Euforia Roja  Spaniolii vor  trofeul , după ce au eliminat gazdele: „Suntem modești, dar acesta e obiectivul”
Spania - Germania, la Euro 2024 / Foto: Imago

Euforia Roja Spaniolii vor trofeul, după ce au eliminat gazdele: „Suntem modești, dar acesta e obiectivul”

  • Spania a învins-o pe Germania, scor 2-1, după două reprize de prelungiri, vineri, la Stuttgart, și s-a calificat în semifinala Euro 2024.
  • Ibericii sunt în culmea fericirii după ce au eliminat țara gazdă.

Spania a deschis scorul în minutul 51, prin Dani Olmo, însă a primit gol în minutul 89, din partea lui Florian Wirtz, iar meciul a mers în prelungiri.

În minutul 119, când multă lume se pregătea mental de executarea loviturilor de departajare, Dani Olmo a centrat, iar Mikel Merino a reluat imparabil, cu capul, modificând din nou tabela, de data aceasta definitiv.

Pentru Mikel Merino a fost cel de-al doilea gol marcat în tricoul echipei naționalei Spaniei, în cele 25 de jocuri bifate.

Mikel Merino: „La început, nu mi-a venit să cred că am marcat”

Mijlocașul celor de la Real Sociedad recunoaște că golul marcat în poarta lui Manuel Neuer poate însemna golul carierei sale.

Foarte fericit, euforic, plin de bucurie, de adrenalină. Este o recompensă pentru munca grozavă pe care o facem cu toții

Golul vieții? Poate că până acum da. Poate fi ușor golul carierei oricărui jucător.

La început nu mi-a venit să cred. Nu am văzut cum a plecat mingea din capul meu. Am văzut un moment de liniște incredibilă. Am văzut toți jucătorii venind și îmbrățișându-mă și mi-am dat seama că da, intrase”, a declarat Mikel Merino.

Merino e convins că echipa sa poate câștiga Euro 2024: „Acesta este obiectivul, câștigarea trofeului. Suntem modești, dar acesta este obiectivul”.

Laporte: „Suntem foarte fericiți, dar obosiți”

Fundașul Aymeric Laporte l-a felicitat pe selecționerul Luis de la Fuente pentru schimbările realizate, deoarece au adus mereu un plus echipei.

Golul din minutul 88 ne-a făcut mult rău. Bine că am știut să facem o repriză secundă reușită în prelungiri.

Trebuie să felicităm jucătorii care au intrat proaspeți. Au driblat, au scos faulturi, jos pălăria pentru ei. Au făcut un meci grozav.

Suntem foarte fericiți, dar și obosiți. (n.r. - despre golul lui Merino). Felicitări! Un gol minunat pe care și-l va aminti mult timp”, a declarat Aymeric Laporte.

Dani Olmo, MVP-ul partidei

UEFA l-au desemnat pe mijlocașul spaniol Dani Olmo drept cel mai bun jucător al partidei Spania - Germania 2-1.

Olmo a reușit golul de 1-0, dar a livrat și pasa de decisivă pentru Mikel Merino, la golul decisiv.

Meritat. Ar fi putut foarte bine să i-l dea lui Olmo, lui Aymeric sau oricărui alt jucător”, a declarat Unai Simon.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5