REZULTATELE de azi ale românilor   Aur pentru Popovici!  Barca de 8+1 feminin, victorie și finală, Jaqueline a pierdut duelul cu Kerber. Samara, eliminată la simplu

REZULTATELE de azi ale românilor Aur pentru Popovici! Barca de 8+1 feminin, victorie și finală, Jaqueline a pierdut duelul cu Kerber. Samara, eliminată la simplu

  • Ziua 3 la Jocurile Olimpice. România a avut în concurs sportivi la tenis de masă, natație, canotaj, tenis de câmp și ciclism.
  • Jocurile Olimpice sunt transmise de TVR, Eurosport și pe platforma Max și sunt liveTEXT pe GOLAZO.ro.

David Popovici a reușit o cursă incredibilă și a cucerit aurul în cadrul probei de 200 de metri liber!

Patru centimetri! Distanța între  extaz și agonie , analizată de singurul medaliat olimpic al natației masculine românești până la David Popovici
Citește și
Patru centimetri!Distanța între extaz și agonie, analizată de singurul medaliat olimpic al natației masculine românești până la David Popovici
Citește mai mult
Patru centimetri! Distanța între extaz și agonie , analizată de singurul medaliat olimpic al natației masculine românești până la David Popovici

Românul a terminat concursul cu 1 min 44 sec 72/100, în timp ce următorul clasat, Matthew Richards a încheiat cursa cu 1 min 44 sec 74/100. O diferență de doar două sutimi.

David Popovici aduce prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Paris!

  • De asemenea, este a doua medalie din istoria natației masculine românești.

23:00 „Game over” și pentru Eduard Ionescu

Puștiul Eduard Ionescu (19 ani) nu a mai reușit surpriza din turul precedent.

Sportivul român a pierdut cu 1-4 (11-13, 5-11, 11-8, 6-11, 7-11) duelul împotriva taiwanezului Cheng-Jui Kao, din 16-zecimile probei masculine de simplu la tenis de masă.

22:45 Samara, eliminată la simplu!

Eliza Samara a fost învinsă de I-Ching Cheng din Taiwan, scor 2-4 (3-11, 11-9, 8-11, 9-11, 11-5, 13-15), în 16-zecimile probei feminine de simplu la tenis de masă.

21:40 David Popovici, gata de start în finala de 200 metri liber

AUR!!! David Popovici câștigă aurul olimpic, în cadrul probei de 200 de metri liber. O cursă incredibilă, cu un final de infarct. Timp: 1 min. 44 sec 72/100.

Medalia mi-o dedic mie, pentru că e un vis împlinit. Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum 5 minute am scris istorie și dacă eu am putut, un băiat obișnuit, doar cu o dorința foarte arzătoare și puternică, oricine poate. Vă rog, faceți-o și voi! (n.r. - Încă o medalie la 100 m?) Cine știe. Orice e posibil. Mă bucur că am luptat până pe ultimul metru. (n.r. - Ai timp să te bucuri de acest succes?) Bineînțeles, absolut. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînțeles că o să mă bucur. E o realizare imensă. În primul rând pentru mine. Mă bucur că foarte mulți români m-au urmărit, că am asistat împreună la ceea ce am reușit a declarat David Popovici după cursă, la TVR Sport.

18:50 Ede Molnar, abandon la mountain-bike

Ede Molnar a fost obligat să abandoneze în cursa de cross-country, mountain-bike, din cauza unor probleme tehnice.

Şansele i-au fost potrivnice azi lui Ede Molnar, care a fost nevoit să abandoneze cursa de mountain bike cross-country olympic de la Paris 2024, din cauza unei probleme tehnice la roata din spate. Dezamăgirea trebuie să fie mare şi îi suntem alături, mulţumindu-i pentru efortul depus pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, dar şi pentru a lupta în competiţie, până la momentul incidentului tehnic. Continuăm să-l susţinem şi să-l încurajăm pe Ede şi îi dorim mult succes în continuare! Agenţia Naţională pentru Sport

18:45 Capăt de drum și la dublu pentru Bogdan și Cristian

Perechea formată din Ana Bogdan și Jaqueline Cristian a fost învinsă de cuplul nipon Shuko Aoyama/Ena Shibahara, scor 2-6, 3-6, în primul tur al probei de dublu feminin.

16:00 Cristian, eliminată de Kerber

Jaqueline Cristian a fost învinsă de către Angelique Kerber din Germania, scor 4-6, 6-3, 4-6, în turul doi al probei de simplu de la Jocurile Olimpice.

13:20 Barca de 8+1 feminin, calificare în finală de pe primul loc!

Echipajul de 8+1 feminin, format din Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Adam, Amalia Bereș, Iuliana Popa, Simona Radiș, Victoria Petreanu, a câștigat detașat seria a doua și s-a calificat în finală.

