Fotbalul în doliu S-a stins din viață  Sven Goran Eriksson . Ultimul său mesaj a fost unul de speranță: „Să nu vă pară rău, zâmbiți. Mulțumesc tuturor”
Sven Goran Eriksson (sursă foto: imago)

Fotbalul în doliuS-a stins din viață Sven Goran Eriksson. Ultimul său mesaj a fost unul de speranță: „Să nu vă pară rău, zâmbiți. Mulțumesc tuturor”

  • Sven Goran Eriksson a murit azi, la vârsta de 76 de ani, după ce în ianuarie a anunțat că a fost diagnosticat cu un cancer pancreatic și că mai are un an de trăit
  • În urmă cu doar câteva zile, marele antrenor suedez și-a luat adio printr-un mesaj emoționant, în cadrul unui documentar difuzat pe Amazon Prime

Sven Goran Eriksson a fost primul selecționer străin din istoria Angliei și a cucerit 18 trofee cu echipe din Suedia, Portugalia și Italia.

În martie, Eriksson și-a îndeplinit marea dorință, aceea de a antrena Liverpool. Suedezul a fost antrenor pe Anfield Road în amicalul legendelor, Liverpool-Ajax.

Sven Goran Eriksson, discurs de aur

„Am avut o viață frumoasă. Cred că toți suntem speriați de moarte, dar în viață este vorba și despre acest lucru, trebuie să învățăm să acceptăm și așa ceva.

Să sperăm că oamenii vor spune că am fost un om bun, alții nu vor fi de aceeași părere.

Sper că vă veți aminti de mine ca fiind un tip pozitiv, care s-a străduit să facă totul. Să nu vă pară rău, zâmbiți.

Mulțumesc pentru tot, mulțumesc antrenorilor, jucătorilor, fanilor, a fost fantastic”, a declarat Sven Goran Eriksson în documentarul realizat de Amazon.

Vizitase locul în care voia să îi fie împrăștiată cenușa

Sven Goran Eriksson și-a dorit ca cenușa să îi fie împrăștiată în apropierea lacului suedez Fryken, aproape de Torsby, unde a crescut.

Este locul care pe mine mă calmează. În acest loc a crescut tatăl meu, aproape de Torsby, orașul copilăriei mele, și de Sunne, localitatea în care m-am născut. Mereu am spus că este locul în care vreau să «adorm». Mă simt ca acasă Sven-Goran Eriksson

Eriksson, antrenorul Generației de Aur a naționalei Angliei

Sven-Goran Eriksson a fost primul selecționer din istoria naționalei Angliei, din care au făcut parte nume mari precum David Beckham, Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Frank Lampard sau Paul Scholes.

Eriksson a obținut 40 de victorii și a pierdut doar zece meciuri în cele 67 de meciuri ca selecționer al Angliei.

Cu Eriksson selecționer, Anglia a ajuns de trei ori la rând în sferturile de finală la turneele majore și a obținut unul dintre cele mai mari rezultate în confruntările cu rivala Germania, 5-1 în septembrie 2001.

Trist să aud de moartea lui Sven-Goran Eriksson. L-am cunoscut de câteva ori, când era selecționerul Angliei, și am fost mereu impresionat de carisma lui și de pasiunea pe care o avea pentru fotbal. Gândurile mele se duc spre familia și prietenii lui. Un adevărat gentleman al sportului William, Prințul de Wales

Sven Gorran Eriksson, în istoria Italiei

Campion în Suedia și Portugalia, Sven-Goran Eriksson a cucerit cele mai multe trofee din carieră în Italia, cu Roma, Sampdoria și Lazio.

Eriksson a câștigat Cupa Italiei cu Roma și cu Sampdoria, însă cea mai glorioasă perioadă ca antrenor a fost la Lazio, în perioada 1997-2001.

  • Titlul de campion în Serie A (2000)
  • Cupa Italiei (1998, 2000)
  • Supercupa Italiei (1998, 2000)
  • Cupa Cupelor (1999)
  • Supercupa Europei (1999)
Aveți grijă de voi, îngrijiți-vă și aveți grijă de viață voastră. Trăiți-o! Sven-Goran Eriksson

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”