Niponul Morinari Watanabe, ales presedinte al Federatiei Internationale de Gimnastica (FIG)

Niponul Morinari Watanabe, ales presedinte al Federatiei Internationale de Gimnastica (FIG)

Japonezul Morinari Watanabe a fost ales, miercuri, in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Gimnastica (FIG), invingandu-l pe rivalul sau francez Georges Guelzec, conducatorul Uniunii Europene de Gimnastica, a anuntat un purtator de cuvant al institutiei, citat de AFP, conform Agerpres.

Morinari WatanabeFoto: FIG

El insusi fost gimnast, Watanabe (57 ani) ii succede in functie italianului Bruno Grandi, dupa votul care s-a desfasurat la Tokyo, orasul gazda al viitoarelor Jocuri Olimpice de vara, programate in 2020.

Estimand ca gimnastica este "regina sporturilor", Morinari Watanabe si-a anuntat intentia de a creste popularitatea acestui sport la nivel mondial, in special prin dezvoltare activitatilor comerciale legate de aceasta disciplina.

Watanabe s-a alaturat in 2001 Federatiei japoneze de gimnastica, al carei secretar general este in prezent, cu misiunea de a relansa acest sport in tara sa, dupa campaniile olimpice infructuoase din 1996 si 2000. De atunci, Japonia a cucerit medalii la gimnastica la fiecare editie a Jocurilor Olimpice.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”