe Markus să treacă prin aceste momente dificile, sperând să îi ușurăm povara zilnică și să contribuim la tratamentul său”, a afirmat conducerea clubului Kalmar AIK.

Heman și lupta cu cancerul: „Uneori mă simt mai bine decât mă așteptam, în ciuda chimioterapiei”

Într-un interviu oferit presei din Suedia, Heman a vorbit despre cum este ajutat de apropiați să lupte cu cancerul.

„Totul ar trebui să fie despre bucurie. Acesta este cel mai important lucru. Bucurie, comunitate și râsete.

A fost frumos că videoclipul s-a răspândit atât aici, cât și în întreaga lume. A fost un gest foarte frumos din partea băieților. Un moment care a adus lacrimi și bucurie.

Rămân bine dispus, în ciuda chimioterapiei. Majoritatea zilelor sunt bune, dar trebuie să o iei pas cu pas, zi de zi, comparativ cu înainte”.

Înainte să mă îmbolnăvesc, aveam rutina mea. Acum trăiesc fiecare zi în parte. S-ar putea să ies la o plimbare cu un prieten dimineața, în funcție de cum mă simt. Apoi mă reîncarc și încerc să merg la antrenament să stau cu băieții. Fără constrângeri. Uneori mă simt mai bine decât mă așteptam, în ciuda chimioterapiei. Markus Heman, căpitanul echipei Kalmar AIK

„Vă puteți imagina cum am primit eu vestea, un om tânăr, atletic și, în general, sănătos. A fost șocant”

Heman a dezvăluit că a fost surprins când a primit devastatoarea veste, având în vedere faptul că a avut mereu un stil de viață sănătos.

„Totul a început în iunie, când am simțit niște dureri în corp, în partea dreaptă a stomacului. M-am gândit, ce naiba este asta? Am luat niște pastile, iar durerea a dispărut. Dar a doua zi, a revenit și nu a mai dispărut.

Atunci am mers la Urgențe. La 1 iulie, mi-au spus că există 90% șanse să fie cancer. Pe 11 iulie, a fost confirmat. O astfel de veste te lasă fără suflare. Vă puteți imagina cum am primit-o eu, un om tânăr, atletic și, în general, sănătos.

A fost șocant și m-a amețit. Când ai 24 de ani și ai fost implicat în sport toată viața, gândindu-te doar la ce vei mânca și cum te vei antrena, este un șoc imens. Pare o nebunie să auzi pe cineva spunându-ți că ai cancer. Este ceva la care nu te aștepți niciodată”, a afirmat Heman.

„Nu am făcut nimic ca să merit atâta sprijin”

Căpitanul echipei Kalmar AIK spune că se simte surprinzător de bine, în ciuda chimioterapiei.

„Cu toate acestea, oricât de ciudat ar părea, m-am simțit bine în tot acest timp. Când am primit vestea, nu a trebuit să fac nimic singur. Patru persoane din echipă erau deja alături de mine la spital. Și nu m-au lăsat singur nici măcar o zi. Nu am făcut nimic ca să merit atâta sprijin.

Este greu pentru familia mea. Dar curând, au văzut sprijinul pe care mi-l acordau toți. Nu este ușor să vezi că cineva apropiat ție este trist. Dar sentimentul că ar putea trece, optimismul, au acaparat totul. Sunt recunoscător tuturor.

Mi-au arătat imediat atât de multă dragoste. Întreaga echipă. M-au ajutat să procesez totul. Desigur, există și alte emoții pe care încerc să le gestionez. Dar ei mi-au dat un mare optimism”, a declarat Heman, citat de protothema.gr.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5