Încredere  Drăgușin, înainte de meciul cu Olanda: „Putem să ne batem cu oricine  de la egal la egal ”
Radu Drăgușin

Încredere Drăgușin, înainte de meciul cu Olanda: „Putem să ne batem cu oricine de la egal la egal

  • România - Olanda. Marți seară, de la ora 19:00, naționala României înfruntă Olanda în optimile de finală ale EURO 2024. Meciul e livetext pe GOLAZO.RO și în direct la Pro TV.
  • Radu Drăgușin consideră că evoluțiile la acest Campionat European au avut un impact semnificativ în restabilirea prestigiului fotbalului românesc.
Sorescu sau Mogoș?  GOLAZO.ro are răspunsul la cea mai mare  problemă  a lui Iordănescu înainte de România - Olanda
Citește și
Sorescu sau Mogoș? GOLAZO.ro are răspunsul la cea mai mare problemă a lui Iordănescu înainte de România - Olanda
Citește mai mult
Sorescu sau Mogoș? GOLAZO.ro are răspunsul la cea mai mare problemă a lui Iordănescu înainte de România - Olanda

Radu Drăgușin, fundaș la Tottenham, a fost titular în toate cele trei meciuri pe care România le-a jucat în grupa E de la EURO 2024: victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei, înfrângerea cu 0-2 în fața Belgiei și remiza 1-1 cu Slovacia.

Drăgușin a jucat pe parcursul întregii campanii de calificare, în grupa cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.

România - Olanda. „Sper ca oamenii să recunoască mai mult talentul românilor”

Într-un interviu acordat pentru frf tv, Radu Drăgușin a fost întrebat dacă performanța echipei naționale a României la EURO 2024 a contribuit la restabilirea demnității fotbalului românesc în plan internațional.

Drăgușin a răspuns prompt, a subliniat impactul pozitiv al acestei noi generații asupra percepției despre România:

„Văd acest lucru ca pe un adevăr. Am plecat de acasă la 16 ani, iar imaginea românilor nu era cea mai bună în străinătate.

Pe viitor, după acest Campionat European, sper ca oamenii să recunoască mai mult talentul românilor și că putem să ne batem cu oricine de la egal la egal”, a declarat cel supranumit „Dragonul”.

22 de ani
are Radu Drăgușin, titularul lui Iordănescu

Pentru Drăgușin este o victorie împotriva criticilor

Chiar dacă existau sceptici în străinătate care considerau că naționala României nu va obține niciun rezultat pozitiv, jucătorii lui Iordănescu au contrazis aceste opinii.

Totuși, existau mulți pesimiști și în rândul românilor, dar acum suporterii au avut din nou prilejul de a ieși la Universitate, tradiție pierdută din momentul în care România nu a mai reușit rezultate pozitive la turneele finale.

Radu Drăgușin a subliniat că succesul naționalei României la EURO 2024 are o semnificație aparte, deoarece vine ca un răspuns pentru critici.

Este cel mai frumos sentiment când surprinzi lumea cu puterea și ambiția ta. Oamenii de la început nu au crezut, lumea ne dădea pe locul 4. Victoria e mai dulce când le dai peste nas celor care n-au crezut în noi! Radu Drăgușin

Drăgușin a evidențiat și bucuria și mândria echipei pentru calificarea de pe primul loc în grupă: „Bucuria pe care am adus-o românilor cred că este cel mai mare sentiment de mândrie pe care l-am simțit până acum și în continuare sper să îi facem mândri și bucuroși.”

Drăgușin a fost convins de la bun început că naționala va avansa la EURO 2024

Atunci când a fost întrebat dacă avea vreun dubiu legat de calificarea naţionalei în optimi, acesta a declarat: „Nu! Cel puțin eu, niciodată. Am avut și am cea mai mare încredere în colegii mei, iar mai ales după primul meci, 3-0 împotriva Ucrainei, încrederea noastră a căpătat cote și mai mari”

România a câștigat grupa E, în care a reușit să se claseze înaintea unor adversare care erau considerate mai puternice: Belgia, Slovacia şi Ucraina.

Drăgușin știe ce îi trebuie României pentru meciul cu Olanda

Fundașul de la Tottenham Hotspur a vorbit despre cine crede el că va reuşi să câştige în meciul dintre România şi Olanda.

Cine o să-și dorească mai mult, cine o să aibă mai multă ambiție, cine o să aibă o coeziune mai bună de echipă, cine o să aibă încredere mai multă în coechipieri, atunci acela o să meargă mai departe. Noi o să mergem cu aceeași mentalitate și ambiție ca până acum. O să dăm totul pe teren și la finalul meciului vom fi liniștiți cu ideea că am lăsat totul pe teren, indiferent de rezultat. Radu Drăgușin

Fără jucători foarte tehnici care să joace în campionatele puternice, România a reușit să impresioneze la EURO 2024 prin jocul curajos din teren, dar și prin fanii pe care îi are, care au colorat în galben stadioanele nemțești.

România va înfrunta Olanda, marți, 2 iulie, de la ora 19:00, la Munchen, liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct la Pro TV.

Spre sferturi!   România - Olanda , meciul unei generații: ce „11” pregătește Iordănescu
Nationala
07:02
Spre sferturi! România - Olanda, meciul unei generații: ce „11” pregătește Iordănescu
Citește mai mult
Spre sferturi! România - Olanda , meciul unei generații: ce „11” pregătește Iordănescu
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
CR7, între Agonie și extaz Portugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni  Franța
EURO 2024
01.07
CR7, între Agonie și extazPortugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni Franța
Citește mai mult
CR7, între Agonie și extaz Portugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni Franța
„prostUL NAIBII!”  De Bruyne  a jignit  un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională
EURO 2024
01.07
„prostUL NAIBII!” De Bruyne a jignit un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională
Citește mai mult
„prostUL NAIBII!” De Bruyne a jignit un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională