CALIFICARE  Corvinul  pierde pe final returul cu Paksi, dar merge mai departe în Europa League! Știm următorul adversar +20 foto
Corvinul - Paksi Foto: sportpictures.eu

CALIFICARECorvinul pierde pe final returul cu Paksi, dar merge mai departe în Europa League! Știm următorul adversar

  • Corvinul Hunedoara a pierdut partida de pe teren propriu cu Paksi, scor 0-2, dar s-a calificat mai departe în turul II preliminar din Europa League, grație victoriei cu 4-0 din tur.
  • În faza următoare, Corvinul o va întâlni pe vicecampioana Croației, NK Rijeka. Turul va fi pe 25 iulie, la Sibiu, iar returul pe 31 iulie, la Rijeka.
  • Luni, pe 22 iulie, Corvinul își va afla adversara din turul III al Europa League, dacă va trece de Rijeka, și pe cea din turul III al Conference League, unde va ajunge dacă pierde cu croații.

Corvinul a jucat primul meci din istorie pe teren propriu din Europa League la Sibiu, deoarece stadionul din Hunedoara nu îndeplinește criteriile de licențiere pentru cupele europene.

Corvinul pierde pe final returul cu Paksi, dar merge mai departe în Europa League!

Meciul a început cu o explozie de emoție din partea celor 9.000 de fani prezenți în tribune. Corvinul a început tare și, încă din primul minut, a fost aproape să preia conducerea pe tabela de marcaj când Lupu s-a eliberat de un adversar și a lovit bara din dreapta lui Szappanos.

Însă tușierul a ridicat fanionul pentru ofsaid, refuzând un avantaj timpuriu, care ar fi risipit toate emoțiile în privința calificării.

Tot Corvinul a rămas mai periculoasă și după numai nouă minute mai târziu, Hrezdac a încercat un șut de la 35 de metri distanță, care a ratat de puțin ținta.

Paksi FK a avut prima ocazie reală în minutul 14, când Hahn a șutat dintr-un unghi strâns, dar mingea a lovit plasa laterală. Corvinul a continuat să preseze, Neacșa trasând un șut puternic (19) de la 30 de metri care a ratat de puțin poarta.

În minutul 21, încercarea de degajare a lui Manolache cu capul s-a îndreptat spre propria poartă, dar portarul Lefter a avut o intervenție spectaculoasă și a păstrat tabela imaculată.

Oaspeții au crezut că au preluat conducerea în minutul 28, când Konyves i-a driblat pe fundașii Lică și Manolache, dar și pe portarul Lefter și a înscris. Salvarea Corvinului a venit din camera VAR, care a anulat golul pentru un ofsaid milimetric.

Corvinul a mai avut o ocazie mare în minutul 38, când devierea cu capul a lui Buş către Paraschiv, l-a lăsat pe mijlocașul stânga român singur cu un fundaș advers, a trecut pe lângă el în viteză și a șutat din cădere, dar Szappanos a reușit să respingă in extremis.

În repriza secundă, meciul a scăzut în intensitate până în minutul 78. După o serie de intervenții disperate ale lui Lefter și Neacșa de pe linia porții, mingea a ajuns la Konyves, al cărui șut din marginea careului a fost deviat în plasă de Hrezdac.

Cu meciul îndreptându-se spre un deznodământ dinainte știut, Bode a reușit să le dea puține emoții hunedorenilor, când s-a înălțat de lângă Lică și a înscris cu o lovitură de cap de la 6 metri. Acesta a profitat și de ezitarea portarului Lefter, care nu a ieșit pe centrare.

Corvinul - Paksi 0-2

  • Au marcat: Konyves (79), Bode (90)

Min. 90+4 Final de meci la Sibiu. Corvinul pierde cu 0-2 meciul retur cu Paksi, însă profită de victoria cu 4-0 din tur și se califică în turul secund al Europa League, unde va da peste Rijeka (Croația)

Min. 90+2 Ies Pîrvulescu și Roger, intră Pop și Gîrbiță

Min. 90+2 Sergiu Buș este avertizat pentru un fault

Min. 89 Gol Paksi! Lefter ezită să iasă pe o centrare, Bode se înalță peste Lică și înscrie cu o lovitură de cap de la 6 metri,

Min. 84 Dublă schimbare la Corvinul. Ies Neacșa și Bradu, intră Ubbink și Velisar.

Min. 81 Cartonaș galben Paksi. Windecker este sancționat pentru un fault din spate la Roger.

Min. 78 Gol Paksi! Dublă intervenție salvatoare a lui Lefter, și una a lui Neacșa de pe linia porții, dar mingea ajunge ulterior la Konyves, care șutează de la marginea careului, iar mingea este deviată de Hrezdac.

