TOTUL DESPRE  adversari  GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care  FCSB le va avea de înfruntat  în Europa League
Totul despre adversarii lui FCSB! GOLAZO.ro îți prezintă cele șapte echipe pe care campioana le va avea de înfruntat în Europa League

TOTUL DESPRE adversari GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care FCSB le va avea de înfruntat în Europa League

  • FCSB și-a aflat adversarele din faza principală a Europa League.
  • Manchester United a dat pe un singur jucător, Leny Yoro, dublu banilor pe care-i face întreg lotul FCSB
  • Răzvan Lucescu a adus jumătate din titlurile de campioană câștigate de PAOK Salonic
  • Clubul danez FC Midtjylland a fost înființat acum 25 de ani de un tâmplar și un dealer auto

Manchester United, Rangers, Hoffenheim, PAOK Salonic, Olympiakos Pireu, FC Midtjylland, Qarabag, RFS sunt echipele cu care FCSB se va bate pentru puncte în noul format al Europa League.

GOLAZO.ro îți prezintă date interesante legate de cele opt adversare pe care le vor avea roș-albaștrii.

Întăriri  Trei transferuri pe lista lui FCSB. Campioana  negociază  cu un fundaș din L1! Un apărător pleacă
Citește și
Întăriri Trei transferuri pe lista lui FCSB. Campioana negociază cu un fundaș din L1! Un apărător pleacă
Citește mai mult
Întăriri Trei transferuri pe lista lui FCSB. Campioana  negociază cu un fundaș din L1! Un apărător pleacă

Program FCSB în Europa League

  • FCSB - Rangers (deplasare)
  • FCSB - Manchester United (acasă)
  • FCSB - PAOK (deplasare)
  • FCSB - Olympiacos (acasă)
  • FCSB - Midtjylland (acasă)
  • FCSB - Qarabag (deplasare)
  • FCSB - Hoffenheim (deplasare)
  • FCSB - RFS (acasă)

Manchester United

Istorie: Fondat în 1878, cu numele Newton Heath LYR Football Club, clubul și-a schimbat denumirea în 1902 în Manchester United. „Diavolii roșii” au 20 de titluri de campioană a Angliei în palmares, trei Champions League, o Europa League, o Cupă a Campionilor, o Supercupă a Europei, 13 Cupe ale Angliei, 21 de Supercupe ale Angliei și 6 Cupe ale Ligii.

Vedetă: Bruno Fernandes. Adus pentru 65 de milioane € , de la Sporting Lisabona, în 2020, portughezul s-a impus foarte repede drept unul dintre liderii de pe Old Trafford.

Căpitan al echipei, Bruno Fernandes a fost unul dintre jucătorii ce au avut constant prestații foarte bune pentru United. În cele 236 de meciuri în care a evoluat pentru „diavoli”, portughezul a marcat 79 de goluri.

Valoare lot: 874,35 milioane € (*conform transfermarkt)

Punct forte: Linia de mijloc. Casemiro, Mainoo și Bruno Fernandes sunt cei trei fotbaliști care, cel mai probabil, vor alcătui triunghiul de la mijlocul terenului pentru United.

Chiar dacă, în debutul campionatului, Erik ten Hag, antrenorul celor de la United, a mizat pe Mount în linia mediană, acesta s-a accidentat și ar putea pierde primul „unsprezece”.

Echipă tip: Onana – Mazraoui, de Light, Martinez, Dalot – Mainoo, Casemiro, B. Fernandes – Diallo, Zirkzee, Rashford

62
de milioane de euro a costat Leny Yoro, adus de la Lille de Manchester United

Rangers F.C.

Istorie: Un club chiar mai vechi decât Manchester United, Rangers a fost fondat de patru adolescenți cărora le-a venit ideea pe când treceau prin parcul Kelvingrove.

Iar dacă tot aveau acest gând, în 1872 l-au pus în practică. Rangers a strâns, de-a lungul anilor, 55 de titluri de campioană a Scoției, 34 de Cupe ale Scoției și 28 de Cupe ale Ligii Scoției.

Cel mai important trofeu internațional este Cupa Cupelor, câștigată în sezonul 1971/1972.

TOTUL DESPRE  adversari  GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care  FCSB le va avea de înfruntat  în Europa League TOTUL DESPRE  adversari  GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care  FCSB le va avea de înfruntat  în Europa League

Vedetă: James Tavernier. Fundașul dreapta al celor de la Rangers, sosit în iulie 2015 la echipă, este cel mai cunoscut nume din lotul pregătit de Philippe Clement.

Evaluat, chiar și la 32 de ani, la 6,5 milioane de euro, Tavernier are 466 de meciuri pentru Rangers, înscriind 125 de goluri. O cifră deloc de neglijat mai ales pentru un fundaș.

Valoare lot: 80,35 milioane €

Punct forte: Ofensiva. Vaclav Cerny, Cyriel Dessers și Rabbi Matondo sunt cei trei fotbaliști care alcătuiesc linia de atac a celor de la Rangers.

Primul a fost împrumutat de la Wolfsburg, pentru 1,5 milioane de euro, și are deja un gol și o pasă decisivă în primele trei etape ale campionatului scoțian.

Nigerianul Dessers, adus pentru 5 milioane € de la Cremonese, are 3 goluri în același interval, iar Matondo, cumpărat de la Schalke pentru 3 milioane €, a înscris 2 goluri în debutul ligii din Scoția.

Echipă tip: Butland – Tavernier, Balogun, Souttar, Jefte – Sterling, Lawrence, Barron – Cerny, Dessers, Matondo

PAOK Salonic

Istorie: Refugiații greci, care fugeau din Constantinopol la Salonic, din calea războiului Greco-Turc, au pus bazele acestui club. Data a fost 20 aprilie 1926.

Chiar dacă istoria este lungă, trofeele nu stau înghesuite în vitrina clubului. PAOK, mai mereu în umbra giganților Panathinaikos, Olympiakos și AEK Atena, a câștigat doar pentru titluri de campioană.

Două dintre acestea, cele din 2019 și 2024 au fost aduse de Răzvan Lucescu.

Mai încununate de succes au fost campaniile PAOK-ului din Cupa Greciei, acolo unde au luat 8 trofee. Tot două dintre acestea s-au câștigat sub comanda antrenorului român.

4
trofee a câștigat Răzvan Lucescu la PAOK Salonic

Vedetă: Andrija Zivkovic. Extrema de 28 de ani, cu 49 selecții la naționala Serbiei, Zivkovic a venit cu patru ani în urmă, liber de contract, de la Benfica.

Media lui de contribuții la golurile echipei din Grecia este una bună. Un gol și o pasă decisivă la fiecare patru meciuri.

Valoare lot: 90,15 milioane €

Punct forte: Defensiva. Chiar dacă au plecat doi dintre fundașii centrali ai trupei lui Răzvan Lucescu, Koulierakis, pentru 11 milioane € la Wolfsburg, și Troost-Ekong la Al-Kholood, PAOK nu a luat gol în trei din primele patru meciuri ale acestui sezon.

TOTUL DESPRE  adversari  GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care  FCSB le va avea de înfruntat  în Europa League TOTUL DESPRE  adversari  GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care  FCSB le va avea de înfruntat  în Europa League

Cu doi spanioli pe flancuri, Jonny Castro și Sastre, iar în centru cu polonezul Kedziora și grecul Michailidis, echipa lui Răzvan este o nucă greu de spart.

Echipă tip: Kotarski – Sastre, Kedziora, Michailidis, Costro – Camara, Schwab – Despodov, Murg, Konstantelias – Chalov

35,3
milioane de euro face întreg lotul FCSB conform transfermarkt

Olympiacos Pireu

Istorie: Trupa lui Jose Luis Mendilibar este cel mai de succes club din Grecia. Din anul 1925, atunci când a fost fondat, Olympiacos a câștigat 47 de titluri ale țării, 28 de Cupe ale Greciei și patru Supercupe.

Pe plan internațional, echipa cu nume inspirat de Jocurile Olimpice a triumfat în Conference League, ediția 2023/2024.

Vedetă: Gelson Martins. Ajuns la 29 de ani, extrema portugheză cu 21 de selecții în naționala țării sale bifează primul sezon la Olympiacos.

Martins a fost adus pentru doar 3 milioane €, după ce, în 2019, Monaco achitase 30 de milioane € celor de la Atletico Madrid pentru serviciile sale.

Valoare lot: 89,15 milioane €

Punct forte: Olympiacos nu mai are forța din ultimii ani, atunci când atrăgea fotbaliști ca Marcelo, de exemplu. Dar ofensiva rămâne una puternică, cu jucători precum Gelson Martins, Chiquinho sau Yaremchuk

Echipă tip: Tzolakis – Rodinei, Biancone, Pirola, Ortega, Hezze, Ntoi – Martins, Chiquinho, Velde – Yaremchuk

11,5
milioane de euro a cheltuit Olympiacos Pireu pe transferuri în acest sezon

Midtjylland

Istorie: În 1999, doi oameni, pe numele lor Jonny Rune, tâmplar de meserie, și Steen Hessel, dealer autorizat de Mercedes-Benz, au pus bazele clubului F.C. Midtjylland.

De atunci, de 25 de ani, danezii supranumiți „lupii” au luat patru titluri de campioni, ultimul în sezonul trecut și două Cupe ale Danemarcei.

Vedetă: Emiliano Martinez. Nu, nu portarul care a pus palmele la ridicarea Cupei Mondiale de Argentina, ci mijlocașul uruguayan.

Adus pentru 5 milioane € de la Bragantino, Martinez are două selecții în naționala sud-americană. Și știm cu toții cât de greu este să-l impresionezi pe Marcelo Bielsa.

Valoare lot: 57,65 milioane €

Punct forte: Linia de atac. Midtjylland marchează des, iar dovadă stau cifrele jucătorilor ofensivi. În acest debut de sezon, Sorensen și Buksa au deja trei goluri marcate, iar Șimșir și Franculino câte două.

Însă, acest avânt ofensiv lasă, de multe ori, defensiva descoperită. Danezii au, în campionat, 12 goluri marcate și 6 primite în șase etape.

Echipă tip: Olafsson – Andersson, Diao, Bech Sorensen, Juninho – Osorio, Sorensen, Martinez, Șimșir – Franculino, Buksa

Qarabag FK

Istorie: Bazele echipei actuale au fost puse în 1951, dar echipa se numea Mehsul. Erau vremurile Uniunii Sovietice. Au urmat, începând cu 1969, opt ani în care echipa a fost desființată.

În 1977, renașterea s-a produs sub numele de Shafaq, dar zece ani mai târziu, odată cu intrarea în Liga Secundă din URSS, clubul și-a luat numele actual, Qarabag FK.

Primul război din Nagorno Karabah a fost traversat cu greu de echipă, dar aceasta a rezistat. 11 titluri de campioană și 8 Cupe ale Azerbaijanului are Qarabag.

Vedetă: Yassine Benzia. Fostul fotbalist al celor de la Lyon, Lille și Fenerbahce, ajuns la 29 de ani, joacă de doi ani la Qarabag. Algerianul a marcat 19 goluri pentru trupa din Azerbaijan.

Valoare lot: 18.98 milioane €

Punct forte: Cu mulți brazilieni în lot, trupa azeră poate fi la extreme. Poate marca de șapte ori, așa cum s-a întâmplat în returul dublei cu Ludogorets, sau poate primi cinci goluri de la Dinamo Zagreb, fără să poată înscrie vreunul.

Echipă tip: Buntic – Barros da Silva, Mustafa, Medina, Cafarguliyev – Romao, Andrade – Leondro Andrade, Benzia, Zoubir - Juninho

TSG 1899 Hoffenheim

Istorie: Acum 125 de ani lua ființă clubul de gimnastică Hoffenheim. Acesta avea și o secție de fotbal, iar, din 1945, aceasta se rupe de clubul inițial și se transformă în echipa de astăzi.

Vedetă: Andrej Kramaric. Sinonim cu performanțele celor de la Hoffenheim, croatul venit în 2016 de la Leicester pentru 11 milioane € este simbolul echipei, alături de portarul Baumann.

Kramaric are cifre impresionante pentru nemți, marcând de 135 de ori în 286 de partide. În prima etapă din Bundesliga, Kramaric a marcat un hattrick împotriva celor de la Kiel.

47
de milioane de euro a cheltuit Hoffenheim pentru cinci fotbaliști aduși în această perioadă de transferuri

Valoare lot: 153,45 milioane €

Punct forte: Trio-ul din atac. Chiar dacă l-a pierdut pe Maximilian Beier, atacantul ajuns la Borussia Dortmund pentru 28,5 milioane €, Hoffenheim îi are în ofensivă pe Bulter, Kramaric și nou venitul Hlozek. Cehul a costat 18 milioane €, sosind de la Bayern Leverkusen.

Echipă tip: Baumann – Drexler, Stach, Akpoguma – Kaderbek, Promel, Grillitsch, Prass – Kramaric – Bulter, Hlozek

FC RFS

Istorie: Cel mai recent club înființat din această grup, în 2016, RFS se află sub patronajul omului de afaceri Artjoms Milovs. Letonii au în palmares două titluri de campioni și două Cupe ale Letoniei.

Vedetă: Emerson Deoclecioano. Brazilianul adus de la NK Lokomotiva, din Croația, este cotat la 1 milion €, ceea ce-l face cel mai scump jucător din lotul RFS.

Extrema născută la Itamaraju are 53 de goluri marcate pentru letoni în cele 175 de meciuri jucate.

Valoare lot: 9,43 milioane €

Punct forte: Ofensiva. RFS a marcat 80 de goluri în 26 de etape din prima ligă a Letoniei. Mai mult cu 16 decât cea de-a doua echipă ca productivitate. Diomande are 14 reușite, iar Lemajic, 10.

Echipă tip: Ondoa – Prenga, Balodis, Lipuscek – Savalnieks, Markhiev, Panic, Odisharia – Diomande, Lemajic, Emerson

Drama familiei Schillaci Salvatore este pe patul de spital, iar vărul său  trăiește pe străzi  în Palermo
Diverse
13.09
Drama familiei SchillaciSalvatore este pe patul de spital, iar vărul său trăiește pe străzi în Palermo
Citește mai mult
Drama familiei Schillaci Salvatore este pe patul de spital, iar vărul său  trăiește pe străzi în Palermo
5.500 în 13 minute! FCSB, număr uriaș de  pachete de bilete vândute  pentru Europa League după numai o oră!
Europa League
13.09
5.500 în 13 minute!FCSB, număr uriaș de pachete de bilete vândute pentru Europa League după numai o oră!
Citește mai mult
5.500 în 13 minute! FCSB, număr uriaș de pachete de bilete vândute pentru Europa League după numai o oră!
Gafă de proporții  Fanii lui Dinamo sunt furioși:  noul autocar  este de fapt la mâna a doua de la FCSB
Liga 1
13.09
Gafă de proporții Fanii lui Dinamo sunt furioși: noul autocar este de fapt la mâna a doua de la FCSB
Citește mai mult
Gafă de proporții  Fanii lui Dinamo sunt furioși: noul autocar este de fapt la mâna a doua de la FCSB
Nu se mai numește „Michael Klein”   Corvinul  schimbă numele stadionului: „Soția și fiica lui au notificat Primăria”
Liga 2
13.09
Nu se mai numește „Michael Klein” Corvinul schimbă numele stadionului: „Soția și fiica lui au notificat Primăria”
Citește mai mult
Nu se mai numește „Michael Klein”  Corvinul schimbă numele stadionului: „Soția și fiica lui au notificat Primăria”