Breșă de securitate Contul de „X” al lui Kylian Mbappe  a fost spart   + Mesaje despre Messi și Cristiano Ronaldo
Kylian Mbappe. Foto: Imago

Breșă de securitateContul de „X” al lui Kylian Mbappe a fost spart + Mesaje despre Messi și Cristiano Ronaldo

  • Kylian Mbappe a fost victima unui atac cibernetic pe contul său de „X”, unde au fost postate mesaje despre Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.
  • Atacatorii au promovat un token digital, „MBAPPE”, a cărui valoare a fluctuat dramatic.
„Pereche toxică”  Scoțienii îi atacă dur pe  Ianis și Gică Hagi  și îi cer jucătorului să plece „cât mai departe posibil de Rangers”
Citește și
„Pereche toxică” Scoțienii îi atacă dur pe Ianis și Gică Hagi și îi cer jucătorului să plece „cât mai departe posibil de Rangers”
Citește mai mult
„Pereche toxică”  Scoțienii îi atacă dur pe Ianis și Gică Hagi și îi cer jucătorului să plece „cât mai departe posibil de Rangers”

Kylian Mbappe, starul lui Real Madrid, a fost victima unui atac cibernetic în noaptea de miercuri, 28 august.

Atacatorii au postat mai multe mesaje controversate, i-au atribuit afirmații despre Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și chiar despre transferuri legate de Manchester United, potrivit mirror.co.uk.

Contul lui Mbappe de pe platforma „X” a fost spart

Pe lângă mesajele politice referitoare la conflictul israeliano-palestinian, afirmațiile jignitoare și glumele despre Premier League, o postare despre ce jucător ar prefera dintre Messi și Ronaldo a generat cele mai mari controverse.

„Cristiano Ronaldo este cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor.

Pentru mine, acest pitic (n.r. - Messi) nu este cel mai bun”, se arăta pe contul lui Mbappe de „X”, fostul Twitter.

„Token Mbappe”. Hackerii au profitat de popularitatea fotbalistului

Contul lui Mbappe a fost folosit pentru a promova un jeton digital numit „token MBAPPE”.

Acest token a fost vândut în cantități foarte mari, ajungând la 90.000 de unități vândute.

Un „token” este o unitate de valoare digitală creată pe o platformă de tip blockchain. Acesta poate reprezenta criptomonede, bunuri sau acțiuni într-un proiect sau organizație.

Într-un interval foarte scurt, valoarea tokenului a crescut, dar apoi a scăzut rapid la zero. Un utilizator a profitat de această situație, cumpărând două unități ale tokenului pentru aproximativ 216 lire sterline.

După ce valoarea a crescut foarte mult, a vândut acele două unități pentru aproximativ 151.500 dolari, obținând astfel un profit considerabil, conform sursei citate.

Fanii s-au amuzat de situația lui Mbappe

Reacțiile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară, mulți utilizatori criticând incidentul și lipsa de reacție a echipei de PR a lui Mbappe.

„Unde este echipa sa de PR? Acest lucru este inacceptabil”, a comentat un utilizator.

Totuși, situația a fost primită cu umor de mulți utilizatori. Diverse postări ironizau reacția pe care ar fi avut-o fotbalistul în dimineața în care vedea mesajele postate.

O altă postare sugerează în glumă că Mbappe ar fi avut o parolă foarte simplă, „Hala Madrid”, ceea ce ar putea explica ușurința cu care contul său a fost spart.

.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5