Surpriză China a ratat podiumul la 4x100m liber! Rivalul lui David Popovici,  record olimpic  înainte de confruntarea directă
Pan Zhanle. Foto: Imago

SurprizăChina a ratat podiumul la 4x100m liber! Rivalul lui David Popovici, record olimpic înainte de confruntarea directă

  • Surpriză în finala la 4x100m liber în competițiile de natație de la Jocurile Olimpice. China, campioana mondială, a ratat podiumul.
  • Pan Zhanle (19 ani), rivalul lui David Popovici (19 ani) la probele de 100m și 200m liber a stabilit un nou record olimpic.
PROGRAM Ziua 1 la JO Eduard Ionescu,  victoria zilei  la Paris: a revenit uluitor de la 0-3! Zi reușită pentru canotaj și tenis de masă + succes important pentru Jaqueline Cristian
Citește și
PROGRAM Ziua 1 la JOEduard Ionescu, victoria zilei la Paris: a revenit uluitor de la 0-3! Zi reușită pentru canotaj și tenis de masă + succes important pentru Jaqueline Cristian
Citește mai mult
PROGRAM Ziua 1 la JO Eduard Ionescu, victoria zilei la Paris: a revenit uluitor de la 0-3! Zi reușită pentru canotaj și tenis de masă + succes important pentru Jaqueline Cristian

Ziua de deschidere a probelor de înot la Jocurile Olimpice din 2024, desfășurate la Paris, a adus prima medalie de aur pentru echipa Statelor Unite în proba de ștafetă masculină 4x100m liber.

Jack Alexy, Chris Guiliano, Hunter Armstrong și Caeleb Dressel au dominat cursa și au obținut victoria cu timpul de 3:09.28.

Argintul a mers la Australia, în timp ce Italia a obținut bronzul.

Pan Zhanle, record olimpic la 100m liber

China a condus cursa după primul schimb, având aproape o secundă avans față de americani, însă a clacat pe finalul cursei când a scăpat podiumul.

Pan Zhanle a înotat pe primul schimb în 46.92 și a stabilit un nou record olimpic. El deține și recordul mondial, stabilit în finala de la 4x100m liber de la Campionatele Mondiale din acest an.

  1. SUA - 3:09.28
  2. Australia +1.07
  3. Italia +1.42
  4. China +2.00
  5. Marea Britanie +2.33
  6. Canada +2.90
  7. Germania +3.01
  8. Ungaria +3.83
46.80
este recordul mondial la 100m liber deținut de Pan Zhanle

David Popovici a fost mai rapid decât Pan Zhanle în acest an, câștigând aurul la Campionatele Europene în 46.88, al treilea cel mai rapid timp din istoria probei.

  • Duminică, 28 iulie, David Popovici va concura în seriile (ora 11:00) și semifinalele de la 200 de metri liber (ora 20:51), cu finala programată luni, la ora 20:43.
  • Marți, 30 iulie, Popovici va lua startul în seriile și semifinalele de la 100 de metri liber, cu finala programată pentru miercuri, ora 22:15.

Australia a câștigat la feminin

În proba feminină, Australia a obținut a patra medalie de aur consecutivă la ștafeta feminină 4x100m liber la Jocurile Olimpice din Paris 2024, cu un timp de 3:28.92.

Echipa formată din Mollie O'Callaghan, Shayna Jack, Emma McKeon și Meg Harris a stabilit un nou record olimpic, devansând SUA și China.

În proba feminină de 400m liber, Ariarne Titmus din Australia a câștigat aurul, în timp ce Katie Ledecky a terminat pe locul trei.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”