Toyota reintră în joc După ce Țiriac și Hyundai s-au băgat în față, Toyota a anunțat oficial cu ce  mașini  îi va premia pe medaliații de la JO Paris 2024 +33 foto
Mihai Covaliu (COSR) și Edit Târcolea (Toyota). Foto: GOLAZO.ro

Toyota reintră în jocDupă ce Țiriac și Hyundai s-au băgat în față, Toyota a anunțat oficial cu ce mașini îi va premia pe medaliații de la JO Paris 2024

Toyota aștepta finalul Jocurilor Olimpice pentru a organiza evenimentul cu medaliații de la Paris, însă Ion Țiriac s-a băgat în față și i-a premiat primul pe cei 16 sportivi.

SCANDAL CU ȚIRIAC  Toyota, sponsor oficial al COSR, promisese din iarnă mașini medaliaților de la Paris. Dar Țiriac și Hyundai  le-au luat fața , chiar cu participarea lui Covaliu & co
Citește și
SCANDAL CU ȚIRIAC Toyota, sponsor oficial al COSR, promisese din iarnă mașini medaliaților de la Paris. Dar Țiriac și Hyundai le-au luat fața, chiar cu participarea lui Covaliu & co
Citește mai mult
SCANDAL CU ȚIRIAC Toyota, sponsor oficial al COSR, promisese din iarnă mașini medaliaților de la Paris. Dar Țiriac și Hyundai le-au luat fața , chiar cu participarea lui Covaliu & co

Toyota a anunțat ce mașini vor primi medaliații de la Jocurile Olimpice și Paralimpice

Azi, la aproape o săptămână după ce GOLAZO.ro a scris despre acest scandal, Toyota și COSR au susținut o conferință de presă în care au oferit mai multe detalii despre mașinile pe care le vor primi sportivii.

Au participat Edit Târcolea, manager general Toyota România, și Mihai Covaliu, președinte COSR.

Cei 16 medaliați vor fi recompensați cu câte o mașină, după cum urmează:

  • Cel puțin 2 medalii = Toyota C-HR Hybrid (aprox. 30.000 euro)
  • Medalie de aur = Toyota Corolla Sedan Hybrid (preț minim 25.200 euro)
  • Medalie de argint = Toyota Yaris Cross Hybrid (preț minim 22.600 euro)
  • Medalie de bronz = Toyota Yaris Hybrid pt bronz (preț minim 19.000 euro).

În plus, „un premiu special” îi va fi acordat gimnastei Sabrina Voinea după ce „s-a constatat că a fost defavorizată de arbitre în finala olimpică de la sol”. Aceasta va fi premiată cu o Toyota Yaris Hybrid.

Conferință de presă COSR - Toyota, premii pentru medaliații români de la Jocurile Olimpice
Conferință de presă COSR - Toyota, premii pentru medaliații români de la Jocurile Olimpice

Galerie foto (33 imagini)

Conferință de presă COSR - Toyota, premii pentru medaliații români de la Jocurile Olimpice Conferință de presă COSR - Toyota, premii pentru medaliații români de la Jocurile Olimpice Conferință de presă COSR - Toyota, premii pentru medaliații români de la Jocurile Olimpice Conferință de presă COSR - Toyota, premii pentru medaliații români de la Jocurile Olimpice Conferință de presă COSR - Toyota, premii pentru medaliații români de la Jocurile Olimpice
+33 Fotografii
labels.photo-gallery

Mihai Covaliu s-a întrecut în laude la adresa sponsorului: „Doamna Edit Târcolea, vă mulțumesc pentru întreaga implicare și colaborarea deosebită avută în cadrul acestui parteneriat. Vă mulțumesc pentru profesionalismul de care ați dat dovadă constant. COSR apreciază implicarea Toyota”.

9 medalii
a câștigat România la JO Paris 2024: 3 de aur (David Popovici - înot, canotaj dublu vâsle masculin și canotaj 8+1 feminin), 4 de argint (canotaj dublu vâsle feminin, canotaj dublu rame feminin, dublu vâsle categoria ușoară și Mihaela Cambei - haltere) și 2 de bronz (David Popovici - înot și Ana Maria Bărbosu - gimnastică, după decizia TAS)

Mașini Toyota și pentru medaliații de la Jocurile Paralimpice

Directorul general Toyota a explicat că medaliații de la Jocurile Paralimpice vor primi aceleași premii: „Există acest spirit de egalitate între cele două mișcări, prin urmare vor primi premii identice”.

Alexandru Bologa a obținut aurul la judo nevăzători, categoria 73 kg (j1), în timp ce Camelia Ciripan a obținut bronzul în proba de simplu feminin, la tenis de masă (WS6).

Aceste autovehicule nu sunt doar un mijloc de transport, ele reprezintă recunoașterea efortului sportivilor și o motivație suplimentară de a-și continua drumul spre excelență. Mihai Covaliu, președintele COSR

„Alții s-au luat după noi”

La conferința de azi, reporterii GOLAZO.ro au întrebat cum au trecut COSR și Toyota peste momentul de iritare provocat de evenimentul lui Ion Țiriac. „Permiteți-mi să răspund”, i-a zis Edit Târcolea lui Covaliu.

„A fost un eveniment privat pe care noi nu-l comentăm. Așa cum am spus, noi (n.r. Toyota și COSR) avem o relație de peste 7 ani, bazată pe încredere, colaborare, tot ce am făcut am făcut împreună.

Am anunțat din luna februarie că vom acorda aceste premii. Prin urmare, am urmărit acel plan pe care l-am stabilit împreună. Orice alt eveniment privat nu are absolut nicio legătură cu colaborarea dintre Toyota România și COSR”, a explicat Târcolea.

În acel moment, a venit o replică și din sală. Carmen Trocan, jurist COSR, a reacționat: „Am putea spune că alții s-au luat după noi, nu?!”.

Luna trecută, după evenimentul organizat de Țiriac și la care au participat inclusiv șefii Comitetului Olimpic Român, Toyota s-a supărat, considerând că reprezentanții COSR n-au respectat parteneriatul și că au favorizat un competitor. Scandalul a fost raportat inclusiv la CIO, iar Covaliu a fost chemat să dea explicații.

REACȚIE TOYOTA Compania auto a răspuns azi întrebărilor GOLAZO.ro despre  tensiunile  cu Țiriac și COSR
Citește și
REACȚIE TOYOTACompania auto a răspuns azi întrebărilor GOLAZO.ro despre tensiunile cu Țiriac și COSR
Citește mai mult
REACȚIE TOYOTA Compania auto a răspuns azi întrebărilor GOLAZO.ro despre tensiunile cu Țiriac și COSR
Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16.09
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”