„Absolut devastat”  Andy Murray , afectat după ce Emma Răducanu a renunțat să mai joace la dublu mixt » Ar fi fost ultimele meciuri la Wimbledon
Andy Murray la ultimul său meci din carieră la Wimbledon Foto:Imago

„Absolut devastat”Andy Murray, afectat după ce Emma Răducanu a renunțat să mai joace la dublu mixt » Ar fi fost ultimele meciuri la Wimbledon

  • Andy Murray (37 de ani, 113 ATP) a anunțat că ediția din acest an de la Wimbledon va fi ultima din carieră pentru el.
  • Retragerea Emmei Răducanu (21 de ani, 135 WTA) a făcut ca fostul lider ATP să părăsească prematur competiția.

Andy Murray și Emma Răducanu trebuiau să facă echipă în proba de dublu mixt, unde ar fi urmat să îi întâlnească pe Marcelo Arevalo și Shuai Zhang. Jucătoarea cu origini românești a decis să se retragă cu doar câteva ore înainte de startul meciului.

Andy Murray „absolut devastat” după decizia luată de Emma Răducanu

Ajuns la 37 de ani, Murray a anunțat că ediția din acest an de la Wimbledon va fi ultima la care va participa, iar imediat după Jocurile Olimpice de la Paris își va anunța retragerea din tenis.

Retras din proba de simplu și eliminat în proba de dublu, fostul lider mondial a vrut să evolueze la dublu mixt și se înscrisese pe tablou alături de Emma Raducanu, conaționala sa.

Jucătoarea cu origini românești s-a retras însă, deoarece a simțit „o oarecare rigiditate” la încheietura mâinii drepte, dar va juca în continuare la simplu. Andy Murray nu mai poate schimba partenera, astfel că nu va mai putea evolua la Wimbledon.

„Din păcate, m-am trezit cu o oarecare rigiditate la încheietura mâinii drepte în această dimineață, așa că am decis să iau decizia foarte grea de a mă retrage în această seară de la dublu mixt. Sunt dezamăgită pentru că așteptam cu nerăbdare să joc cu Andy, dar trebuie să am grijă.”, a spus Emma Răducanu pentru BBC Sport.

Scoțianul ar fi „absolut devastat” de decizia Emmei Răducanu, potrivit agenției de presă PA, citată de publicația Independent.

Inclusiv mama britanicului, Judy Murray, și-a exprimat dezamăgirea prin intermediul unei postări realizate pe X. „Incredibil”, a scris Judy Murray, după ce a aflat decizia Emmei Răducanu.

Astfel, ultimul meci din carieră al lui Andy Murray la Wimbledon s-a consemnat pe 4 iulie, când a făcut pereche alături de fratele său mai mare, Jamie Murray. Cei doi au pierdut, scor 6-7(6), 4-6, împotriva echipei formate din Rinky Hijikata și John Peers, chiar în runda inaugurală.

Emma Răducanu revine în top 100 WTA

Înainte de Wimbledon, campioana de la US Open 2021 se afla pe locul 135 WTA , însă victoria de aseară cu Sakkari i-a adus nu doar calificarea în optimi, ci și un salt de peste 40 locuri în ierarhia feminină.

Astfel, ea va reveni în Top 100 WTA după încheierea acestei competiţii.

Jucătoarea al cărei tată e român atinge a doua săptămână la Wimbledon pentru prima oară în ultimii 3 ani.

Adversara ei din optimi va fi neozeelandeza Lulu Sun, jucătoare ce vine din calificări. Aceasta a trecut de chinezoaica Zhu Lin, în două seturi, ambele câștigate la tiebreak, 7-6 (4), 7-6 (6).

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”