Fake news viral  Postarea atribuită lui  Lamine Yamal  s-a dovedit a fi a unui fan
Lamine Yamal. Foto: Imago

Fake news viral Postarea atribuită lui Lamine Yamal s-a dovedit a fi a unui fan

  • O postare a devenit virală pe rețeaua X, fiindu-i atribuită lui Lamine Yamal.
  • Adolescentul din naționala Spaniei nu are însă cont pe respectiva rețea de socializare, contul aparținându-i unui fan.
  • La doar 16 ani, Yamal a participat la șase meciuri în EURO 2024, în care a reușit un gol crucial și a oferit trei pase decisive.
Nu e de vânzare  Barça a refuzat o  ofertă fabuloasă  pentru Lamine Yamal
Citește și
Nu e de vânzare Barça a refuzat o ofertă fabuloasă pentru Lamine Yamal
Citește mai mult
Nu e de vânzare  Barça a refuzat o ofertă fabuloasă  pentru Lamine Yamal

Miercuri, 10 iulie, o postare de pe rețeaua de socializare „X”, care are bifa de cont verificat, specifică unui cont oficial, a fost preluată de presa din întreaga lume ca și cum ar fi fost făcută de tânărul jucător, care va împlini 17 ani pe 13 iulie.

În imagine apăreau Lamine Yamal, bebeluș, în brațele lui Lionel Messi, cu descrierea „Renăscut”.

Fake news viral  Postarea atribuită lui  Lamine Yamal  s-a dovedit a fi a unui fan Fake news viral  Postarea atribuită lui  Lamine Yamal  s-a dovedit a fi a unui fan

Poza e reală, realizată în urmă cu mulți ani pentru un calendar UNICEF găzduit de publicația spaniolă Sport. Contul pe care a apărut postarea nu îi aparține însă lui Lamine Yamal.

Lamine Yamal nu are cont pe rețeaua „X”

Dacă este accesat profilul în cauză, se poate observa descrierea: „Jucător la FC Barcelona. Jucător al echipei naționale a Spaniei. Contul unui fan. Parodie”.

Fake news viral  Postarea atribuită lui  Lamine Yamal  s-a dovedit a fi a unui fan Fake news viral  Postarea atribuită lui  Lamine Yamal  s-a dovedit a fi a unui fan

Faptul că profilul pare oficial se explică prin posibilitatea din prezent de a achiziționa acele „bife albastre”.

  • „Bifa albastră” de pe rețelele de socializare, în special pe Twitter (acum cunoscută sub numele de „X”), a început să fie comercializată în noiembrie 2022, sub noua conducere a lui Elon Musk.
  • Serviciul permite utilizatorilor să plătească o taxă lunară pentru a obține bifa albastră, care anterior era rezervată persoanelor notabile, organizațiilor și conturilor verificate.
  • Această schimbare a avut ca scop creșterea veniturilor și oferirea de funcționalități și avantaje suplimentare abonaților.

În plus, singura platformă socială pe care poate fi găsit fotbalistul este Instagram.

Ce face Lamine Yamal lângă Messi în poza de când era bebeluș

Lamine Yamal a fost fotografiat alături de Lionel Messi când era bebeluș într-o poză făcută pentru un calendar de caritate, pe Camp Nou, în 2007. Evenimentul e găzduit anual de publicația catalană Sport.

Această imagine a reapărut recent când tatăl starului spaniol a repostat-o pe Instagram, cu descrierea „Începutul a două legende”.

Joan Monfort, fotograful care a realizat fotografia, a recunoscut că nu a știut că bebelușul din imagine era Yamal până de curând.

Lamine Yamal este unul dintre jucătorii care au captat atenția la EURO 2024. Fotbalistul spaniol a marcat golul decisiv în semifinala împotriva Franței.

Finala Euro 2024, dintre Anglia și Spania, este programată duminică, 14 iulie, de la ora 22:00.

Anglia - Spania va fi transmisă în direct pe Pro TV, dar și în format liveTEXT pe GOLAZO.ro.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”