Reuniri  4 echipe au început  pregătirea  pentru sezonul 2024-2025
Elevii lui Mircea Rednic se pregătesc pentru sezonul 2024-2025

Reuniri 4 echipe au început pregătirea pentru sezonul 2024-2025

  • Echipele de fotbal din Superliga se pregătesc deja pentru noul sezon
  • UTA Arad și Hermannstadt și-au adunat jucătorii și au dat startul
  • Unirea Slobozia se pregătește pentru debutul în prima ligă
  • La Poli Iași, antrenorul Tony da Silva și-a început munca cu un grup restrâns de jucători

UTA Arad: 35 de jucători, fără antrenorul Mircea Rednic

UTA Arad a început pregătirile pentru următorul sezon din Superliga, iar reunirea lor a avut loc cu o zi în urmă, pe 5 iunie.

  • Printre jucătorii prezenți s-a numărat atacantul Adrian Petre, care a evoluat sub formă de împrumut la CS Tunari în sezonul precedent.
  • Adrian Petre a jucat pentru UTA în două perioade diferite, 2015-2017 și februarie-iunie 2021.
  • O altă surpriză a fost prezența mijlocașului italian Luca Innocenti (21 de ani), un fotbalist format la Fiorentina, care a evoluat în ultimele două sezoane în Serie D.

Antrenorul Mircea Rednic nu a fost prezent la primul antrenament. El a rămas la biroul său de la stadion, pentru a pune la punct tot programul de pregătire al verii, dar și strategia pentru perioada de transferuri.

Fotbaliștii s-au pregătit sub comanda „secunzilor” Sorin Rădoi, Ștefan Boroș și Dan Țapoș, și a preparatorilor fizici, Vlad Nicoară și Cătălin Stănilă.

Unirea Slobozia, primul sezon în Liga 1

Adrian Mihalcea a inițiat și el pregătirile pentru Unirea Slobozia, echipa care va avea primul său sezon în Superliga României.

Unirea Slobozia a reluat antrenamentele luni, 3 iunie, iar în primele săptămâni se va antrena pe local. Ialomițenii au deja stabilit un prim meci amical cu FC Voluntari.

Ulterior, echipa se va deplasa în cantonament la Brașov, pentru două săptămâni, unde vor avea loc și alte meciuri de pregătire.

„Nu mergem în afara țării, ne-am mai pregătit la Brașov și am găsit condiții ok acolo, vom găsi și echipe să disputăm meciuri amicale.

Sunt șase săptămâni până la începerea campionatului, de fiecare dată mi s-a părut că perioada de cinci-șase săptămâni e benefică pentru a pregăti startul unui campionat. Noi am și avut o vacanță mai lungă comparativ cu echipele care au jucat baraj”, a declarat Adrian Mihalcea, antrenorul Unirea Slobozia, potrivit liga2.ro.

Elevii lui Marius Măldărăşanu

Sub îndrumarea antrenorului principal Marius Măldărășanu, staff-ul tehnic al lui Hermannstadt a avut la dispoziție 19 fotbaliști pentru primul antrenament oficial, joi, 6 iunie.

Sibienii au anunțat prezența la antrenament pe rețelele de socializare.

  • La reunire au fost prezenți portarii Căbuz, Muțiu și Uțiu, împreună cu fundașii Stoica, Bejan și Ciubotaru, alături de mijlocașii Jipa, D.Iancu, Neguț, Ianis Stoica, Oroian, Balaure și Biceanu.
  • Au asistat nou-veniții Luca, Căpuşă, Ayine și Mihart. Alex Popa s-a aflat și el, dar în probe.
  • Absenții motivați de Măldărășanu au fost Găman, Paraschiv, Murgia, G.Iancu și I.Pop, în timp ce Fonseca și N'Goma au lipsit fără o justificare.

Poli Iași, doar 17 jucători la reunire

După o pauză de aproape o lună, jucătorii Politehnicii Iași s-au reunit joi dimineață, sub comanda lui Tony da Silva, pentru a efectua vizita medicală.

Primul antrenament al verii este programat vineri.

Doar 17 jucători au fost prezenți la reunirea de joi, dar mulți dintre membrii echipei din sezonul anterior au fost învoiți și urmează să se alăture în zilele următoare la Poli Iași.

  • Printre cei prezenți la reunire s-au numărat portarul de 17 ani, Liam Rowan Buss și fundașul dreapta Mark Țuțu, care sunt noile achiziții ale echipei.
  • Liam Buss, provenine de la echipa italiană Salernitana, a fost format la Brașov, în timp ce Mark Țuțu a evoluat ultima oară în Liga a treia portugheză, la Varzim.
  • La reunire au fost prezenți și doi stoperi împrumutați în sezonul trecut în Liga 3, Dragoș Ungurenașu de la Știința Miroslava și Alexandru Core de la Ceahlăul Piatra Neamț, pe care antrenorul Tony da Silva dorește să-i încerce.

Ieșenii vor efectua două stagii de pregătire înainte de începerea noului sezon al SuperLigii. În primul rând, Tony va merge cu echipa la Cheile Grădiștei, în perioada 10-16 iunie, iar în ultima zi a stagiului este programat și un meci amical cu ASF Hărman, o echipă din Liga 4 Brașov.

Înainte de plecarea la Cheile Grădiștei, programată luni, 10 iunie, jucătorii vor avea câteva zile mai lejere, pentru reacomodare la efort, și vor face o vizită la un centru de agrement de la marginea Iașiului, potrivit prosport.ro.

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”