Min. 71 Schimbare la Paksi. Iese Vecsei, intră Vas

Min. 62 Triplă schimbare la Paksi. Ies Hahn, Kovacs și Mezei, intra Windecker, Bode și Silye

Corvinul - Paksi (Europa League). Foto. sportpictures.eu
Corvinul - Paksi (Europa League). Foto. sportpictures.eu

Galerie foto (20 imagini)

Corvinul - Paksi (Europa League). Foto. sportpictures.eu Corvinul - Paksi (Europa League). Foto. sportpictures.eu Corvinul - Paksi (Europa League). Foto. sportpictures.eu Corvinul - Paksi (Europa League). Foto. sportpictures.eu Corvinul - Paksi (Europa League). Foto. sportpictures.eu
+20 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 54 Cartonaș galben Paksi. Kovacs este și el avertizat

Min. 49 Cartonaș galben Paksi. Kynyk vede primul cartonaș galben al partidei pentru un fault asupra lui Sergiu Buș.

A început a doua repriză. Nicio schimbare la pauză în cele două echipe.

Min. 45+3 Pauză la Sibiu, iar Corvinul este în turul doi preliminar al Europa League în acest moment.

Min. 38 Ocazie Corvinul! Buș deviază cu capul pe spate, Paraschiv pleacă din propria jumătate de teren, trece de fundașul stânga maghiar și șutează din cădere, dar portarul Szappanos reușește să respingă în lateral.

Min. 28 Gol anulat pentru Paksi! Konyves primește o pasă în adâncime, îi driblează pe fundașii centrali Lică și Manolache, trece și de portarul Lefter și înscrie în poarta goală, însă se afla în poziție de ofsaid în momentul în care a primit pasa.

Min. 21 Ocazie Paksi! Manolache, presat din spate de un adversar, încearcă să degajeze cu capul în lateral, însă mingea se îndreaptă spre poartă, iar portarul Lefter are o intervenție salvatoare.

Min. 19 Ocazie Corvinul! Neacșa prinde un șut foarte de la 30 de metri, care trece de puțin pe lângă poarta maghiarilor

Min. 14 Prima ocazie pentru Paksi, Hahn șutează din unghi, de la 10 metri, în plasa laterală a porții apărate de Lefter.

Min. 10 Ocazie Corvinul! Hrezdac prinde un șut de la 35 de metri lateral dreapta, dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Szappanos

Min. 1 - Start lansat! Lupu scapă singur spre poartă și trimite în bară după nici 40 de secunde! De la margine se ridică în cele din urmă fanionul.

A început meciul!

Corvinul-Paksi, echipe de start:

Corvinul: Lefter - Iacob, Lică, Manolache, Neacșa - Roger, Bradu, Hrezdac - Lupu, Buș, Pîrvulescu Antrenor: Florin Maxim

Rezerve: Blaga (p), Pop, Hergheligiu, Predică, Grigore, Mitran, Gîrbiță, Cărăruș, Chikwu, Ubbink, Chindriș, Velisar

Paksi: Szappanos - Otvos, Kinyik, Szabo - Osvath, Mezei, Vecsei, Papp, Kovacs - Hahn, Konyves Antrenor: Gyorgy Bognar.

Rezerve: Simon (p), Skribek, Balogh, Vas, Bode, Silye, Kocsis, Windecker, Lenzser, Toth, Gevay

După victoria obținută în tur, în Ungaria, scor 4-0, Corvinul poate aborda returul cu mai multă luciditate și încredere.

Totuși, nu ar trebui să existe relaxare pentru jucătorii lui Florin Maxim, deoarece Paksi nu este o formație oarecare.

Este vicecampioana Ungariei, câștigătoare a Cupei Ungariei în sezonul trecut, și cu siguranță are destul orgoliu și determinare pentru a șterge, pe cât se poate, impresia proastă din meciul tur.

Antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim, este conștient că Paksi rămâne o echipă periculoasă și le-a cerut elevilor săi maxim concentrare și determinare, deoarece calificarea nu e jucată.

Va fi un alt meci. După cum știm, am reușit să câștigăm în deplasare la un scor bun pentru noi, 4-0, însă știm că ne va aștepta cu totul un alt meci.

Băieții au înțeles că partida a stat pe o muchie de cuțit, iar detaliile au făcut diferența, fiind mai în joc decât echipa adversă. De asta am fost câștigători.

Nu am avut timp să ne bucurăm. Este o dublă manșă și știm că trebuie tranșat și această partidă retur.

Normal că ne dorim victoria, vom juca cu un stadion plin, însă le-am transmis și jucătorilor că trebuie să fim cu picioarele pe pământ”, a declarat Florin Maxim, înaintea acestei partide.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5