„Luați de proști!” Mai mulți jucători de tenis protestează după ce Sinner a fost  iertat de dopaj
Jannik Sinner, liderul mondial ATP Foto: Imago

„Luați de proști!”Mai mulți jucători de tenis protestează după ce Sinner a fost iertat de dopaj

  • Fostul jucător spaniol Tomas Carbonell susține că Jannik Sinner a scăpat de suspendare, după două teste pozitive la clostebol, pentru că italienii conduc ATP: „Cine are un prieten are o comoară”.
  • Italianul Jannik Sinner, 23 de ani, liderul ATP, a fost testat pozitiv în martie de două ori la clostebol, steroid anabolizant, dar ITIA nu l-a suspendat. I-a retras punctele și banii de la Indian Wells pentru contaminare accidentală.

Decizia de a nu-l exclude pe Sinner a declanșat un scandal mondial. „Ridicol. Trebuia să dispari doi ani!”, a comentat Kyrgios pe X. „Dacă e iertat, de ce i se ridică punctele? Magie”, a afirmat Pouille la RMC. 

Dezvăluirea că Jannik Sinner, liderul clasamentului ATP, a fost depistat pozitiv, dar mai ales că a scăpat de suspendare pentru dopaj a transformat subiectul într-un scandal care a aprins tenisul mondial. 

Cristian Tudor Popescu  Sinner, salvat cu  tratamentul Ion Țiriac
Citește și
Cristian Tudor Popescu Sinner, salvat cu tratamentul Ion Țiriac
Citește mai mult
Cristian Tudor Popescu Sinner, salvat cu tratamentul Ion Țiriac

ITIA nu l-a suspendat. I-a retras banii și punctele de la Indian Wells

Marți, 20 august, s-a aflat că italianul în vârstă de 23 de ani a eșuat la două teste doping în primăvară, în timpul turneului de la Indian Wells (6-17 martie), la care a atins semifinalele.

Substanța incriminată a fost clostebol, un steroid anabolizant, o cantitate foarte mică, mai puțin de un miligram. 

Totuși, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a acceptat explicația lui Sinner, că preparatorul fizic Giacomo Naldi a folosit un spray cumpărat de la o farmacie din Italia pentru a-i îngriji o tăietură la un deget, l-a tratat fără mănuși, iar acel produs conținea clostebol. 

ITIA a considerat că nu a existat nici premeditare, nici neglijență, a fost o contaminare accidentală, hotărând să nu-l suspende: doar i-a retras punctele și banii obținuți pentru performanțele de la Indian Wells. 

Kyrgios: „Ar trebui să dispari doi ani!”. Pouille: „Nu ne mai luați de proști”

Reacțiile n-au întârziat să apară pe rețelele de socializare. Reacții dure, vehemente, tăioase, ironice. 

Australianul Nick Kyrgios a postat pe X (ex-Twitter): „Ridicol. Indiferent dacă a fost accidental sau plănuit, ai fost testat de două ori cu o substanță interzisă, un steroid. Ar trebui să dispari doi ani. Prestația ta a fost îmbunătățită. Cremă de masaj… Da, drăguț”. 

Canadianul Denis Shapovalov a comentat pe aceeași platformă: „Nu-mi imagine cum se simte acum orice alt jucător care a fost suspendat pentru substanțe contaminate”. Adăugând: „Reguli diferite pentru jucători diferiți”. 

Francezul Lucas Pouille a întrebat sarcastic: „N-ar trebui să vă opriți să ne mai luați de proști?”.

Portughezul Elias a pus punct: „Tenisul e în mod oficial o glumă”. 

„Dacă e iertat, de ce i se ridică punctele? Magie”

Pouille a protestat într-un interviu pentru RMC Sport. „Din momentul în care ai fost testat pozitiv, trebuie să fii suspendat, ca toată lumea. O repet, însă e limpede că nu suntem toți în aceeași barcă. 

În 2019, jucătorul chilian Nicolas Jarry a fost depistat pozitiv. A primit doi ani, pedeapsă redusă la 11 luni, susținând că nu a făcut-o intenționat, că avea circumstanțe atenuante, dar și-a luat anul”. 

Acum, ca prin magie, i se retrag punctele la Indian Wells, nu-și mai primește banii, își ia o amendă, dar poate continua să joace. E uimitor! Dacă e iertat, de ce i se ridică punctele și e amendat… E special, nu? Lucas Pouille, tenisman francez, pentru RMC Sport

Pentru el, „dacă vrei să treci ca sport ireproșabil, nu anunți la șase luni după ce numărul 1 mondial și câștigătorul primului turneu de Mare Șlem al anului a ieșit pozitiv la o substanță interzisă”. 

Cum a scăpat Sinner. ATP e condusă de italienii Gaudenzi și Calvelli

Fostul jucător spaniol Tomas Carbonell a scris pe X de ce a scăpat Sinner de suspendare. 

„Sinner, pozitiv. Oribilă veste pentru tenis. Norocos că are compatrioți la conducerea ATP. Oricine are un prieten are o comoară”. 

Carbonell se referea la cele mai importante persoane din fruntea ATP. Doi italieni, doi ex-tenismeni: președintele Andrea Gaudenzi și directorul executiv Massimo Calvelli. 

A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Campionate
12:11
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Citește mai mult
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Campionate
11:34
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Citește mai mult
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid