Mail urgent către UEFA  Bulversată de cazul Buș, de la Corvinul,  FCSB  a  cerut lămuriri în regim de urgență pentru Dawa
Dawa nu e suspendat (foto: Imago)

Mail urgent către UEFA Bulversată de cazul Buș, de la Corvinul, FCSB a cerut lămuriri în regim de urgență pentru Dawa

  • FCSB a trimis un mail către UEFA pentru a se asigura că nu riscă nimic dacă îl va folosi pe Dawa în returul cu Sparta Praga. Camerunezul a luat deja 3 cartonașe galbene în preliminarii.
  • FCSB a fost bulversată după ce Corvinul a anunțat-o că într-o speță asemănătoare, „cazul Sergiu Buș”, fotbalistul a fost considerat suspendat tot după 3 avertismente.
  • UEFA a răspuns și a garantat 100% că Dawa nu e suspendat, explicând și de ce.
Becali a cedat Patronul FCSB a acceptat, pentru meciul cu Sparta Praga, echipa de start  propusă de staff
Citește și
Becali a cedatPatronul FCSB a acceptat, pentru meciul cu Sparta Praga, echipa de start propusă de staff
Citește mai mult
Becali a cedat Patronul FCSB a acceptat, pentru meciul cu Sparta Praga, echipa de start propusă de staff

FCSB a trăit cu emoții cazul Dawa. Deși a consultat regulamentul UEFA, care spunea că unul dintre avertismentele stoperului african se anulează și el nu va fi suspendat în returul cu Sparta Praga, campioana a fost alarmată după ce a aflat că într-un caz asemănător, Corvinul a avut un fotbalist suspendat, pe care nu a avut voie să-l folosească.

Buș a avut 3 galbene și a fost suspendat cu Astana

E vorba despre Sergiu Buș. Acesta a încasat 3 avertismente, în 3 meciuri consecutive: returul cu Paks și dubla cu Rijeka.

A fost suspendat în turul cu Astana, meci desfășurat săptămâna trecută și abia după ce și-a ispășit runda de suspendare, acum, pentru retur, e din nou eligibil.

Având acest exemplu, FCSB a trimis în regim de urgență un mail către departamentul juridic și de regulamente al UEFA. A cerut un răspuns direct, referitor strict la cazul Dawa.

Dacă are sau nu drept de joc pentru meciul cu Sparta Praga. Răspunsul a fost că Dawa nu e suspendat și că în sistemul forului de la Nyon el apare ca eligibil pentru a fi folosit. 

2 goluri
a marcat Dawa în 3 meciuri disputate cu Maccabi Tel Aviv și Sparta Praga

De ce „cazul Dawa” e diferit de „cazul Buș”

UEFA a explicat și argumentul pentru care Dawa nu e suspendat. E, de fapt, paragraful din regulamentul nou impus de forul din Elveția.

Oricărui fotbalist i se scade un cartonaș galben după fiecare tur preliminar (dublă) încheiat, cu excepția cazului în care acumulează 3 la terminarea unei duble, atunci va fi suspendat pentru următorul joc.

E exact cazul în care s-a aflat Sergiu Buș. În schimb, lui Dawa, care după dubla cu Maccabi Tel Aviv avea două cartonașe galbene, i s-a șters unul, iar cel încasat la Praga e doar al doilea. Doar dacă va încasa și la returul cu campioana Cehiei un „galben”, atunci va fi suspendat în play-off. 

De ce a introdus UEFA noua regulă

Noua regulă UEFA a fost făcută la solicitarea unor cluburi, care s-au plâns de lipsă de șanse egale, din moment ce unele echipe intră direct în turul 3 sau chiar play-off, faze în care alte grupări ajung după ce au disputat deja 4 sau 6 meciuri.

Astfel, se ajungea la cazuri în care un club să aibă jucători suspendați, iar cel care intra direct atunci în joc să fie cu întreg lotul eligibil.

De exemplu, dacă va trece de Qarabaq, Ludogoreț o va întâlni în play-off pe Dinamo Zagreb. Campioana Bulgariei va avea, la ora acelui duel, deja 6 meciuri jucate în preliminarii, în timp ce campioana Croației va fi la debut. 

Echipa de start a FCSB pentru meciul cu Sparta Praga

„11”-le lui FCSB pentru meciul cu Sparta Praga „11”-le lui FCSB pentru meciul cu Sparta Praga
„11”-le lui FCSB pentru meciul cu Sparta Praga
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17:15
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro +  Ce se întâmplă cu restul biletelor  pentru Europa League
Europa League
16:50
FCSB, 23.000 de pachete vândute Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
Citește mai mult
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă  forță în Liga 1
Liga 1
15:46
De ce este U Cluj lider Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Citește mai mult
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Champions League   LIVE  » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00
Liga Campionilor
19:47
Champions League LIVE » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00
Citește mai mult
Champions League  LIVE » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00