„Fără busolă”  Șumudică nu înțelege ce se întâmplă la  Rapid : „Nu știu de ce insistă, nu se compară cu Săpunaru”
Marius Șumudică Foto:sportpictures.eu

„Fără busolă” Șumudică nu înțelege ce se întâmplă la Rapid: „Nu știu de ce insistă, nu se compară cu Săpunaru”

  • Marius Șumudică (53 de ani), fostul antrenor al Rapidului, s-a arătat dezamăgit de evoluția Rapidului în remiza, scor 2-2, cu CFR Cluj.
  • Tehnicianul nu înțelege de ce Neil Lennon nu apelează la Cristi Săpunaru (40 de ani), căpitanul echipei în sezonul trecut, care a fost lăsat pe bancă la primele două runde.

Echipa lui Neil Lennon s-a văzut condusă în două rânduri, dar de fiecare dată a reușit să revină pe tabelă obținând in extremis un punct chiar la una din ultimele faze ale meciului.

Marius Șumudică: „Rapid a părut o echipă fără busolă”

Fostul antrenor al giuleștenilor a declarat că nu a mai văzut de mult o echipă care să domine pe Giulești.

„Rapidul este într-o perioadă de tranziție, de căutari, un nou antrenor, un nou sistem, încă neînțeles din punctul meu de vedere de către jucători. Nu am văzut de mult o echipă care să vină în Giulești și să aibă controlul cum a avut CFR cu acest Tachtsidis.

Nu este un jucător foarte dinamic, cu viteză de deplasare, care să ceară mingea în profunzime, dar are această viziune a jocului foarte dezvoltată. Este un lider, liderii se nasc. Și în conflictul cu Mutu știa pe ce se bazează, știa că dacă va pleca, își va găsi o echipă.

Rapid a părut o echipă fără busolă în momentul de față. Nu există un lider în primul 11. Transferurile făcute nu au adus niciun plus. Mă refer la Blazek. Tribuna a început să strige numele lui Săpunaru de fiecare dată când Blazek a atins mingea. E clar că nu e pe placul lor. În 3-5-2, automat pierzi mijlocul terenului.

Ignat a dovedit că te poți baza pe el, are potențial, poate să crească. A avut și o lovitură de cap, un șut deviat. E un jucător care poate crește. Blazek e un jucător lent, care atacă prost. Nu are încredere. Adâncimea creează spații în profunzime, așa cum s-a întâmplat la Bîrligea”, a spus Marius Șumudică la Fanatik.

„Blazek nici nu se compară cu Săpunaru”

Cu câteva minute înainte de final, fanii „giuleștenilor” i-au scandat numele lui Cristi Săpunaru, cel care a rămas pentru a doua oară consecutiv rezervă neutilizată.

Atât suporterii, cât și Marius Șumudică nu înțeleg motivul pentru care Săpunaru nu este folosit. Fostul antrenor al lui Gaziantep consideră că fundașul central ajuns la 40 de ani este mult mai experimentat decât Blazek.

Nu înțeleg această utilizare a lui Blazek, nici nu se compară cu Săpunaru. Lennon nu îl bagă pe Săpunaru, pentru că joacă Blazek. Cu Săpunaru nu poți să joci decât în zona centrală în cei trei. Nu știu de ce insistă cu Blazek.

A fost întrebat, el a ocolit răspunsul, că e un jucător de 40 de ani, că e în spiritul Rapidului. Asta spui o etapă, două etape, până ajungi să strige lumea «Săpunaru, Cristi Săpunaru»”, a adăugat Marius Șumudică.

Filip Blazek (26 de ani) a venit la Rapid în această vară de la Banik Ostrava, locul 4 în ultima ediție a campionatului din Cehia. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru Senica, Brondby și Skalica.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”