Roland Garros: Simona Halep a aflat cu cine va juca în optimi, dacă va trece de Amanda Anisimova

Roland Garros: Simona Halep a aflat cu cine va juca în optimi, dacă va trece de Amanda Anisimova

​​Iga Swiatek (Polonia, 53 WTA) va fi următoarea adversară a Simonei Halep (în optimi), dacă principala favorită a turneului de la Roland Garros o va învinge pe Amanda Anisimova.

Iga SwiatekFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Swiatek a trecut în turul trei de Eugenie Bouchard (Canada, 168 WTA), scor 6-3, 6-2, după un meci care a durat o oră și 14 minute.

În vârstă de doar 19 ani, Swiatek a trecut în tururile precedente de Marketa Vondrousova (finalistă în 2019), scor 6-1, 6-2, și de Su-Wei Hsieh (63 WTA), scor 6-1, 6-4.

Anul trecut,Simona și Iga s-au întâlnit tot în optimile de finală ale Grand Slam-ului parizian. Jucătoarea noastră a avut atunci nevoie de doar 45 de minute pentru a obține victoria: 6-1, 6-0.

Cine este Iga Swiatek

Iga s-a născut la 31 mai 2001, la Varșovia (Polonia). În prezent, Swiatek ocupă poziția 54 în ierarhia mondială. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 48 WTA, în februarie 2020. De-a lungul timpului a strâns din tenis 1.106.808 de dolari. Ea este antrenată de Piotr Sierzputwoski. Swiatek s-a apucat de tenis pentru că sora sa juca și Iga voia să o învingă.

În 2018, Iga a câștigat turneul junioarelor de la Wimbledon, după ce a învins-o pe finală pe elvețianca Leonie Kung, scor 6-4, 6-2. Tot la nivel de junioare, Swiatek a făcut parte din echipa Poloniei care a câștigat Fed Cup în 2016 și a câștigat proba de dublu a turneului de la Roland Garros (alături de americanca Caty McNally).

Iga Swiatek are în palmares finala turneului de la Lugano (2019), pe care a pierdut-o în fața Polonei Hercog, scor 6-3, 3-6, 6-3.

Traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros:

Turul I - Sara Sorribes Tormo 6-4, 6-0

Turul II - Irina Begu 6-3, 6-4

Turul III - Amanda Anisimova

Optimi - Iga Swiatek

Sferturi - Kiki Bertens / Katerina Siniakova / Maria Sakkari

Semifinale - Elina Svitolina / Elise Mertens

Finală - Garbine Muguruza / Sofia Kenin / Petra Kvitova / Jelena Ostapenko

Competiția de la Roland Garros poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5