România a încheiat cursa în 6:12.31, un timp mai bun chiar și decât cel al câștigătoarei din prima serie, Marea Britanie, 6:16.20

CLASAMENT SERIA 2

  1. România - 6:12.31
  2. SUA - 6:19.00
  3. Italia - 6:28.47

12:50 Echipa masculină de 8+1 intră în recalificări

Echipa masculină de 8+1, formată din Ștefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamțu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu au încheiat cursa pe locul al 5-lea și vor reintra în calificări pentru un loc în finală.

12:46 Ovidiu Ionescu este eliminat în turul al doilea al turneului de tenis de masă

Ovidiu Ionescu a fost învins de Andrej Gacina (Croația), scor 4-1 la seturi ( 11-8, 10-12, 11-8, 12-10, 11-5).

12:40 Vlad Stancu termină pe locul al 6-lea în cursa de 800 de metri liber

12:35 Atât echipa masculină cât și cea feminină au ratat calificarea în finala A la patru vâsle

Atât echipa masculină de patru vâsle, formată din Leontin Nuțescu, Andrei Lungu, Florin Horodișteanu cât și echipa feminină formată din Ioana Moroșan , Emanuela Ciotău,Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș au încheiat concursul pe locul al 5-lea, respectiv al 4-lea și au ratat calificarea în finala A.

În schimb, cele două echipaje vor evolua în finala B.

O zi de luni cu emoții pentru România

România a intrat în concurs la ora 12:00, prin Ovidiu Ionescu, care îl întâlnește pe Andrej Gacina (Croația), în turul 2 la tenis de masă. Vlad Stancu urmează să concureze și el de la ora 12:50 la 800 de metri în concursul de natație.

Team România Canotaj intră în concurs la Paris cu bărcile de 8+1, atât la masculin, cât și la feminin

La amiază, intră în recalificări la canotaj echipajele de patru vâsle, feminin și masculin, apoi încep emoțiile pentru bărcile de 8+1.

  • Cele mai multe medalii câștigate de români la o ediție: 8 la Los Angeles 1984, 5 titluri la feminin( simplu, 2 vâsle, 2 rame, 4+1 vâsle , 4+1 rame) și 1 argint ( 8+1) - 1 titlu la masculin (2 rame) și 1 argint ( 2+1 rame)
  • România a câștigat în probele feminine 31 de medalii: 18 aur, 6 argint, 7 bronz
  • România a reușit să câștige în probele masculine 10 medalii: 2 de aur, 6 de argint și 2 de bronz

La ora 13:00, Jaqueline Cristian, singura jucătoare rămasă în concursul olimpic de simplu la Paris, o va întâlni în turul 2 pe Angelique Kerber.

Dacă va câștiga, Jaqueline joacă în turul următor cu învingătoarea din meciul Bucșa-Fernandez, duel care se dispută la aceeași oră.

David Popovici, finala 200 metri liber, ora 21:40

De 21:40, toată România va sta cu ochii pe La Defense Arena, locul unde David Popovici va concura în finala de la 200 de metri liber.

Pentru David ar fi primul aur, dar și prima medalie olimpică. La ediția trecută a Jocurilor Olimpice, Popovici a obținut doar locul 4 în finala de la 200 de metri liber.

  • Prima medalie olimpică: Anca Pătrășcoiu - bronz 200 m spate, Los Angeles 1984
  • Prima campioană olimpică: Diana Mocanu, 100 m spate, Sydney 2000
  • Primul și singurul medaliat olimpic la masculin: Răzvan Florea - bronz 200 m spate, Atena 2004
  • Ultima medalie olimpică: Camelia Potec - aur 200 m liber, Atena 2004

Programul de luni al românilor la Jocurile Olimpice

  • ora 12:00 » Tenis de masă (M, turul II): Ovidiu Ionescu - Andrej Gacina (Croația)
  • ora 12:00 » Natație (M, 800m, serii): Vlad Stancu (seria 1)
  • ora 12:20 » Canotaj (M, patru vâsle, recalificări): Leontin Nuțescu / Andrei Lungu / Florin Horodișteanu / Ioan Prundeanu
  • ora 12:30 » Canotaj (F, patru vâsle, recalificări): Ioana Moroșan / Emanuela Ciotău / Alexandra Ungureanu / Patricia Cireș
  • ora 12:40 » Canotaj (M, 8+1, serii): Ștefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamțu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu (seria 1)
  • ora 13:00 » Canotaj (F, 8+1, serii): Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Adam, Amalia Bereș, Iuliana Popa, Simona Radiș, Victoria Petreanu (seria 2)
  • ora 13:00 » Tenis (F, simplu, turul II): Jaqueline Cristian - Angelique Kerber (Germania)
  • ora 15:10 » Ciclism (M, mountain bike, cross-country, FINALA): Ede Molnar
  • ora 21:00 » Tenis de masă (F, turul III): Elizabeta Samara - I-Ching Cheng (Taiwan)
  • ora 21:40 » Natație (M, 200m liber, FINALA): David Popovici
  • ora 22:00 » Tenis de masă (M, turul III): Eduard Ionescu - Chen-Jui Kao (Taiwan)
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”