Deces A murit  Mihaela Peneș , fosta campioană olimpică la aruncarea suliței
Mihaela Peneș (sursă foto: cosr)

DecesA murit Mihaela Peneș, fosta campioană olimpică la aruncarea suliței

  • Mihaela Peneș, campioană olimpică la aruncarea suliței la Tokyo 1964, a murit joi la vârsta de 77 de ani
  • Cvadruplă campioană națională și balcanică, Mihaela Peneș a obținut și argintul olimpic la JO din Mexico City 1968.
  • Maestru Emerit al Sportului, Mihaela Peneș a primit în anul 2000 Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de ofițer.

Mihaela Peneș a murit la vârsta de 77 de ani, iar vestea decesului marii campioane a fost dată de o altă mare atletă, Paula Ivan, câștigătoarea medaliei de aur în proba de 1.500 m la JO de la Seul în 1988.

Doliu A murit  Dan Voicilă , unul dintre marii comentatori radio ai României » A fost vocea RRA la Mondialul 1994 și la finala de la Sevilla
Citește și
DoliuA murit Dan Voicilă, unul dintre marii comentatori radio ai României » A fost vocea RRA la Mondialul 1994 și la finala de la Sevilla
Citește mai mult
Doliu A murit Dan Voicilă , unul dintre marii comentatori radio ai României » A fost vocea RRA la Mondialul 1994 și la finala de la Sevilla

Mihaela Peneș a murit la 77 de ani

Mihaela Peneș s-a izolat de viața publică după ce și-a pierdut într-un interval foarte scurt de timp atât părinții, cât și soțul. Campioana olimpică la aruncarea suliței s-a retras la o mănăstire din Nordul Moldovei, iar ultimii ani din viață i-a petrecut la un cămin de bătrâni din cartierul Berceni.

„M-a anunțat doamna Paula Ivan. Se duc oamenii de valoare. Nimeni nu a știut. Mi-a spus Paula că a fost deja înmormântată. Noi aflăm acum, probabil că familia a vrut să fie o ceremonie discretă. Medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, apoi cu argint, o sportivă extraordinară.

La doar 17 ani a luat aurul olimpic, vă dați seama… Nu am cunoscut-o personal, dar știam despre marea Mihaela Peneș. Din păcate se duc aceștia oameni care au fost repere pentru generații întregi de sportivi. Mi-ar fi plăcut să o cunosc și să vorbesc cu dumneai, să o ajut dacă puteam.

Am întrebat acum câțiva ani de doamna Peneș, dar părea că nimeni nu mai știe nimic de dumneai. Poate ar fi trebui să încercăm să fim lângă… acum cuvintele sunt inutile. Îmi pare extrem de rău.

Sunt foarte tristă și pentru că nu i-am putut fi alături pe ultimul drum. E dureros. Vreau să transmit condoleanțe familiei, a declarat Constantina Diță pentru GOLAZO.ro.

Jurnalistul Inocențiu Voinea, fost atlet, a postat mai multe detalii despre Mihaela Peneș:

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”