Regină la Paris  Aur neașteptat pentru China: Qinwen Zheng,  campioană  olimpică la tenis
Qinwen Zheng. Foto: IMAGO

Regină la Paris Aur neașteptat pentru China: Qinwen Zheng, campioană olimpică la tenis

  • Qinwen Zheng (21 ani, #7 WTA) a cucerit medalia de aur la turneul olimpic de tenis de la Paris, după ce a învins-o în marea finală pe croata Donna Vekic (28 ani, #21 WTA), scor 6-2, 6-3.
  • Medalia de bronz a fost obținută de poloneza Iga Swiatek (23 ani), lidera clasamentului WTA învingând-o pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova (29 ani, #67 WTA), scor 6-2, 6-1.

Finalistă anul acesta la Australian Open (se joacă pe hard), Qinwen Zheng a demonstrat că se descurcă la fel de bine și pe zgură și a devenit campioană olimpic pe Philippe Chatrier.

Răstunare de situație  Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif, după  conflictul  apărut la JO
Citește și
Răstunare de situație Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif, după conflictul apărut la JO
Citește mai mult
Răstunare de situație Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif, după conflictul apărut la JO

Qinwen Zheng a învins-o pe Donna Vekic în finala feminină de la Jocurile Olimpice

Zheng a început excelent partida de sâmbătă și s-a impus în chiar primul game de retur. Chinezoaica a salvat trei mingi de rebreak și a închis setul tot pe serviciul croatei Vekic, care a cedat sub presiune (6-2).

Qinwen a condus cu break și în setul secund (2-0), dar Donna nu a mai lăsat-o să se desprindă și a revenit rapid. S-a mers cap la cap până în al optulea game din setul secund, moment în care jucătoarea din China a mai câștigat o dată la retur. Zheng a pus apoi capăt partidei cu serviciul (6-3).

Zheng a jucat mai mult cu cel de-al doilea serviciu (pe primul l-a pus în teren în doar 44% dintre cazuri), dar a comis mai puține erori neforțate decât adversara (20-31) și a reușit mai multe lovituri câștigătoare (13-10).

  • Qinwen Zheng (aur) și Donna Vekic (argint) sunt primele jucătoare de tenis din China, respectiv Croația, care câștigă medalii la Jocurile Olimpice.
  • Cele două le-au învins la Paris pe principalele favorite: Zheng pe Iga Swiatek (semifinale), iar Vekic pe Coco Gauff (optimi).
36 de medalii
a cucerit China la Jocurile Olimpice de la Paris: 16 de aur, 11 de argint și 9 de bronz

Cine este Qinwen Zheng, campioana olimpică de la Paris

Qinwen Zheng s-a născut pe 21 octombrie 2002, la Shiyan (provincia Hubei, China). Are 1,78m înălțime și lovește cu mâna dreaptă.

Chinezoaica mai are în palmares 3 titluri WTA (Zhengzhou 2023, Palermo 2023 și 2024) și trei finale pierdute (Tokyo 2022, Zhuhai Elite Trophy 2023 și Australian Open 2024).

A câștigat 4.658.739 de dolari doar din premiile din tenis și se află pe locul 7 în clasamentul WTA.

205 victorii
a adunat Qinwen Zheng de-a lungul carierei. A pierdut 88 de meciuri
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”