Max pierde teren   Lando Norris , victorie acasă la Verstappen! Cum arată lupta pentru titlu
Lando Norris, pilot McLaren, a câștigat Marele Premiu al Țărilor de Jos, disputat pe circuitul de la Zandvoort

Max pierde teren Lando Norris, victorie acasă la Verstappen! Cum arată lupta pentru titlu

  • Britanicul Lando Norris a câștigat cea de-a doua sa cursă din sezonul 2024 și își consolidează locul secund în ierarhia generală.
  • Max Verstappen, la cursa cu numărul 200 din cariera sa din F1, a terminat pe locul secund la Zandvoort.
  • Charles Leclerc, Ferrari, și-a apărat vreme de 20 de tururi locul trei în cursa din Țările de Jos.

Lando Norris, britanicul celor de la McLaren, s-a impus de o manieră categorică în etapa de la Zandvoort a Campionatului Mondial de Formula 1, chiar pe terenul olandezului Verstappen. Max (Red Bull) a venit pe locul doi, în timp ce Charles Leclerc (Ferrari) a completat podiumul.

Lando Norris, victorie acasă la Verstappen, în MP al Olandei!

McLaren a fost echipa care a lucrat cel mai bine în pauza competițională, venind la Zandvoort cu suspensie spate și față și aripa spate îmbunătățite la McLaren. Însă, contrar așteptărilor, piloții echipei britanice au avut un start slab.

Lando Norris nu și-a valorificat pole-position-ul, iar Verstappen, olandezul de la Red Bull, l-a depășit înainte de primul viraj. Colegul de echipă a lui Lando, australianul Oscar Piastri, a fost blocat de duelul celor din fața sa, iar George Russell, Mercedes, a profitat și a trecut în fața celui de al doilea pilot McLaren.

Mă simt excelent. Nu a fost perfect, pentru că în turul 1 am fost depășit. Apoi am putut forța, monopostul a fost perfect. După ce l-am depășit pe Verstappen, cursa a fost destul de simplă pentru noi. Lando Norris, McLaren

Verstappen s-a distanțat în fruntea cursei, dar asta ți pentru că Lando a avut grijă mai mare de pneuri. De abia în turul 15 s-a apropiat Norris la mai puțin de o secundă de liderul Verstappen. Asta i-a oferit avantaj DRS care s-a dovedit hotărâtor două tururi la târziu. Pe linia dreaptă de la Zandvoort, pilotul de la McLaren a trecut de cel al echipei Red Bull și s-a instalat la conducerea Marelui Premiu.

Charles Leclerc s-a apărat excelent

Pentru ultimul loc al podiumului se luptau George Russell, Oscar Piastri și Charles Leclerc, de la Ferrari. Cei trei piloți erau despărțiți de doar două secunde.

Liderul s-a îndepărtat într-un ritm amețitor de olandezul campion mondial. În doar 8 tururi de pistă, diferența dintre cei doi era de 5 secunde în favoarea lui Norris.

Jocul opririlor la boxe l-a avantajat pe Charles Leclerc. Pilotul de la Ferrari a sărit de pe locul 5 pe 3. La polul opus s-a aflat Oscar Piastri, care a pierdut o poziție în favoarea monegascului de la scuderia căluțului cabrat.

Întotdeauna vrei să faci și mai bine. Am avut un start bun, dar în cursă nu am avut ritmul necesar. Am încercat să-și fac propria cursă, dar azi nu a fost suficient. Max Verstappen, pilot Red Bull

În turul 40, australianul de la McLaren l-a depășit, pe exterior, la capătul liniei drepte de start-sosire, pe George Russell și a plecat în urmărirea lui Charles Leclerc. Acesta a fost, de altfel, și punctul de interes al unui Mare Premiu zgârcit cu depășirile și, implicit, spectacolul. În primii doi, Norris și Verstappen, diferența era de 17 secunde cu doar zece tururi rămase de disputat.

Piastri nu a reușit să treacă de monopostul Ferrari și a trebuit să se mulțumească cu o poziție în afara podiumului. Norris și-a pus amprenta și mai apăsat pe Marele Premiu al Olandei atunci când a reușit, în ultimul tur, cel mai rapid timp al cursei.

Sunt surprins. Nu sunt prea fericit cu locul 3, dar în condițiile date, a fost bine. Am avut o strategie foarte bună, așa că mulțumesc echipei. E un alt podium, deci asta e bine pentru echipă. Charles Leclerc, Ferrari

Cum arată lupta pentru titlul mondial

Lider al clasamentului general rămâne Max Verstappen, chiar dacă a mai pierdut opt puncte față de principalul său urmăritor, Lando Norris.

Distanța de 70 de puncte dintre cei doi rămâne una liniștitoare, deocamdată, pentru olandez. Pe locul trei al ierarhiei generale este monegascul Charles Leclerc, Ferrari.

Mai sunt nouă curse până la finalul sezonului, următoare fiind programată pe 1 septembrie, în Italia, la Monza.

Clasament GP Olanda:

  1. Lando Norris (McLaren) – 26p
  2. Max Verstappen (Red Bull) – 18p
  3. Charles Leclerc (Ferrari) – 15p
  4. Oscar Piastri (McLaren) – 12p
  5. Carlos Sainz (Ferrari) – 10p

Clasament general - piloți:

  1. Max Verstappen (Red Bull) – 295p
  2. Lando Norris (McLaren) – 225p
  3. Charles Leclerc (Ferrari) –192p
  4. Oscar Piastri (McLaren) - 179p
  5. Carlos Sainz (Ferrari) – 172p

Clasament general - constructori:

  1. Red Bull - 408p
  2. McLaren - 366p
  3. Ferrari - 345p
  4. Mercedes - 266p
  5. Aston Martin - 73p
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”