Meciuri trucate    ITIA  a suspendat și amendat cinci jucători
Ivan Endara / Foto: Imago

Meciuri trucate ITIA a suspendat și amendat cinci jucători

  • Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat că cinci sportivi au fost sancționați pentru încălcarea Programului Anticorupție în tenis (TACP)
  • Sportivii au fost sancționați în urma unui caz instrumentat în 2023, când aceștia erau implicați într-un sindicat de aranjat meciuri în Belgia

Implicați în acest sindicat, oficialul bulgar Stefan Milanov și jucătorul francez Leny Mitjana - s-au ales cu o suspendare de câte un an.

Întrebarea lui Federer  Fostul lider mondial a vorbit despre «cazul Sinner» : „ A fost tratat la fel ca ceilalți? ”
Citește și
Întrebarea lui Federer Fostul lider mondial a vorbit despre «cazul Sinner» : „A fost tratat la fel ca ceilalți?
Citește mai mult
Întrebarea lui Federer  Fostul lider mondial a vorbit despre «cazul Sinner» : „ A fost tratat la fel ca ceilalți? ”

Cinci jucători de tenis trucau meciurile

Partidele ar fi fost trucate în urmă cu mai mulți ani, între 2017 și 2018.

„Toate persoanele şi-au recunoscut încălcările şi au acceptat o sancţiune convenită - renunţând la dreptul lor la o audiere în faţa unui consilier-auditor anticorupţie independent

Toate acuzaţiile se referă la meciuri jucate în 2017 şi/sau 2018 şi se referă la trucarea rezultatului meciurilor, facilitarea pariurilor, acceptarea de bani în schimbul neprezentării eforturilor maxime şi eşecul de a raporta abordări corupte”, anunță ITIA în cadrul unui comunicat citat de news.ro.

Ecuadorianul Ivan Endara, care în 2015 se afla pe locul 367 ATP, împreună cu mexicanii Mauricio Resendiz și Raul Isaias Rosas-Zarur, au primit o suspendare de cinci an, care va expira în iulie 2029, dar și o amendă de 15.000 de dolari.

Ivar Aramburu Contreras, din Mexic, a fost suspendat până în martie 2026 și amendat cu 44.000 de dolari - din care 30.800 de dolari cu suspendare, în timp ce fratele său, Aitor Aramburu Contreras, a fost suspendat până în decembrie 2025 și amendat cu 36.000 de dolari - din care 25.200 de dolari cu suspendare.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”