Două stadioane și un patinoar   Undă verde  de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
Azi au fost semnate la Guvern contractele pentru proiectele de la stadioanele din Constanța și Pitești, plus patinoarul din Sf. Gheorghe

Două stadioane și un patinoar Undă verde de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc

  • Azi au fost semnate la Guvern contractele pentru proiectele de la stadioanele din Constanța și Pitești, plus patinoarul din Sf. Gheorghe

La eveniment au participat, printre alții, premierul României, Marcel Ciolacu, managerul Farului, Gheorghe Hagi, președintele clubului constănțean, Gheorghe Popescu, liderul UDMR Kelemen Hunor și Elisabeta Lipă, care deține un cumul de funcții: președinta Autorității Naționale pentru Sport (ANS), președinta Federației de Canotaj, vicepreședinta Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și vicepreședinta PSD pe probleme de sport.

„Unic în România”   Noi detalii despre  stadionul Dinamo : „Vrem să fim un exemplu”
Citește și
„Unic în România” Noi detalii despre stadionul Dinamo: „Vrem să fim un exemplu”
Citește mai mult
„Unic în România”  Noi detalii despre stadionul Dinamo : „Vrem să fim un exemplu”

„Cred că atunci când mă vedeați pe hol, închideați biroul”, a glumit Popescu la ceremonia de semnare a contractelor, cu Ciolacu, referindu-se la cât a insistat pentru construcția arenei din Constanța, informează profit.ro.

Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța

Două stadioane și un patinoar   Undă verde  de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc Două stadioane și un patinoar   Undă verde  de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
  • Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării și are valoarea totală de 379 milioane de lei (fără TVA - 15% reprezintă contribuția Primăriei Constanța)
  • Stadionul va avea o capacitate de 18.000 de locuri, iar proiectul include și un teren de fotbal și atletism, cu o pistă care va avea șase culoare și cu tribună de aproximativ 1.000 de locuri.
  • De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri si platforme), rețele de utilități, împrejmuire şi zone de parcare pentru jucători si oficialități.

„Stadionul trebuie să fie al Constanței”

Imagine de azi, de la semnarea contractelor FOTO facebook.com/argesfc.ro Imagine de azi, de la semnarea contractelor FOTO facebook.com/argesfc.ro
Imagine de azi, de la semnarea contractelor FOTO facebook.com/argesfc.ro

Gheorghe Hagi nu e de acord ca arena să-i poarte numele.

„Stadionul trebuie să fie al Constanței și trebuie să aibă un alt nume, nu al meu. Eu am Academie, deja am numele undeva.

Chiar dacă în acte este numele meu, nu va fi așa, am zis-o și înainte. Nu va fi pentru că acolo trebuie să vină un sponsor, un nume care să plătească, trebuie să se ia niște bani, pentru că dacă faci un stadion trebuie să îl întreții.

E bine ca orașul Constanța să se gândească la un sponsor foarte mare și la cum se va numi stadionul”, a afirmat Gheorghe Hagi, în cadrul unei conferințe de presă din aprilie 2024.

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești

  • Valoarea contractului de demolare este de 4,5 milioane de lei, iar durata execuţiei acestuia este de 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.
  • Noul stadion va fi ridicat pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.
  • Proiectul, clasificat ca stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA, include pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.
  • Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni.

