Mbappe  Cele mai interesante afirmații de la conferința de presă: „Un vis  nu se poate cumpăra !”
Kylian Mbappe, prezentat oficial la Real Madrid / Foto: Imago

Mbappe Cele mai interesante afirmații de la conferința de presă: „Un vis nu se poate cumpăra!”

  • Kylian Mbappe (25 de ani) a îmbrăcat pentru prima dată tricoul celor de la Real Madrid, pe stadionul „Santiago Bernabeu”, în fața a 85.000 de spectatori.
  • Atacantul francez a semnat, recent, cu Real Madrid, din postura de jucător liber de contract.
  • Înțelegerea cu Real Madrid se întinde pe următorii cinci ani.

Kylian Mbappe a fost întâmpinat pe „Santiago Bernabeu” exact cum s-a întâmplat cu idolul său, Cristiano Ronaldo, în 2009: ca un adevărat superstar, erou al „sportului-rege”.

Francezul chiar a recreat momentul lui Cristiano Ronaldo din 2009, când i-a îndemnat pe fani să strige împreună: „1, 2, 3, Hala Madrid!”:

După ce s-au făcut prezentările, iar aplauzele s-au „epuizat”, Kylian Mbappe a oferit primele declarații din postura de jucător al celor de la Real Madrid, conform Marca.

Cele mai interesante 10 afirmații ale lui Mbappe, la conferință

  • Primele gânduri legate de transferul la Real Madrid

„Este o onoare și un privilegiu să fiu jucătorul lui Real Madrid. E ceva istoric pentru mine, pentru familia mea.

Sunt jucătorul lui Real. Este visul meu din copilărie. Un vis nu se cumpără. Este o mare satisfacție pentru mine și familia mea. Tot ce am făcut până acum a fost să parcurg mai multe etape ca să ajung aici”

  • Știa că va ajunge la Real, la un moment dat

„Am fost întotdeauna sigur că va veni momentul meu. Știam că atunci când voi pleca de la Paris, voi veni la Madrid. Am avut oferte de la mai multe cluburi. În fotbal, nu știi niciodată ce se poate întâmpla, dar astăzi sunt fericit să fiu jucătorul Madridului”

  • Despre criticile din trecut, pentru că nu a semnat cu Real Madrid mai devreme

„Criticile fac parte din fotbal. Oamenii te iubesc foarte mult și, uneori, pot fi foarte supărați. Dar, cum am spus, este incredibilă dragostea pe care mi-au arătat-o.

De aceea am atâta determinare să dau tot ce pot pentru acest club. Sunt multe persoane care au încredere în mine. Trebuie să fac lucrurile bine, pentru a mă bucura 100% de visul meu”

  • Dacă a vorbit cu Ancelotti despre poziția sa din teren

„Voi juca unde vrea antrenorul. Pot juca pe toate cele trei poziții din atac.

Trebuie să mă adaptez, din punct de vedere tactic. Cel mai important este să fiu bine fizic și mental. Unde o să joc nu este o dezbatere. L-am văzut pe antrenor astăzi, dar nu am discutat despre postul pe care voi juca”

  • Ce jucători de la Real îl chemau la Madrid

„Francezii îmi spuneau să semnez cu cel mai bun club din lume. De asemenea, Vinicius îmi trimitea mesaje: «Vino la Madrid! Vom marca goluri împreună». Nu era nevoie de aceste mesaje pentru a ști că este cea mai bună echipă din lume, dar este plăcut să te simți dorit.

Marii jucători sunt făcuți să joace împreună. Nu voi avea probleme să joc cu Vinicius. A avut niște sezoane perfecte. Acum trebuie să mă adaptez la Vinicius, la Rodrygo, la toți, pentru a-i ajuta”

  • Prima amintire legată de Real Madrid

„Am multe, dar mă gândesc la Zidane pentru că e francez. Este foarte important. Apoi, urmăream meciurile idolului meu Cristiano. Este o plăcere să fii un copil cu un vis și să ți-l poți împlini. Este un privilegiu.”

  • Dacă se va opera la nas, după accidentarea de la Euro 2024

„Am vorbit în această dimineață cu medicii clubului și vom aștepta rezultatele. Atunci vom decide ce vom face. Sigur voi juca în Supercupă (n.r. - a Europei), dar depinde de antrenor. Voi fi pregătit. Ar fi primul trofeu și am dorința de a juca. Dar trebuie să întrebați antrenorul”

  • Despre Cristiano Ronaldo

„Întotdeauna a fost idolul meu. Am norocul că acum îmi este prieten. Am discutat mult cu el, îmi dă multe sfaturi. Îmi spune să muncesc, să mențin pasiunea pentru joc. Știu că a fost complicat pentru el la Euro, îl îmbrățișez.

Nu există un loc mai bun decât Real Madrid pentru a câștiga trofee. Dar cheia este să mă adaptez bine. Dacă o fac, restul va veni de la sine. Acum vreau să revin la antrenamente și să mă adaptez la cerințele echipei”

  • Despre faptul că poartă numărul 9, nu 10

Avem un număr 10. Este Luka Modric, Balon de Aur, câștigător a 6 Ligi ale Campionilor. Sunt mândru să fiu aproape de el în vestiar. Important pentru mine este ceea ce am în față, adică poarta. Ce am pe spate nu contează. Dacă este 9 sau 48. Numărul 9 este important, dar pentru mine numărul de pe spate nu este cel mai important”

  • Despre brazilianul Endrick

„Îi cunosc reputația și lumea vorbește foarte frumos despre el. Nu l-am văzut mult. L-am văzut la naționala Braziliei, marcând goluri, sigur are mult talent. Este un jucător tânăr, trebuie să învețe. Poate că va reuși de la început sau poate nu. Dar mă are pe mine pentru orice sfat. Și eu am început să joc la 16 ani și știu ce înseamnă. Va marca goluri pentru Real Madrid, cu siguranță”

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”