Cazul Laslo   Din îl contrazice pe Pera!  Selecționerul declarase că jucătoarea nu e aptă 100%
Constantin Din / Foto: Sport Pictures

Cazul Laslo Din îl contrazice pe Pera! Selecționerul declarase că jucătoarea nu e aptă 100%

  • Președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, a oferit explicații suplimentare în cazul conflictului dintre selecționerul Florentin Pera și handbalista Cristina Laslo.
  • Mai exact, Laslo și Pera sunt „la cuțite” la echipa de club, Gloria Bistrița-Năsăud, iar antrenorul a decis să nu o cheme la lot pentru Trofeul Carpați.

Din informațiile adunate de GOLAZO.ro, relația dintre Cristina Laslo și Florentin Pera este una rece de foarte mult timp, însă recent acum a atins punctul critic, de „îngheț”.

Antrenorul nu a mai suportat tensiunea și a decis să o îndepărteze pe jucătoare și de la echipa de la club, și de la echipa națională, chiar dacă este una dintre cele mai valoroase jucătoare din România la momentul actual.

Constantin Din spune altceva

Într-un interviu acordat celor fanatik.ro, vineri, selecționerul Florentin Pera s-a ferit să spună lucrurilor pe nume în cazul lui Laslo.

A declarat că nu a selecționat-o pe Cristina deoarece „a ales între mai multe handbaliste și, atât timp cât ea nu este încă 100%, nu va fi în lot”.

Însă, la aproximativ 24 de ore de la această declarație, președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, a postat un mesaj pe rețelele sociale în care-l contrazice pe Florentin Pera și în care lasă de înțeles că relația glacială dintre cei doi a fost, de fapt, motivul absenței jucătoarei de la Trofeul Carpați.

„Cristina Laslo este o jucătoare de valoare, apreciată atât la nivel de club, cât și la echipa națională, iar contribuția sa în competițiile internaționale de până acum a fost incontestabilă.

Deciziile privind selecția jucătoarelor sunt întotdeauna complexe, luând în calcul multiple aspecte, nu doar forma sportivă.

În acest moment, staff-ul tehnic, sub conducerea selecționerului Florentin Pera, a considerat că este nevoie de un anumit echilibru în lot în funcție de dinamica echipei și strategia pentru urmatoarea perioada, un echilibru bazat în primul rând pe relația dintre antrenor și căpitanul echipei. În acest moment trebuie găsit acest echilibru. Cu cât vom găsi acest echilibru mai repede, cu atât echipa naționala va deveni mai puternică”, a specificat Din, pe pagina de Facebook a FR de Handbal.

Ne dorim să subliniem că ușa echipei naționale rămâne deschisă pentru Cristina, precum și pentru orice jucătoare care poate contribui la performanțele echipei. Obiectivul nostru principal este să construim o echipă capabilă să obțină rezultate notabile pe plan internațional, iar în unele situații, deciziile de selecție pot fi influențate de factori care țin de contextul actual. Constantin Din

Din rămâne alături de Pera

Așadar, în urma presiunilor din mass-media și a vocilor tot mai multe care critică actuala conducere a FRH, dar și munca selecționerului Florentin Pera, Constantin Din a fost nevoit să ofere mai multe explicații despre situația creată.

„Neagu a fost umilită de antrenor”   Carmen Amariei  dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu
Citește și
„Neagu a fost umilită de antrenor” Carmen Amariei dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu
Citește mai mult
„Neagu a fost umilită de antrenor”  Carmen Amariei dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu

Președintele FRH rămâne de partea selecționerului Pera, chiar dacă, așa cum susținea și fosta mare handbalistă a României, Carmen Amariei, într-un interviu acordat GOLAZO.ro, la echipa națională a României nu ar trebui să existe orgolii personale, ci să primeze interesul țării.

Cu respect. Să vorbească toți. Să fie în beneficiul handbalului românesc. Când vreodată, în Danemarca, unde am jucat cel mai mult, căpitanul echipei naționale ar fi pus la zid și s-ar fi zis: «Trageți!». Niciodată! Când, la fotbal, cine ar fi avut curaj să spună ceva despre căpitanul echipei naționale? Despre Hagi? Trebuie să ne purtăm respect. Laslo avea calitate de lider acum un an de zile, când ai pus-o căpitan. Acum nu mai are? Ceva nu e ok. Echipa națională nu e nici a lui Pera, nici a lui Din (n.r. – Constantin Din, președintele Federației Române de handbal), nici a lui Amariei. Ci a României! Carmen Amariei
Dinamo - FCSB  Adversarul politic al patronului FCSB e în  camera VAR  la Derby de România
Liga 1
13:59
Dinamo - FCSB Adversarul politic al patronului FCSB e în camera VAR la Derby de România
Citește mai mult
Dinamo - FCSB  Adversarul politic al patronului FCSB e în camera VAR la Derby de România
Interviu Vali Crețu   Dialog sincer despre  Derby de România : „Mi-a părut rău când Dinamo a retrogradat”
Liga 1
13:18
Interviu Vali Crețu Dialog sincer despre Derby de România: „Mi-a părut rău când Dinamo a retrogradat”
Citește mai mult
Interviu Vali Crețu  Dialog sincer despre Derby de România : „Mi-a părut rău când Dinamo a retrogradat”
Cazul Laslo   Din îl contrazice pe Pera!  Selecționerul declarase că jucătoarea nu e aptă 100%
Handbal
14:03
Cazul Laslo Din îl contrazice pe Pera! Selecționerul declarase că jucătoarea nu e aptă 100%
Citește mai mult
Cazul Laslo Din îl contrazice pe Pera!  Selecționerul declarase că jucătoarea nu e aptă 100%
Alexoi, suspendată de FRG  Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro:  „Nu a existat nicio anchetă”
Gimnastica
18.10
Alexoi, suspendată de FRG Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro: „Nu a existat nicio anchetă”
Citește mai mult
Alexoi, suspendată de FRG  Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro:  „Nu a existat nicio anchetă”
David Popovici a semnat  Decizie importantă luată de înotător în privința  viitorului  său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Înot
18.10
David Popovici a semnat Decizie importantă luată de înotător în privința viitorului său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Citește mai mult
David Popovici a semnat  Decizie importantă luată de înotător în privința viitorului său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Pe mâna lui Șumudică  Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor:  „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
Liga 1
18.10
Pe mâna lui Șumudică Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor: „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
Citește mai mult
Pe mâna lui Șumudică  Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor: „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
„FCSB este STEAUA”   Cătălin Cîrjan  consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
Liga 1
18.10
„FCSB este STEAUA” Cătălin Cîrjan consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
Citește mai mult
„FCSB este STEAUA”  Cătălin Cîrjan consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
BONUS MAI MARE   Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât  antrenorul Spaniei la fotbal
Opinii
18.10
BONUS MAI MARE Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât antrenorul Spaniei la fotbal
Citește mai mult
BONUS MAI MARE  Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât antrenorul Spaniei la fotbal