Patinoarul artificial din Sf. Gheorghe

Două stadioane și un patinoar   Undă verde  de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc Două stadioane și un patinoar   Undă verde  de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
  • Noua bază sportivă va avea o capacitate de 2.180 de locuri și va fi localizată lângă Arena Sepsi și stadionul lui Sepsi OSK
  • Noul patinoar va oferi facilități de patinaj, sport și recreere pentru locuitori, în timp ce echipa de hochei pe gheață va avea, de asemenea, un nou sediu, pe lângă cel de la Târgu Secuiesc.
  • Patinoarul artificial cu două etaje va avea o suprafață utilă de 12.000 m² (aceeași cu suprafața totală a clădirii cu trei etaje a Arenei Sepsi) și o suprafață construită de 7.623 m².
  • Clădirea va putea găzdui 2.180 de spectatori și va fi, de asemenea, potrivită pentru turnee internaționale și evenimente comunitare.
  • De asemenea, va găzdui și un centru medical pentru locuitorii orașului, dar și pentru ca sportivii să se antreneze sau să se recupereze după accidentări.
  • Valoarea acestui contract este de circa 245 milioane lei, cu o durată de proiectare și execuție de 40 de luni.
Scandal cu Boupendza    Rapid a fost înștiințată de FIFA că  are un litigiu , fiindcă Zamalek a prezentat un acord semnat cu atacantul gabonez
Liga 1
14:26
Scandal cu Boupendza Rapid a fost înștiințată de FIFA că are un litigiu, fiindcă Zamalek a prezentat un acord semnat cu atacantul gabonez
Citește mai mult
Scandal cu Boupendza   Rapid a fost înștiințată de FIFA că are un litigiu , fiindcă Zamalek a prezentat un acord semnat cu atacantul gabonez
Probleme pentru Dinamo   Ce prim „11”  ar putea alinia Kopic cu Farul: fără atacant + lotul e marcat de accidentări și suspendări
Liga 1
12:59
Probleme pentru Dinamo Ce prim „11” ar putea alinia Kopic cu Farul: fără atacant + lotul e marcat de accidentări și suspendări
Citește mai mult
Probleme pentru Dinamo  Ce prim „11” ar putea alinia Kopic cu Farul: fără atacant + lotul e marcat de accidentări și suspendări
Pe lista neagră    Doi jucători criticați  de patronul lui FCSB: „Parcă înota” + „Nu merge doar pe gâdilat mingea”
Liga 1
16:36
Pe lista neagră Doi jucători criticați de patronul lui FCSB: „Parcă înota” + „Nu merge doar pe gâdilat mingea”
Citește mai mult
Pe lista neagră  Doi jucători criticați de patronul lui FCSB: „Parcă înota” + „Nu merge doar pe gâdilat mingea”
Două stadioane și un patinoar   Undă verde  de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
Liga 1
15:45
Două stadioane și un patinoar Undă verde de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
Citește mai mult
Două stadioane și un patinoar  Undă verde de la Guvern pentru noile proiecte din sportul românesc
Tănase titular!   Cum va arăta FCSB la meciul cu PAOK:  deciziile  luate de patron
Liga 1
12:10
Tănase titular! Cum va arăta FCSB la meciul cu PAOK: deciziile luate de patron
Citește mai mult
Tănase titular!  Cum va arăta FCSB la meciul cu PAOK: deciziile luate de patron
Simeone îl critică pe Courtois  De la ce a pornit scandalul în Atletico - Real Madrid: „Dacă  provoci oamenii , e normal ca aceștia să fie furioși”
Campionate
10:35
Simeone îl critică pe Courtois De la ce a pornit scandalul în Atletico - Real Madrid: „Dacă provoci oamenii, e normal ca aceștia să fie furioși”
Citește mai mult
Simeone îl critică pe Courtois  De la ce a pornit scandalul în Atletico - Real Madrid: „Dacă provoci oamenii , e normal ca aceștia să fie furioși”
Șumudică s-a supărat pe Moldovan  „Am plecat  dezgustat  când am văzut declarația. Nici jucătorilor nu le-a picat bine”
Liga 1
11:15
Șumudică s-a supărat pe Moldovan „Am plecat dezgustat când am văzut declarația. Nici jucătorilor nu le-a picat bine”
Citește mai mult
Șumudică s-a supărat pe Moldovan  „Am plecat dezgustat când am văzut declarația. Nici jucătorilor nu le-a picat bine”
Ședință-fulger la CFR  Nelu Varga le-a dat un ultim avertisment: „Dacă lucrurile nu se îndreaptă, se va lăsa cu  plecări importante”
Liga 1
11:52
Ședință-fulger la CFR Nelu Varga le-a dat un ultim avertisment: „Dacă lucrurile nu se îndreaptă, se va lăsa cu plecări importante”
Citește mai mult
Ședință-fulger la CFR  Nelu Varga le-a dat un ultim avertisment: „Dacă lucrurile nu se îndreaptă, se va lăsa cu  plecări importante”