TELEVIZARE România - Lituania   Cine transmite  revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea +51 foto
Naționala României

TELEVIZARE România - Lituania Cine transmite revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea

  • ROMÂNIA-LITUANIA. Tricolorii vor juca primul meci acasă în grupa din Liga Națiunilor, pe Stadionul Steaua
  • În urmă cu 38 de ani, Mircea Lucescu se despărțea de echipa națională după un meci în Ghencea
  • România-Lituania este liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct la Prima TV, luni, 9 septembrie, de la ora 21:45

România-Lituania va consemna revenirea lui Mircea Lucescu pe arena din Ghencea după 38 de ani.

Pe 10 septembrie 1986, România învingea Austria cu 4-0, iar după acel meci, Lucescu era înlocuit cu Emerich Ienei.

Steaua fără iarbă  România - Lituania, pe un gazon de Liga 3:  „E pământ”
Citește și
Steaua fără iarbă România - Lituania, pe un gazon de Liga 3: „E pământ”
Citește mai mult
Steaua fără iarbă  România - Lituania, pe un gazon de Liga 3:  „E pământ”

Al doilea meci al tricolorilor cu Mircea Lucescu selecționer va fi transmis de Prima TV. Meciul este și liveTEXT pe GOLAZO.ro.

Ca și în precedenta ediție de Liga Națiunilor și de preliminarii EURO, drepturile sunt împărțite de Prima TV și Antena 1. Cele două posturi de televiziune vor transmite meciurile alternativ.

Suporterii sunt invitați să vină îmbrăcați în galben pentru a susține echipa națională într-un stadion plin. Zidul Galben și Generația de Suflet vor cânta împreună imnul național, arătând încă o dată unitatea care a impresionat pe toată lumea la Campionatul European FRF.ro
Kosovo - Romania (9).jpg
Kosovo - Romania (9).jpg

Galerie foto (51 imagini)

Kosovo - Romania (1).jpg Kosovo - Romania (2).jpg Kosovo - Romania (3).jpg Kosovo - Romania (4).jpg Kosovo - Romania (5).jpg
+51 Fotografii
labels.photo-gallery

România-Lituania, cum ar putea arăta tricolorii lui Il Luce:

Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Coman

Gazonul din Ghencea, de Liga 3: „E pământ, de sus se vede bine”

„Dacă ne uităm la ultimul meci al nostru cu cei de la FCU Craiova, nu o să fie prea bun gazonul. Iarba nu prea mai este pe tot terenul.

Mai e în spatele porții puțină. E pământ, chiar dacă de sus se vede bine. S-au jucat în 40 de zile 14 meciuri. S-a jucat la câte două zile.

Și nu mai calculăm că echipele pe care le-a întâlnit FCSB (n.r. în cupele europene) au trebuit să facă și antrenamentul oficial, pentru că așa e protocolul UEFA”, a declarat Adi Popa în emisiunea Fotbal Club de la DigiSport.

Liga Națiunilor - De ce e importantă această campanie?

După ce a retrogradat acum 2 ani, România se află în Divizia C, într-o grupă din care mai fac parte Kosovo, Cipru și Lituania. Ce obiective are România:

  1. Să câștige grupa pentru a promova înapoi în Divizia B
  2. Să câștige grupa cu un punctaj mare, tocmai pentru a putea spera că va fi una dintre cele 4 câștigătoare de grupă de Liga Națiunilor și să meargă astfel la barajul de Mondiale, în cazul în care va rata primele două locuri în preliminariile clasice ale World Cup 2026.
  3. Să aibă rezultate bune, care să o păstreze cel puțin unde e acum în clasamentul FIFA, pentru a nu pierde poziția din a doua urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile CM, care va avea loc în decembrie.

Programul României în Liga Națiunilor

  • 6 septembrie 2024, 21:45: Kosovo – România
  • 9 septembrie 2024, 21:45: România – Lituania
  • 12 octombrie 2024, 21:45: Cipru – România
  • 15 octombrie 2024, 21:45: Lituania – România
  • 15 noiembrie 2024, 21:45: România – Kosovo
  • 18 noiembrie 2024, 21:45: România – Cipru

Ce trebuie să știi despre Liga Națiunilor

Primul loc înseamnă promovarea directă în Liga B a ediţiei următoare a Ligii Naţiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare.

În acelaşi timp, locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naţionala în acelaşi eşalon valoric al competiţiei, Liga C, şi pentru ediţia următoare.

UEFA Nations League 2024-2025 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din 2026.

Cele mai bune 4 câştigătoare de grupă în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, care se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la CM din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16.09
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”