Eficiență maximă  Nicio altă țară fruntașă de la Paris nu a mai reușit  performanța  României
Mihaela Cambei, David Popovici și barca 8+1 (Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu) / Foto: Imago

Eficiență maximă Nicio altă țară fruntașă de la Paris nu a mai reușit performanța României

  • Team România a ajuns la opt medalii olimpice câștigate la Paris, după argintul uriaș obținut de Mihaela Cambei, la haltere.
  • „Tricolorii” se află în primele 15 țări din lume în clasamentul pe medalii, peste țări mult mai puternice din toate punctele de vedere, precum Ungaria, Spania, Belgia, Elveția sau Brazilia.
  • Interesant este faptul că România a cucerit toate cele opt medalii la doar trei discipline: canotaj, natație și haltere.

Delegația România și-a îndeplinit încă de pe acum obiectivul propus la plecarea din România - obținerea a cel puțin opt medalii la Paris - însă există speranță că visteria va mai primi și alte distincții până la final.

Medalii Team România:

  • AUR: David Popovici (200 m liber); Florin Enache, Andrei Cornea (dublu vâsle); Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu (canotaj 8+1)
  • ARGINT: Simona Radiș, Ancuța Bodnar (dublu vâsle); Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel (dublu rame); Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie ușoară); Mihaela Cambei (haltere)
  • BRONZ: David Popovici (100 m liber)

Trei discipline, opt medalii!

Team România a reușit să cucerească opt medalii în doar trei discipline sportive, la trei sporturi: canotaj, înot și haltere - lucru unic în clasamentul pe medalii.

Nicio altă țară nu a mai reușit să obțină un număr atât de mare de medalii (cel puțin șapte), printr-un număr atât de mic de discipline.

  • Jamaica a câștigat toate cele cinci medalii (un aur, trei de argint și una de bronz) la atletism, dar nu contează în clasamentul pe medalii, fiind doar pe 29!

Singura care se poate apropia de „recordul” României ar fi Irlanda, cu 7 medalii câștigate în cadrul a patru probe: aur la gimnastică artistică, aur la box, aur și bronz la canotaj, aur și două de bronz la natație.

  • Croația, locul 20 în clasament, cu 6 medalii, le-a câștigat pe toate în discipline diferite: atletism, judo, canotaj, taekwondo, tenis și tir sportiv.
LocȚarăTotal medaliiDiscipline
12.Noua Zeelandă127
13.Irlanda74
14.România83
15-16.Suedia97
Ungaria95
17.Ucraina85
18.Brazilia146
19.Spania129

Ungaria, aflată sub România în clasament (3-3-3), a reușit să adune cele 9 medalii în cadrul a 5 discipline sportive: atletism, canoe sprint, scrimă, tir sportiv și natație.

Coreea de Sud și Japonia, medii asemănătoare, dar la un alt nivel

În topulul ierarhiei, USA domină cu 95 de medalii, obținute la 27 de discipline. Un alt colos, China, este pe locul 2, cu 67 de medalii, la 19 discipline.

O medie asemănătoare cu cea a României (raport medalii/discipline) au Coreea de Sud: 27 de medalii la 9 discipline, și Japonia: 32 de medalii, la 11 discipline sportive.

LocȚarăTotal medaliiDiscipline
1.SUA9527
2.China6719
3.Australia4316
4.Franța5119
5.Marea Britanie4918
6.Coreea de Sud279
7.Japonia3211
8.Italia3014
9.Olanda2110
10.Germania2012
11.Canada1910
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Liga 1
09:29
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Citește mai mult
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor