Business Drops #15  Cele mai interesante știri ale săptămânii din  marketing  și business sportiv
foto: Imago

Business Drops #15 Cele mai interesante știri ale săptămânii din marketing și business sportiv

  • Cele mai interesante știri ale săptămânii din marketing și business sportiv. Episodul 15.
  • Azi, despre audiența finalei League of Legends, banii primiți de FRF de la UEFA pentru Liga Națiunilor sau noul stadion pe care va juca Inter Miami.

1. Federația Română de Fotbal primește 1,1 milioane de euro de la UEFA pentru participarea naționalei în Liga C a Nations League 2024-2025. Dacă echipa antrenată de Mircea Lucescu va câștiga grupa din care mai fac parte Kosovo, Lituania și Cipru, în conturile FRF vor mai intra 1,1 milioane de euro.

Răzvan Burleanu (foto: Sportpictures) Răzvan Burleanu (foto: Sportpictures)
Răzvan Burleanu (foto: Sportpictures)

2. Prima ediție a Cupei Mondiale la eSports (3 iulie – 25 august) a fost urmărită online de peste 500 de milioane de fani. Finala League of Legends a înregistrat un vârf de audiență de 3,5 milioane. De asemenea, turneul a adus o creștere de 30% pentru turismul din Arabia Saudită, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

foto: Imago foto: Imago
foto: Imago

3. Inter Miami, echipa pentru care evoluează Lionel Messi, se va muta pe o arenă nouă de 25.000 de locuri din 2026. Complexul Miami Freedom Park va include un parc, un hotel, magazine, sală de spectacole și clădiri de birouri.

4. NAGA Group a devenit partener oficial al Borussiei Dortmund. Compania condusă de antreprenorul român Octavian Pătraşcu a primit drepturi exclusive de a folosi în materialele de branding, pe mai multe pieţe, inclusiv în România, imaginea finalistei din acest an a Ligii Campionilor şi a jucătorilor săi.

5. UEFA a stabilit noi plafoane pentru prețurile biletelor rezervate fanilor echipelor oaspete în cupele europene. Astfel, aceste tichete nu pot fi mai scumpe de 60 de euro în Liga Campionilor, de 40 de euro în Europa League și de 20 de euro în Conference League.

6. Potrivit unui sondaj recent, 65% dintre microbiștii din Franța consideră că prețul abonamentului DAZN, de 23 de euro pe lună, este prea mare. Aproximativ 2,5 milioane de francezi urmăresc meciurile din Ligue 1 pe platforme de streaming ilegale.

7. FCSB a plătit 2,2 milioane de euro pentru a-l aduce pe Daniel Bîrligea de la CFR Cluj. Este al doilea cel mai scump transfer făcut de Gigi Becali, după cel al lui Florinel Coman de la Viitorul (3.000.000 de euro, în 2017). Tot în 2017 și tot de la Viitorul, a venit Dragoș Nedelcu, pentru 2,15 milioane de euro.

8. Gheorghe Hagi îi va vinde 10% din acțiunile Farului omului de afaceri Daniel Moraru. Acesta este managerul Midia International SRL, o companie care se ocupă în principal cu exportul de animale.

9. Atacantul Ivan Toney s-a transferat de la Brentford la Al-Ahli și a ajuns pe locul 4 în topul celor mai bine plătiți fotbaliști englezi, după Harry Kane, Jude Bellingham și Raheem Sterling. Clubul saudit a achitat 47,5 milioane de euro pe transfer și i-a oferit jucătorului un salariu de 20 de milioane de euro pe sezon.

10. Eurovision Sport a folosit un soft pentru traducerea audio simultană din franceză în portugheză a transmisiunii de la Campionatele Mondiale de Atletism U20. Programul Camb. AI a mai fost utilizat pentru traducerea comentariului de la meciurile din Major League Soccer din engleză în franceză, spaniolă și portugheză.

* Autorul pastilei săptămânale "Business Drops" pentru GOLAZO.ro este Cristian Gheorghe, fost manager la Sportul Studențesc în anii 2000. Co-autor al manualului de Marketing Sportiv, el este fondatorul Sports Business Academy și inițiator al primei scoli de marketing sportiv in ASE București.

Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Diverse
20.09
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Citește mai mult
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Dinamo, la limită  Dacă  Selmani  primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Liga 1
20.09
Dinamo, la limită Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Citește mai mult
Dinamo, la limită  Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Stranieri
20.09
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Citește mai mult
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
20.09
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare